Palaute

Otamme innolla vastaan uutta palautetta ja toiveita uusista ominaisuuksista!

Palvelumme hyvyys on käyttäjiemme ansiota. Olemme saaneet ahkerasti palautetta ja sopivasti kehuja, jotta työ tuntuu mielekkäältä. Jatketaan samaan malliin!

Muuten, kokosimme vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin erilliselle sivulle: Nimenhuuto.com Usein Kysyttyjä Kysymyksiä.

Comments

1 119 vastausta artikkeliin “Palaute”

  1. Kalajoen Pertti avatar
    Kalajoen Pertti

    ”Ketä tulossa treeneihin?” ei ole suomea. Korjatkaa.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Totta turiset, sloganin pitäisi olla lainausmerkkien sisällä, niin sit kato se ois niinku nimenhuutoslangin osa. Tästä on muuten ollut juttua aiemminkin, kun kielipoliisi antoi meille huomautuksen! Kukapa keksisi vielä kertaluokkaa paremman sloganin Nimenhuuto.comille?

    2. Juuso avatar
      Juuso

      Järjestäkääpä vaikka joutessanne kilpailu, jossa etsitte paremman sloganin. Minullakin särähtää tuo ”ketä” erittäin pahasti korvaan.

  2. Pekka avatar

    1. http-kalenteritilaus näyttäisi asettavan automaattisesti tapahtuman ajan aikavyöhykkeelle UTC+0, enkä löytänyt manageritunnuksilla mitään mahdollisuutta muokata joukkueen aikavyöhykettä. Olenko oikeassa, vai enkö vain hallitse.

    2. Erilaisia värikoodeja Tapahtumatyypeille ei voi laittaa maksimissaan kuin oletusarvoiset viisi. Tuleeko ja milloin sellainen versio käyttöön, jossa vaihtoehtoja on enemmän?

    Kiitos palvelun tekijöille. Alkumme palvelun käyttöönotossa näyttää lupaavalta.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Tervetuloa ilmoittautumisjärjestelmän käyttäjiksi! Toivottavasti homma lähtee hyvin käyntiin.

      1. Olet oikeassa. Kalenterin ajat ovat UTC+0-aikoja, jotta kaikki kalenteriohjelmat osaisivat sijoittaa tapahtumat alkamaan oikein. Kokeile asettaa aikavyöhyke käyttämässäsi kalenteriohjelmassa.

      Sivustolla toimitaan Suomen ajassa, ja kalenteritilaukseen ajat skaalataan UTC+0:aan. Kalenteriohjelma vuorostaan osaa sijoittaa UTC+0-ajat oikein käyttäjän kulloisenkin aikavyöhykkeen mukaisesti.

      2. Enemmän tapahtumakohtaisia värejä mahdollistava versio tulee. Osaisitko sanoa, mihin kaikkeen värejä käyttäisitte ja montako eri tapahtumatyyppiä teillä voisi olla tarpeen? Esimerkit auttaisivat ominaisuuden suunnittelussa.

      Kiitos kommenteistasi!

    2. Pekka avatar

      Tapahtumien värikoodit. Esimerkiksi seuraavat voisivat tulla kyseeseen.
      1. Harjoitusryhmät ( eri harjoitusryhmille eri värikoodit, esim. kaikki, ryhmä a, ryhmä b))
      2. Sarjapelit (eri sarjojen peleille eri värikoodit)
      3. Turnaukset ja muut ottelut eri värillä kuin sarjapelit
      4. Muut tapahtumat (vanhempainpalaverit, kokoukset, talkoot)
      Meidän joukkueella on 2 harjoitusryhmää, ja pelaamme kahdessa eri ikäluokan sarjassa osittain eri joukkueilla (edistyneemmät, harrastelijat).
      Tästä kun laskee, niin meillä olisi tarvetta 7-8 erilaiselle värikoodille. Isompikaan määrä ei olisi pahitteeksi.

  3. Pekka avatar

    Miten saan määriteltyä harjoituksiin tai peleihin alkamis- ja päättymisajan ?
    Ymmärtääkö aikakenttä muodon 2010-01-31 XX:XX-YY:YY ?

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Pekka, harkkojen ja pelien alkamisajan saa asetettua joko kirjoittamalla aikakenttään tai hiirellä aikakentän viereisestä kalenterista. Päättymisaikaa ei vielä pysty määrittelemään. Päättymisaika on todo-listalla, mutta ei ihan korkeimmalla prioriteetillä. Toivottavasti pääsette hyvään alkuun tuolla alkamisajan määrittelyllä!

  4. JUKE! avatar
    JUKE!

    Tervehdys!

    Ollaan aloittamassa jäsenien kirjautumista tänne nimenhuutoon.
    Jefusta on kysymys eli en tiedä onko muita Amerikkalaisen jalkapallon joukkueita vielä täällä. Kysyisin tuosta ”viikkokirje” ominaisuudesta.
    Eli pitääkö määritellä jossain mitä sisältöä viikkokirje pitää sisällään ja jos laitan julkaisupäiväksi esim. perjantai niin millä kellonlyömällä lähtee?

    Vaikuttaa kyllä lupaavalta palvelulta ja tarkoitus ottaa käyttöön kaikille pelaajille ensi viikon aikana.

    Terv. JUKE!

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Tervetuloa mukaan Juke!

      Viikkokirjeestä on kerrottu enemmän erillisessä artikkelissa. Sisältöä ei tarvitse itse asettaa, vaan sinne tulevat automaattisesti tulevat treenit ja pelit, mukaan liittyneet uudet pelaajat ja viimeisimmät viestit.

      Muita Amerikkalaisen jalkapallon joukkueita ei paljoa ole, mutta toivottavasti saatte aikaan buumin! Joukkuehaku kertoo: http://www.nimenhuuto.com/main/team_find?team_find_sport=amerikkalainen+jalkapallo

  5. JUKE! avatar
    JUKE!

    Moro vielä!

    Kyllähän noita Jefujoukkueita jo ihan kiitettävästi on ;O)

    Pari juttua vielä. Olen asettanut että viikkomeili lähtee täpän päälle mutta
    pelaajien tiedoissa sähköpostit ovat harmaana ja ohjeissa sanotaan että harmaille ei posteja lähde.. (Eikä ole lähtenyt koskapa testasin perjantailla?)

    Toiseksi huomasin että joillain joukkueilla on sisäänkirjautumissivulle estetty
    näkemästä pelaajat. (Määrä näkyy harmaana.) Saattaa tulla ominaisuus kyseeseen myös meillä. En löytänyt asetusta josta saadaan päälle.

    Terv. JUKE!

  6. Jesse avatar
    Jesse

    Joo,tänne voisi laittaa keskustelu paikan johon voi lähettää viestejä.

  7. Ei ihan vielä manageri avatar
    Ei ihan vielä manageri

    Onnistuuko seuraavanlaiset toiminnot Nimenhuudossa?

    Henkilön osallistumisen estäminen tapahtumatyypeittäin. Jos henkilö ei maksa maksujaan, niin pitäisi saada estettyä henkilön ilmoittautuminen esimerkiksi ottelutapahtumiin, mutta antaa edelleenkin ilmoittautua esimerkiksi harjoituksiin. Ja jos tilanne ei korjaannu, niin sitten voisi estää ilmoittautumisen myös muun tyyppisiin tapahtumiin. Joukkueen sivulle henkilön pitäisi edelleenkin päästä, jotta hän voisi seurata mm. tiedottamista ja keskustelua.

    Tynkätapahtuma. Kun joukkueella on vakiovuoro, niin tapahtumissa näkyy kaikki vuorot. Sitten tulee tilanne, että joku yksittäinen vuoro peruuntuu. Jos tällaisen tapahtuman poistaa tapahtumista, niin sitten ihmiset ihmettelevät, kun eivät voi ilmoittautua ja miettivät onkohan manageri unohtanut lisätä vuoron. Nyt ratkaisu onkin laittaa tapahtuman kuvaukseksi tieto vuoron peruuntumisesta, mutta siihen voi edelleenkin ilmoittautua. Olisi siis hienoa, jos voisi luoda tynkätapahtuman tms, joka olisi kuin tavallinen tapahtuma, mutta siihen ei voisi ilmoittautua ollenkaan. Käytännössä siis viesti/ilmoitus tapahtumalistassa, ei tapahtuma.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      teknistä ilmoittautumisestoa ei palvelussa ole. Mutta eikö tuo hoidu ihan vaan kirjoittamalla tapahtuman lisätietoihin tai joukkueen viestipalstalle, että maksut pitää olla maksettu, jotta voi osallistua?

      Tynkätapahtuma on mielenkiintoinen idea! Kiitos myös hyvästä perustelusta. Tällaista ei vielä ole, mutta tuota voisi kehittää yhdessä ns. lukittujen tapahtumien kanssa..

  8. Tommi avatar
    Tommi

    iPhone sovellus olisi näppärä – onko jo olemmassa tai suunnitteilla?

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Samaa mieltä! Vielä ei semmoista ole, eikä ole vielä oikein selkeitä suunnitelmiakaan. Ennen iPhone-sovellusta teemme varmaankin jonkinlaisen yleisen mobiiliversion palvelusta. Kiitos kehitysehdotuksesta!

  9. JV avatar
    JV

    Moro,

    Aiemmin kysyin lisävärejä tapahumille ja pelaajien rooleille. Onko asia edennyt?

    Samasta aihepiiristä uusi idea. Meillä tämä ryhmäjako on lisäksi melko dynaaminen, ”pakka sekaisin” muutaman kerran vuodessa. Löytyisikö joku helpompi tapa ryhmitellä pelaajat uudelleen? Nyt kai ainoa tapa on avata yksittäinen pelaaja editoitavaksi ja vaihtaa ryhmä. Vaikkapa ilmoittautumisen tyyppinen tapa drag-drop pelaaja ryhmästä toiseen tai lista kaikista pelaajista, jossa ryhmän voisi valita radio buttonilla/list boxista.

    Kyseessä on siis junnufutiksen yksi suurehko ikäluokka, joka harjoittelee yhtenä ryhmänä ja pelejä varten tehdään erilaisia ryhmityksiä tarpeen mukaan. Ryhmät/värit on helppo tapa kommunikoida keitä pelaajia joku tapahtuma koskee.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi JV! Asia on edennyt suunnittelussa, mutta ei valitettavasti ole vielä julkaisuvalmis. Eri tapahtumatyyppien ja osallistujien roolien määrän ja värien lisääminen vaikuttaisi olevan parasta antaa joukkueiden tehtäväksi – siis noiden useimmille sopivien alkuarvausten lisäksi.

      Hyvä kun toit tuon uuden idean esille! Tässä vaiheessa toteutukseen on vielä helpompi vaikuttaa. ”Dynaamisen ryhmittelyn” tarve kuulostaisi siltä, että siitä voisi olla hyötyä useammallekin junnujoukkueelle…

      Alkuperäinen aihe siis löytyy täältä (ihan referenssiksi).

  10. Dr avatar
    Dr

    Moi,

    Ihan ensiksi haluaisin kiittää erinomaisesta palvelusta. Tälle todellakin on olemassa tarve, ja ihan helposti vastavaa ei itse toteteta. Nimenhuuto pitää sisällään juuri ne oleellisimmat toiminnallisuudet mitä tarvitaankin.

    Penseänä herrana haluaisin kuitenkin kiinnittää huomiota yhteen itseäni ärsyttävään seikkaan: Joukkuulle lähetettävissä sähköposteissa kaikken vastaanottajien osoitteet ovat ”To:” kentässä. Pahimassa tapauksessa tämä mahdollistaa osoitteiden vuotamisen roskapostittajille mikäli yhdenkin vastaanottajan tietoturva on kusassut. Ongelma poistuisi helposti mikäli osoitteet olisivat ”Bcc:” kentässä.

    Arvatenkin tämänhetkiseen ratkaisuun on jokin hyvä syy, mutta olisi mielenkiintoista tietää mikä?

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos kehuista! :)

      Kysymys Bcc: vs To: on hyvä, eikä siihen ihan helppoa vastausta ole. Viisaudessamme olemme päätyneet ratkaisuun, jossa automaattinen viikkomeili lähetetään siten, että vain oma osoite on To-kentässä näkyvissä. Mutta jos valmentaja tai pelikaveri lähettää erikseen viestin koko joukkueelle, niin kaikki meilin vastaanottajat ovat To-kentässä. Näin siksi, että tällaisiin käyttäjien lähettämiin meileihin voivat muut sitten replytä suoraan sähköpostiohjelmastaan.

      Tällainen jako on tuntunut oman kokemuksen ja käyttäjäpalautteen perusteella toimivan varsin hyvin. Mutta mainitsemasi riski on toki olemassa. Tuossa voisi kyllä olla kehittämisen paikka.

  11. Tommi avatar
    Tommi

    Miten saisin tehtyä tilastoa siitä ketkä ovat jättäneet eniten merkitsemättä harkkoja ja matseja? Eli kun tapahtumassa on pelaajan kohdalla ?-merkki eikä In tai Out.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Tilastot löytyvät Pelaajat-valikon alta. Valitse Ilmoittautumistilasto ja haluamasi tapahtumatyyppi (esim. Harkka tai Matsi).

      Kun valitset ilmoittautumiseksi ”Kaikki”, niin saat sekä In- että Out-ilmot. Ensimmäisellä rivillä on tapahtumien kokonaismäärä, josta vähentämällä voit helposti laskea montako kertaa pelaaja on jättänyt ilmoittautumatta. Ihan suoraan tuota ?-ilmoittautumisten määrää ei siis näe, mutta toivottavasti saat riittävän helposti tätä kautta ne laskettua!

  12. Rami avatar
    Rami

    Hei

    Kiitos todella hyvästä palvelusta. Yksi asia askarruttaa minua eli tämä on varmaan jo kysytty mutta miksi ei voi viestejä muokata?
    Jos sattuu kirjoittamaan virheen viestiin niin ei auta kuin poistaa viesti ja kirjoittaa uusi.

    T:rami

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Ole hyvä, hienoa että palvelusta on hyötyä! :)

      Viestien muokkaamattomuuteen ei kyllä ole hyvää syytä.. Se on vain toistaiseksi tekemättä, kun aina on tullut jotain ”tärkeämpää”. Ja virheellisen viestin copypaste uudeksi, korjatuksi viestiksi on kuitenkin melko helppo kiertotie. Mutta oikeassa olet, tuo muokkaustoiminto pitäisi kyllä olla!

  13. MarSu avatar

    Hei,

    Olisiko mahdollista lisätä ilmoittaudu sivulle tapahtumien määrää. Tällä hetkellä taitaa olla rajoitettuna neljään tapahtumaan. Sehän voisi olla esim. manageri sivulla säädettävissä oleva muuttuja (kpl määrä tai aika jakso kuten 1 viikko jne). Ja mikä ettei lopuista tai osasta tulevista tapahtumista olis vain otsikot.

    Blogi sivuilla voisi olla teidän TODO lista, josta voisi katsoa onko kavattu toiminto jo työnalla, jottei tule toistuvia parannusehdotuksia.

    Ystävällisin terveisin,
    Danial

    ps. kiitämme edelleen nimenhuuto.com toiminnasta.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Olkaa hyvä vaan! Tapahtumien määrään pitäisi tosiaan keksiä jotain fiksua. Aihe on puhuttanut aiemminkin: tapahtumien määrästä.

      Yleisön julkinen TODO- / kehitysehdotus-lista on mainio idea! Hienoa olisi myös jos käyttäjät voisivat kommentoida ja äänestää tärkeimpiä muutoksia. Tähän on englanninkielisiä ratkaisuja tullut vastaan, mutta suomeksi ei ole vielä löytynyt tarpeeksi hyvää.

  14. xyz avatar
    xyz

    Bcc: vs To: -kysymyksen voisi helposti ratkaista luomalla joukkueille postituslistat postituslistaohjelman avulla (siis ihan osana tätä Nimenhuuto-palvelua).

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Jep, postituslistat olisi yksi hyvä ratkaisu. Toinen ajatus voisi olla FB-tyylinen ”replyä tähän osoitteeseen, niin viestisi lisätään threadiin”.

      Kiitos ehdotuksestasi!

  15. JS avatar
    JS

    Olisiko mahdollista perustaa tapahtuma joka on jaettu useamman joukkueen kesken, Sillon voisi esim. pitää yhteisiä treenejä kätevästi toisen joukkueen kanssa ja näkisi kokonais saldon kummastakin joukkueesta/ryhmästä.

    toinen asia:
    olisi hyvä jos saisi pelaaja numerot ilmottautumislistaan

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Jaettua tapahtumaa ei vielä ole. Itse olemme perustaneet uuden ”joukkueen”, johon ovat sitten osallistuneet oman ja toisen joukkueen yhteistreeneistä kiinnostuneet pelaajat. Mutta täytyy myöntää että oikea yhteistapahtuma olisi kätevämpi! Tällaiselle tuntuu tulevan tarvetta kauden loppua kohti, kun täytyy kerätä innokkaista pelaajia useammasta joukkueesta, että saa tarpeeksi väkeä kunnon treeneihin.

      Toinen asia: pelaajanumerot voi lisätä pelaajan tietoihin (Oma profiili ylävalikosta) ja ne näkyvät Pelaajat-listassa ja tapahtumien Ilmoittautuneet-listassa. Ilmoittautuneet-listan näkee, kun menee tapahtuman lisätietoihin ja klikkaa tulosta lista / näytä lisää tietoja.

      Mutta tarkoititko, että ne pitäisi saada näkyviin ilmoittautumissivun nimilappuihin? Siihen voisi auttaa, että pelaajan nimimerkki kirjoitetaan numeron kanssa. Eli jos nimimerkki on nyt ”Wayne”, niin sen voi esim. manageri muuttaa muotoon ”Wayne #99″…

    2. Muhlegg avatar
      Muhlegg

      Loistava idea! Tästä olisi meille erittäin paljon hyötyä kun näitä yhteisvuoroja on suht paljon.

      Toivottavasti tämä on jo to-do listalla

  16. Pekka avatar

    Palaan vielä tähän tapahtumien päättymisaikoihin. Palvelunne on muutoin loistava, ja varmasti ottaisimme sen seurassa joka joukkueelle käyttöön, jos kalenteri ymmärtäisi tapahtumien päättymisajat. Osaatteko heittää aikataulua, missä kohdin kalenteria moista ominaisuutta voisi odotella ?

    Toinen kysymys koskee synkronointia muihin kalentereihin. Nythän tämän kalenterin saa haettua googleen, Applen iCaliin tai outlookiin. Edelleen ongelmana on päättymisajat, jotka ovat mitä sattuu. Mutta mitenkähän onnistuisi synkronointi omasta kalenterista tänne. Olisi loistava juttu, jos voisi päivittää omaa kalenteria (esim. jokin edellä mainituista, tai vaikka vain google) ja sen saisi tänne näkösälle. En tarkoita csv tai ical tiedoston lataamista vaan synkronointia.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Tuota tuota… olemme miettineet, että mihin sitä tapahtumien päättymisaikaa tarvitsee? Kun tuntuu, että harjoitus- tai pelivuorot ovat aina suurinpiirtein samanpituisia: kun treeneihin lähtee, niin pitää varata suurinpiirtein pari tuntia aikaa.

      Janne kirjoitti päättymisajan tarpeellisuudesta, jos esim. turnaus on useampipäiväinen. Ja ilmeisesti käyttämäsi kalenteri ei tykkää ilman loppumisaikaa olevista tapahtumista? Mutta tuleeko mieleen vielä muita tapauksia, joissa päättymisaika olisi tarpeen?

    2. JV avatar
      JV

      Päättymisajat tarpeellisia mm. junnujen kanssa, joita vanhemmat kuskaa. Kaikki vanhemmat eivät hengaile kentän laidalla ja haluavat tietää tarkkaan milloin treenit loppuu. Minä olen kirjannut päättymisajan nyt lisätietoihin.

    3. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hyvä pointti ja hyvä esimerkkitapaus. Kiitos!

  17. Antti avatar
    Antti

    Kiitos loistavasta palvelusta. Tämä on ollut meidän sählyporukalla ahkerassa käytössä.

    Eräs parannusidea kumpusi porukastamme. In ja out linkit olisi kiva saada mukaan muistutus emailiin. Näin voisi klikata suoraan sähköpostin linkistä onko tulossa seuraaviin treeneihin vai ei.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hienoa että kelpaa! :)

      Kehitysehdotuksesi on hyvä. Joillekin joukkueen jäsenille irtoaminen meilistä webbiselaimeen voi olla iso kynnys, riippuen päätelaitteesta ja käytetystä sähköpostiohjelmasta, jne.

  18. Olli avatar
    Olli

    Voisiko saada sellaisen ominaisuuden että voisi lisätä pelaajia useita kerralla ?
    Olisi lomake jossa painaisi + nappia ja tulisi uuden pelaajan rivi, siihen olisi laitettu perus kentät, nimi+sähköpostiosoite+rooli ja sitten muita asetuksia saisi myöhemmin säädellä ? Tämä helpottaisi pelaajien lisäämistä

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Ei hassumpi idea. Tuo voisi olla suhteellisen helposti toteutettavissa. Pitääpä funtsia, kiitos kommentista!

  19. Vili avatar
    Vili

    terve,

    ilmoittautumisten lukitseminen olisi loistolisäys nykyiseen muilta osin hyvin palvelevaan kuvioon. tarve olisi lukita jokin tapahtuma siten, ettei siihen enää pysty osallistumaan tai toisaalta ei pysty poistamaan osallistumistaan.

    auttaisi kovasti esim tilanteissa joissa junnujengi lähtee reissuun mihin joutuu varailemaan esim hotelleita, lentolippuja sun muita ja ilmoittautumiseen annetaan aikaraja. aikarajan tullessa täyteen manageri käy lukitsemassa tilanteen jolloin todelliset lähtijät näkyvät ilmoittautumisessa.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos kehuista ja hyvästä perustelusta, miksi tuollaiselle ominaisuudelle on tarvetta. Erittäin ymmärrettävää, että ilmoittautumisen pitää olla sitova, kun varaukset on tehty. Tämä on tehtävälistalla.

      Siihen asti voisitte ehkä hyödyntää tapahtuman logia, joka näyttää kuka ja milloin tekee ilmoittautumiseen muutoksia. Manageri voisi muokata tapahtuman lisätietoihin, että ”Ilmoittautumiset lukittu” ja logista näkee jos joku tekee muutoksia. Logiin pääsee tapahtuman omalta sivulta kohdasta Hae tapahtumaan liittyvät logit.

  20. jani avatar

    Kehitystoive:

    Joukkueen tapahtumalista olisi mukava saada myös RSS feedinä.
    /player/events

    Sen voisi sitten tilata puhelimeen tai lukea omille webbisivuille.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hyvä ajatus, thanks!

  21. Janne avatar
    Janne

    Hei,

    Aloittelemme vasta palvelun käyttöä, mutta seuraavat (jo varmaan toivotutkin) kehitystoiveet ovat tulleet mieleen:

    1. Osoittaa ”kutsut” tapahtumiin vain osalle porukasta. Meillä joukkueessa on niin paljon pelaajia, etteivät kaikki voi osallistua jokaiseen pelitapahtumaan. Nyt ilmoittautumisia tulee niiltäkin pelaajilta, jotka eivät ole ”kutsuttujen” joukossa. Meitä ei haittaa, vaikka viesti menisi kaikille, mutta siinä pitäisi näkyä, ketkä ovat kutsuttuja ja ilmoittautumismahdollisuus pitäisi olla vain näillä. Toki kutsuttujen joukkoon pitäisi myös olla mahdollista myöhemmin lisätä uusia pelaajia. Liittyisikö tämä nyt sitten tuohon tapahtumien lukitsemiseen jollain tavalla.

    2. Aikaraja ilmoittautumiselle. Monasti ilmoittautumiset pitää saada tiettyyn hetkeen mennessä, jotta voidaan varata tarpeelliset asiat tai esim. peruuttaa koko tapahtuma joukkueen osalta.

    3. Tapahtumien päättymisajan lisääminen. Nyt ei esim. useampipäiväiselle tapahtumalle saa merkittyä päättymisaikaa. Sama toki koskee vaikka yksittäistä harjoitusta.

    4. Lisää värimäärittelyjä. Nyt kait rajana on viisi, mutta suuremmallekin määrälle voisi olla tarvetta.

    Kiitokset palvelusta!

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Janne, tervetuloa mukaan! Toivottavasti palvelu vastaa tarpeitanne.

      1. Tämä on mielenkiintoinen idea ja voisi olla hyödyllinen isojen joukkueiden lisäksi tapauksissa, joissa pitää rajoittaa tapahtuma esim. ainoastaan lisenssin maksaneille. Tällä hetkellä ei tällaista ole, mutta jotain tämäntyyppistä voisimme lisätä todo-listalle. Auttaisiko teitä tässä vaiheessa värikoodaus? Eli jakaisi osallistujat eri väreillä ja asettaisi tapahtuman värin vastaavasti. Se voisi helpottaa viestin perillemenoa, paitsi jos kutsuttujen jako eri väreihin vaihtelee usein.

      2. Ehdottomasti tehtävälistalla! Samoin kuin tapahtumien lukitseminen. Ks. myös Vilin kommentti ilmoittautumisten lukitsemisesta.

      3. Hyvä huomio tuo useampipäiväisyys. Ks. myös Pekan kommentti treenien päättymisajoista.

      4. Jep, meillä on ollut kädet täynnä, emmekä ole ehtineet tähän ottaa kunnolla kantaa. JV kysyi pelaajaroolien ja tapahtumatyyppien määristä jo aiemmin, ja asia on edelleen vahvasti mielessä.

      Kiitos kommenteista!

    2. Jyrki avatar
      Jyrki

      Moi!

      Ajattelin jättää palautetta uusista toiveista, mutta Janne tuossa olikin jo listannut samat asia hyvin. Joten allekirjoitan samat toiveet :)

      Kiitos loistavasta palvelusta!

    3. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Jyrki, kiitos kehuista ja palautteesta! :)

  22. Janne avatar
    Janne

    Moi,

    Kiitos vastauksista.

    Vielä tuohon kohtaan 1.: Tässä kohtaa värikoodaus ei auta, koska arvelujenne mukaisesti kutsuttujen jako vaihtelee. Kiitos kuitenkin vinkistä.

  23. Laura avatar
    Laura

    Moi,

    ja kiitokset aluksi mainiosta palvelusta!

    Tuli mieleen, että voisiko pelaajatietoihin laittaa myös koon – junnujoukkueita kun ilmoittelee turnauksiin niin vähän väliä saa olla keräämässä paitakokoa kun pojat kasvavat vauhdilla. Olisi kiva, jos tämän(kin) voisi jättää jokaisen omalle vastuulle :).

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Ole hyvä, hienoa että kelpaa! :)

      Pelaajan koon voi lisätä pelaajan ekstrakenttään. Joukkueen manageri voi muokata ekstrakenttiä joukkueensa tarpeisiin sopivaksi, kun valitsee ylävalikosta Manageri -> Käyttövalinnat. Teidän tapauksessanne voisi yksi pelaajan ekstrakentistä olla ”Pelipaidan koko”.

      Jokainen pelaaja voi sitten itse täyttää tiedot omalta kohdaltaan (valikosta Oma profiili).

  24. mn avatar
    mn

    Viestit osiossa olisi tarpeen seuraava toiminto:
    Lähetä viesti vain osalle joukkueen jäsenistä.
    Avautuisi lista josta sitten voisi ruksia halutut.
    Voisi tehdä ryhmiä. mangerit, johtokunta jne.
    Ja niin että olisi omassa viesti osiossa johon luku oikeis vain mangereilla.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos ehdotuksesta!

      Olemme aiemmin olleet vakaasti sitä mieltä, että joukkueessa on hyvä jakaa tietoa mahdollisimman avoimesti ja laajasti pelaajien, valmentajien, taustahenkilöiden ym. kesken. Siksi viestit näkyvät kaikille.

      Mutta tästä aiheesta on tullut niin paljon kommentteja, että täytynee miettiä uudelleen olisiko sittenkin perusteltua tehdä mahdollisuus ryhmitellä joukkueen jäseniä… Esim. tjw.:n kommentti seuran sisäisestä tiedottamisesta tai Susannan palaute joukkueen tapahtumiin ilmoittautuneista.

  25. Tiina avatar
    Tiina

    Kiitos näppärästä verkkopalvelusta, sen käyttö on helppoa. Palvelun avulla organisoija säästää rutkasti aikaa ja hermojaan.

    Yksi kehitysehdotus minulla olisi. Samalla kun lähetän viestin sähköpostilla saajille, voisi järjestelmä lähettää siitä tiedon tekstiviestinä saajien kännykkään (ne joiden numero on järjestelmään tallennettu). Osa palvelun käyttäjistä lukee sähköpostejaan niin harvakseltaan, että tärkeät viestit jäävät huomioimatta.

    /tiina

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos kehuista! Hienoa kuulla tuollaista.

      Ehdotuksesi on kyllä hyvä ja aiheellinen. Katsotaan mitä saisimme aikaan tuon osalta.

  26. Juuso avatar
    Juuso

    Moi

    Kiitos hyvästä palvelusta! Pari huomiota:

    1) Ensimmäisessä mailissa, joka uusille lähtee on yllä linkki, jolla voi vahvistaa mailiosoitteensa, mutta alla sanotaan, että tästä pääset suoraan joukkueen sivuille ja tunnukset toimivat siellä. Meillä suurin osa meni alemmasta linkistä joukkueen sivuille ja ihmetys oli suuri, kun ekaan turnaukseen ei tullut ilmoittautumisia, kun vahvistettuja mailiosoitteita ei ollut, eli pelaajat eivät olleet saaneet infoa. Voisiko alemman linkin poistaa ja ohjata vahvistuksen jälkeen vaikka joukkueen sivuille tms?

    2) Olisi kätevää, jos valmentajien, joukkueenjohtajien (ym ei-pelaajien) kohdalla saisi heidät näkymään ilmoittautuneissa, mutta siten, ettei heitä laskettaisi mukaan pelaajiksi. Nyt vaihtoehtona on, ettei heitä näytetä lainkaan siellä tai heidät lasketaan pelaajiksi. On erittäin hyvä, että nähdään ketkä valmentajista pääsevät paikalle, mutta hankalaa, että heidät lasketaan joukkueen vahvuuteen mukaan. Voisiko asialle tehdä jotain?

    Suurkiitos!

    Juuso

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Olkaa hyvät, hienoa että palvelusta on teille iloa!

      1. Erittäin hyvä pointti, kiitos tästä! Täytyy tämä asia korjata pikimmiten.

      2. Tällä hetkellä ei tosiaan voi tehdä tuota välimuotoa. Tähän voisimme kehittää vaikka semmoisen, että osallistujien roolin mukaan ryhmiteltäisiin, jotain tämäntapaista:
      IN 14: 11 x pelaaja, 3 x valmentaja.

    2. Juuso avatar
      Juuso

      Moi,

      Olisi hienoa, jos jostain näkisi suoralta kädeltä, kuinka monta _pelaajaa_ on ilmoittautunut. Jos muuta ei nyt ole mahdollista tehdä, on tuo ”IN 14: 11 x pelaaja, 3 x valmentaja” muutos parempaan suuntaan joktap. Kiitos!

  27. Teppo avatar
    Teppo

    Hei

    Kun tuossa vein kesäsarjan otteluja järjestelmään, tuli mieleen, että homma olisi paljon helpompaa jos tiedot voisi imaista esim. Excelistä suoraan. Tiedostolle voisi vaikka asettaa sellaiset vaatimukset, että pitää olla oikean nimisiä ja muotoisia sarakkeita oikeassa järjestyksessä. Se on kuitenkin helppoa Excelissä laittaa oikeaan järjestykseen.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Ei hassumpi ajatus! Ja itse asiassa voisi onnistua melko helpostikin, jos ensin Excelistä tallentaisi sarjan pelit .csv-tiedostoksi ja siitä sitten jatkaisi… Kiitos kommentistasi!

  28. Kiikka Sandberg avatar
    Kiikka Sandberg

    Hei,

    olen yrittänyt saada uutta salasanaa useampaan kertaan.
    Ilmoitus, että on lähetetty tulee, mutta sähköpostiin ei tule viestiä.
    Viikkomeili tulee oikeaan osoitteeseen. Missä vika?

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Kiikka,

      testasimme mutta emme löytäneet vikaa. Uusi salasana kolahti postilaatikkoon ihan kuten pitikin. Meili saattaa olla mennyt sähköpostisi roskapostilaatikkoon, joten se kannattaa tarkastaa. (Tosin jos viikkomeilit tulevat perille, niin roskapostiksi leimaaminen on epätodennäköistä.)

      Voisit vielä varmistaa, että olet kirjoittanut Unohtunut salasana -lomakkeen Nimi:-kenttään täsmälleen saman tunnuksen kuin mikä on viikkomeilin lopussa.

      Muuten: joukkueen manageri voi vaihtaa myös muiden salasanaa, joten ehkä voisit pyytää jotakuta muuta vaihtamaan oman salasanasi?

  29. Jari R avatar
    Jari R

    Terve,

    Eräs ominaisuus, jota voisi kaivata.
    Hyvä helppo paikka, johon voisi laittaa linkkejä muihin sivustoihin, esim. SPL:n sarjataulukoihin, kotisivustoihin jne.

    Jari

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      joukkueen managerit voivat lisätä linkkejä kotisivulle valitsemalla ylävalikosta Manageri -> Ekstratiedot. Sivulle voi sieltä lisätä kaikenlaisia tietoja joukkueeseen liittyen, mm. mainitsemasi kaltaiset linkit sopisivat sinne mainiosti!

      Mutta ehkä tuosta linkkien lisäämisestä voisi tehdä vielä helpompaa – tai ainakin helpommin löytyvää.

  30. ilkka avatar
    ilkka

    Olisiko mahdollista että vain pelaaja luku näkyy ilmoittautumis sivulla. Pois lukien maalivahdit ja tuomarit tai niille oma paikka . helpottais vara miesten ilmoittautumista.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Joo, katsopa aiheesta lisää yllä.

  31. Kalle Palander avatar
    Kalle Palander

    Mobiilisivut ois kovat, ettei tartte ladata raskasta etusivua ja sen jälkeen vielä uudestaan raskasta oman joukkueen sivua… Riittäs varmasti pelkkä käyttäjien mobiilisivut, ei joukkueen ylläpitäjien.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Jotain tuollaista on suunnitteilla kyllä. Kiitos ehdotuksesta!

  32. ramon avatar
    ramon

    Oonko uuno vai eikö systeemi osaa näyttää erilailla niitä pelaajia jotka eivät ole vielä vastanneet mitään?

    Tarkotan että kun meillä 17 miestä ringissä, niin se näyttää tietysti esim. 10 ilmoittautunut, 3 ei pääse mutta se ei näytä siinä jossa ne kaikki laput että kuka ei ole vielä kuitannut mitään.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Osaa toki: klikkaa vaikka sitä tapahtuman tyyppiä näyttävää värineliötä päästäksesi katsomaan Tapahtuman lisätietoja. Siellä on otsikon ”Ilmoittautuneet” alla lista siitä kuka on ilmoittanut mitä ja milloin, tai jos vaikka ei ole ilmonnut mitään.

      Toinen tapa katsoa, kuinka tieto kulkee on viedä hiiren kursori pelaajien nimilappujen päälle ilmoittautumissivulla. Näet infosta milloin ko. pelaaja on viimeksi käynyt joukkueen sivuilla.

  33. Katri avatar
    Katri

    Moi,

    Robotin lähettämissä meileissä ääkköset mutkalla. Sama ongelma myös toiselta joukkueelta tulevissa meileissä.

    Hyvä saitti muuten!!!

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos!

      Ääkkösistä: omien testiemme mukaan näyttäisi toimivan ja samaa sanottiin pikakyselyllä joukkueen parista. Voisitko lähettää meille vaikka sähköpostiin esimerkin rikkinäisestä meilistä, joukkueen nimestä ja kertoa mitä sähköpostiohjelmaa käytät?

  34. ari avatar
    ari

    Onko helppoa tapaa esim ruksi ruutuun pelaajan kohdalla, jolla voi valita kenelle lähetät sähköpostin silloin kun haluatlähettää sen vai osalle.
    ari

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Tällä hetkellä viestit menevät koko porukalle avoimen tiedonjaon hengessä. Aiheesta on kyllä ollut juttua aiemminkin ja taidamme miettiä asiaa uudelta kantilta. Ks. esim. mn:n kommentti viestien lähettämisestä ryhmille.

  35. TD avatar
    TD

    Moi!

    Onko mahdoton ajatus, että sähköpostiosoitteita voisi olla 4?
    Meillä yksi pelaaja on pari. Usein on tarve tiedottaa osapuolille, sekä
    osapuolien vanhemmille:)

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Terve! Eihän se nyt tyystin mahdoton ajatus ole. Lisätään listalle, kiitos kommentista!

  36. ph avatar
    ph

    Tein äsken viikoittaisen tapahtuman elokuulle. robot@nimenhuuto.com lähetti osallistujille mailia, MUTTA vastaanottajina oli ilmeisesti vain 7 ensimmäistä hlöä. Muiden email-osoitteet ja muutama muu email-header kenttä näkyi viestin sisältönä. Eli onko tuolla sähköpostiviestin muodostamisessa joku formatointibugi tms?

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kyllä nuo viikkomeilit, tapahtumat ja muut viestit sähköpostina tuntuvat toimivan ihan kuten kuuluukin. Ehkä kyseessä voisi olla joku järjestelmäriippuva asia.

      Saatko selvitettyä, että menikö sähköposti oikein muille vastaanottajille? Lisäksi olisi avuksi, jos forwardoit rikkinäisen sähköpostin nimenhuuto.comin etusivulla olevaan meiliosoitteeseen katsottavaksi.

  37. Harry Holmberg avatar
    Harry Holmberg

    Tere, joukkueen nimi muuttuu ja kaikki haluaisivat, että muutos näkyisi myös nimenhuudossa. Jos muutan niin onko varma, että muut tiedot ovat tallella? Pitääkö pelaajien kuitata spostiosoitteensa uudestaan?

    Eli riittääkö, että vain ilmoitan kaikille uuden kirjautumisosoitteen?

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hei,

      tiedot kyllä pysyvät tallella ja myös kuitatut sähköpostiosoitteet. Olet juurikin oikeilla jäljille, pelaajille pitää vain ilmoittaa uusi kirjautumisosoite.

  38. Kimmo avatar
    Kimmo

    Kirjautumissivulle on tullut kohta ”muista kirjautumiseni” ja siinä on oletuksena AINA se ruksi. Saako sen jostain pois? Eikös tuon pitäisi olla defaulttina ei ruksattuna, ja jos haluaa automaattisen kirjautumisen, niin sitten laittaa ruksin. Tuntuu turhauttavalta aina klikata tuo ruksi pois ennen kirjautumista! Meillä ainakin olisi hyvä ettei kaikki koneen käyttäjät pääse automaattisesti sisään salasanalla suojattuun osioon.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kun lopetat palvelun käytön, niin onko sinulla tapana klikata ylävalikosta Kirjaudu ulos-linkkiä? Jos on, niin silloin ”muista minut” ei jää päälle.

      Ruksi on oletuksena päällä siksi, että käyttäjän säästyisivät ylimääräisiltä klikkauksilta. Käytön lopuksihan pitää jokatapauksessa uloskirjautua, jos haluaa ettei seuraavan koneen käyttäjä pääse salasanalla suojatuille sivuille. Ja se osa käyttäjistä, joka ei halua uloskirjautua, pääsee jatkossa suoraan sivuille.

      Näin olemme asian ajatelleet ja yhä useammassa webbipalvelussa trendi tuntuu olevan, että käyttäjä muistetaan ihan ilman ruksejakin. Mutta olemme kyllä avoimia palautteelle – koitetaan löytää Nimenhuuto.comiin parhaiten sopiva tapa!

  39. Hannu K avatar
    Hannu K

    Olisiko mahdollista saada toistuva tapahtua – joka toiselle viikolle? Aika monesti parillisilla viikoilla harjoitusajat ovat erit kuin parittomilla.

    Toinen minkä haluaisin saada palveluun olisi tapahtuman kopiointi esim. haluan saman tapahtuman muutaman kerran syksylle (kuntotesti tms.) jolloin yhden tapahtuman sisällön voisi kopioida toiseksi ja vaihtaa ainoastaan ajankohdan.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hyviä ehdotuksia, kiitos! Tuo tapahtuman tietojen kopiointi on tullut esille aiemminkin, joten se varmaankin pääsee listalla edelle. Tällä hetkellä ehkä helpoin tapa tehdä joka toinen viikko toistuva tapahtuma on tehdä aluksi viikottain toistuva tapahtuma ja sitten poistaa yksitellen Tulevat tapahtumat -listalta ylimääräiset. Hieman kömpelöä, täytyy myöntää..

  40. Matias K avatar
    Matias K

    Hei

    Näin kesälomien aikana tapahtumien järjestäminen vaikeutuu aina merkittävästi osan pelaajista karatessa lomille. Olisiko mahdollista lisätä palvelu missä pelaajat voisivat ilmoittaa olevansa poissa tiettyinä päivinä. Poissa olot voisi merkitä näkyviin ilmoittautumis sivulla pelaajan kohdalle (jonkinlainen värikoodaus voisi myös olla hyvä) ja tapahtumia lisätessä voisi niistä kenties tulla myös jokin ilmoitus. Näin tietäisi ketkä oikeasti pääsevät pelaamaan ilman että täytyy viimeisestä kirjautumisesta yrittää päätellä.

    Joka tapauksessa suuret kiitoksen hienosta palvelusta!

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Olkaa hyvät, mahtavaa että käyttöä löytyy! :)

      Pyörittelimme ajatusta enemmän ja päädyimme siihen, että lomat tai muut pitkät poissaolot (esim pitkä matka tai loukkaantuminen) kannattaisi merkitä pelaajan Lisätiedot-kenttään. Näin Pelaajat-sivun listalta näkisi kuka on missäkin. Lisäksi pelaajan tiedoista voi halutessaan ottaa rastin pois Mukana ilmoittautumisissa -kohdasta, niin nimilappua ei turhaan näy ilmoittautumissivulla.

      Kiitos kommentistasi.

  41. Joonas avatar
    Joonas

    Moi!
    Kalenteriin toivoisin paria lisäominaisuutta:

    • tapahtuman päättymisaika
    • uuden merkinnän teko klikkaamalla kyseistä päivää, jolloin merkintään tulisi automaattisesti oikea päivämäärä

    En tiedä onko tällaisia ominaisuuksia kyselty ennen, ja onko asiaan jotain vastauksia annettu. Muutoin palvelu vaikuttaa todella hyvältä.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hienoa että palvelu kelpaa!

      Tapahtuman päättymisajan lisääminen on jo ToDo-listallamme. Tätä on kyselty aiemminkin ja saimme muutaman mainion perustelun miksi päättymisaika on tarpeellinen.

      Uuden merkinnän tekeminen päivää klikkaamalla on mainio ajatus! Ilmeisesti mielessäsi oli kalenterinäkymän käyttö ja siinä päivän klikkaaminen (esimerkki kk-kalenterista)

      Kiitos kehitysideoista!

  42. Haba avatar

    Hello

    Voisiko tapahtumat => ilmoittautumiset: ”ilmoittautuneet” -listalle saada napit ”edellinen tapahtuma” & ”seuraava tapahtuma” näin olisi nopeampi seurata sitä kautta ketkä ovat IN ja OUT tilassa ja mitä kommentteja annettu pelaajakohtaisesti myös historiasta. Näin ei tarvitsisi aina erikseen porautua tapahtumakohtaisesti asioihin kun haluaa muokata ilmoittautuneita pelaajia: kaikki kun sitä eivät tee ja osa IN-pelaajista ovatkin syystä tai toisesta poissa tapahtumista

    Kiitos etukäteen, jos onnistuu, niin mobiilityö nopeutuu
    Haba

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Haba,

      erinomainen idea, kiitos! Kyllä tämä saadaan tehtyä.

  43. erno avatar
    erno

    hei vaan,
    toivoisin sellaista ominaisuutta, että joukkueen tapahtumakalenterin saisi ladata tietokoneen/puhelimen kalenterisoftaan esim. ics-muodossa.

    1. Muhlegg avatar
      Muhlegg

      Tämähän onnistuu tapahtuma sivulla olevasta iCal / csv linkistä.

  44. Muhlegg avatar
    Muhlegg

    Olisiko mahdollista saada myös arkiston tapahtumat iCal muodossa? Joko samassa tiedostossa tulevien tapahtumien kanssa tai erillisenä tiedostona.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi, jatketaan UKK/FAQ:n puolella.

  45. Haba avatar

    MOI

    Pelaajienaktiivisuustilastointiin voisi lisätä ”ei kannanottoa” tilan

    Joukkueessamme on pelaajia, jotka eivät laita IN/OUT -tilaa päälle vaan jättävät kommentoimatta kokonaan

    Lisäksi kaikki tilat voisi tilastoinnissa laittaa näkyviin tulostusversiossa eli

    nimi kaikki (=sum) in out ??

    ylävalinta voisi toimia järjestely perusteena

    valmentajien yms. sellaisten erittelystä tilastoinnissa onkin ollut tarinaa jo aiemmissa viesteissä, joten se on mietinnässä

    samoin ilmoittautumispvm on tarpellinen, joka myös on listoilla

    Kiitos, jos onnistuisi

    T: Haba

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos ehdotuksesta! Osallistumistilasto voisi tosiaan melko helposti kertoa suoraan nuo kentät (kaikki, in, out, ?). Nythän ne saa kyllä selville, mutta ilmoittautumattomuudet pitää erikseen laskea (Tapahtumia yhteensä – Pelaajan kaikki ilmoittautumiset).

      Mutta pieni tarkennus vielä: mihin asiaan viittaat ilmoittautumispäivämäärällä?

  46. Haba avatar

    Hoblaa

    Saisiko tapahtuman luonnin yhteyteen uuden laatikon (=linkin), josta voisi viitata materiaalipankissa olevaan esim. turnausohjelmaan. Näin pääsisi ohjelmassa suoraan näkemään ko. tapahtuman tiedot, eikä erillistä etsimistä materiaalipankista tarvittaisi

    T: Haba

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Haba,

      kopioi materiaalipankissa olevan tiedoston osoite talteen ja lisää osoite tapahtuman Lisätiedot-laatikkoon. Tapahtuman sivulla osoite on klikattava linkki (vinkki: ilmoittautumissivulta pääsee tapahtuman sivulle nopeasti klikkaamalla tapahtuman vasemmassa yläkulmassa olevaan värineliötä).

      Toivottavasti tämä auttaa!

  47. Åippä avatar

    Moi Nimenhuuto!
    Muista joukkueista on NH jo tuttu, joten vein kutosdivarin (uusimaa) poppoon nimenhuutoon. Pari palautetta tuli h e t i mieleen:
    1) miksi vatussa joukkueen luonnehdinnan merkkimäärä on rajattu ja erityisesti miksi ei sydeemi kerro, paljonko novellissa on liikaa merkkejä?
    Vietin iloiset pari 3 tuntia typistämällä maineikasta historiikkiamme, ennen kuin se mahtui raameihin. Katsokaa fbstä mallia… siellä vain 420 mrk voi olla statuksena ja fb kertoo, paljonko novelli on kuluttanut merkkejä.
    2) voisiko IN OUT statukseen saada lisäksi ”FANINA PAIKALLA” merkinnän, joka ei lisäisi IN määrää. meillä on loukkaantuneita, invoja, urakiitureita jne… mutta toivoisimme myös hangoroundit listoille !! IN ei oikein palvele tätä, koska se enempi on ”oikeiden pelureiden” nr.

    Kiitos. JoukoR/FC Kyllikki

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Jouko, tervetuloa FC Kyllikille ja kiitos hyvistä kysymyksistä.

      1) Tämäpä on nolo lapsus meiltä. Tottakai rajattu merkkimäärä pitäisi kertoa, tai ehkä mieluummin niin, että kuvauksen merkkimäärä olisi rajoittamaton. Korjaamme ensi tilassa!

      2) Vähän vastaavaa olemme miettineet myös aiempien kommenttien perusteella. Siihen asti teitä voisi ehkä jeesata pelaajaroolien virittäminen siten, että Fanit näkyvät listalla eri värillä kuin varsinaiset pelaajat.

  48. Hola avatar
    Hola

    Terve!

    Olen ollut todella tyytyväinen palveluunne, mutta tämän uudeistuksen myötä (KAIKKI tapahtumat, viestit, klikkaukset tulevat automaattisesti sähköpostiin(?) ) on pakko kysyä, että MIKSI? Se on ollut erittäin hyvä systeemi, että kiireelliset/tärkeät viestit on saanut laitettua kaikkien meiliin, mikäli on katsonut sille olevan tarvetta, mutta nyt kuulostaa siltä, ettei kenenkään ole järkevää ottaa noita viestejä omaan sähköpostiinsa. Jos taas kaikilla on ei-sähköpostia-minulle -täppä päällä, eivät he saa edes tärkeitä viestejä (maitsi managerien lähettäminä)?

    Onkohan tätä nyt mietitty ihan loppuun saakka vai jäiko multa vaan jotakin ymmärtämättä? Jos nimenhuutoa varten joutuu perustamaan uuden sähköpostiosoitteen, jottei arkimeili täyttyisi Nimenhuudon rapoista, katoaa se tärkeiden viestien meilaamisen idea kokonaan.

    Ihmettelen myös, miksi jossain vaiheessa vaihtui defaultiksi, että viesti näkyy myös ulkopuolisille, ei-kirjautuneille etusivulla.

    Yksi toive myös löytyy, voisiko tulevaisuudessa olla mahdollista viikottain toistuvien tapahtumien muokkaus yhdellä kertaa? Koko kesäksi kun on lyöty treenit nettiin ja jossain vaiheessa päätetään käytännön syistä vaihtaa treeniaikaa kuudesta seitsemään, jotuu joka ikisen kerran muokkaamaan erikseen. Jos taas tekee uuden toistuvan tapahtuman, joutuu (ymmärtääkseni?) vanhat silti poistamaan yksitellen, ja lisäksi kaikkien ilmottautumiset nollautuvat.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Hola! Kiitos kommenteista, esität aiheellisia kysymyksiä. Mutta uskomme ja toivomme että tyytyväisyytesi palveluun vain kasvaa jatkossa.

      Meidän testeissämme sähköpostiin tulevien tiedotusten määrä ei ole mitenkään radikaalisti noussut. Tuleepahan vaan nopeammin tieto perille koko joukkueelle. Onko teidän joukkueessanne tosiaan eri tilanne?

      Paremman tiedonkulun lisäksi toinen syy muutokseen on, että jokainen joukkueen jäsen voi nyt itse päättää, haluaako tiedotukset sähköpostiinsa.

      Mutta jos arkimeili täyttyy Nimenhuuto.comin tiedotuksista, niin se ei toki ole tarkoitus. Tällaisista tapauksista mielellämme kuulisimme lisätietoa (kuinka paljon viestejä, mistä aiheista, jne.).

      p.s. tästä voisimme jatkaa tässä erillisessä uudet tiedotukset-artikkelissa.

    2. Hola avatar
      Hola

      Kiitos vastauksesta, mutta todellakin tulee liikaa (ja ennen kaikkea TURHAA) sähköpostia, kun kaikki viestit kaikista kolmesta jengistä, joissa olen mukana, tulevat automaattisesti sähköpostiin. Ennenhän joukkue saattoi keskenään vaikka sopia, että lähetetään jokainen viesti aina sähköpostilla (mikäli siis joku on tämän uudistuksen puolella), mutta nyt ei ole ollenkaan vaihtoehtoa niille, jotka eivät näin halua tehdä.

      Tiedostot ja tapahtumat vielä sitää, mutta minua ei pätkääkään kiinnosta seurata sähköpostissani aktiivista keskustelua siitä, kenen autossa on vielä tilaa ja kuka hyppää kenenkin kyytiin ja mistä – matsiin, johon en edes itse ole osallistumassa.

      Yhden epävirallisemman porukan kanssa meillä ei ole vakituisia treeniaikoja, vaan harjoitukset on sovittu viikko-pari kerrallaan -periaatteella Nimenhuudossa (tähän asti). Homma on toiminut hyvin, kun yhdet treenit on saatu aina yhden ”ketjun” alle.

      Fiktiivinen esimerkki:

      A: Moi! Mites ens viikko, kommentoikaa koska voisitte treenata. Mulle kävis kaikki päivät, paitsi tiistai ja torstai. [Tästä lähtee sähköposti, jotta jengi tietää käydä kommentoimassa.]
      B: Mulle käy kaikki päivät!
      C: Mullekaan ei käy torstai, mut muuten ihan sama.
      D: Aika kiirettä tällä viikolla, kannatan viikonloppua.
      A: Sopii mulle, kuhan ei oo liian aikasin aamusta, lisäks meen sunnuntaina kattoo futismatsii, et joko ennen tai sen jälkeen.
      D: Joo no ei kyllä mustakaan oo mihinkään kovin aikasin aamusta!
      E: Oon viikonlopun reissussa :( Viikol ois käyny.
      A: No saataisko tarpeeks jengiä jos ois kahet, esim. keskiviikko ja lauantai? Miltä kuulostaa?
      F: Sopii, tosin ke oon duunis puol seiskaan, eli aikaisintaan seittemältä.
      G: Mullekin kävis sekä ke että la
      A: Keskiviikko ja lauantai sovittu treenipäiviksi, klikatkaa IN tai OUT [Ja tästä lähtee sähköposti nro 2, kun joku käsitys on seuraavan viikon treeniaikatoiveista]

      Ja joka ikinen kommentti sähköpostiin, kun selviäisi sillä 1-2 viestillä, jolloin jokainen osaa itse käydä Nimenhuudossa katsomassa, kuinka keskustelu etenee.

      Kenties tämä uusi systeemi sopii joillekin, mutta me kyllä joudumme etsimään paremmin tarpeitamme palvelevan palvelun, mikäli tämä uudistus jää voimaan, mikä on harmi, sillä vihdoinkin olimme löytäneet meille toimivan systeemin.

    3. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos mahtavasta palautteesta! Näin seikkaperäinen ja perusteltu kommentti auttaa paljon. Palvelun kehittäminen ja suunnittelu sujuu paremmin, kun käyttäjiltä tulee selkeää palautetta.

      Sitäpaitsi kirjoittamasi esimerkkisi on banaaliudessaan kyllä hyvin uskottava. :)

      Olemme parhaillaan tekemässä viilauksia, joilla tällaisista sähköpostitulvista pitäisi selvitä kuivin jaloin myös palvelun oletusasetuksilla. Omia ja joukkueen asetuksia säätämällähän palvelun on saanut toimimaan ihan vanhaan tapaan koko ajan:

      käy Oma profiili-sivullasi merkkaamassa, ettet halua sähköpostiisi ilmoitusta uusista viesteistä. Managerin erikseen valitsemat ”Lähetä myös sähköpostina”-viestit tulevat kyllä edelleen perille. Ja ei liene mitään syytä, miksei kaveriporukan kaikki jäsenet olisi managereita?

  49. Lennu avatar
    Lennu

    Tämä uudistus on ainakin meille todella huononnus: ”Porukan jäsenille lähetetään nyt automaattisesti sähköpostiin ilmoitus mm. uusista viesteistä, tapahtumista, kuvista ja tiedostoista.”

    Mailit tukkiintuu kaikkien viesteillä! (Sitä varten alkujaan tultiin nimenhuutoon, ettei mailit tukkeutuisi joka viikkoisilla kyselyillä ketä tulossa treeneihin ja kaikki vastasivat maililla kaikille.)

    Jos ottaa pois pois oma profiili-sivulta ”lähetetäänkö sähköpostiin ilmoitus uusista viesteistä”, niin sekään ei sovi tällaiseen kaveriporukan harrastetoimintaan, jossa kuka vaan voi lähettää tärkeän viestin ja aiemmin on voinut valita näkyykö viesti vain nimenhuudossa vai lähettääkö viestin myös mailina kaikille.

    Täytyisi ilmeisesti kaikkien laittaa ”ei viestejä sähköpostiin” + laittaa managereiksi, jotta halutessaan voisi ruksata viestin lähtemään kaikille? Tähäkin tosin huononnus aiempaan, kun sitä ruksia ei voi laittaa ilmoittautumiset-sivulla,..

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Onko teillä todellakin sähköpostilaatikot tukkiutuneet viesteillä?!

      Vai oletatko, että näin tulee käymään?

      Jos postilaatikot ovat jo nyt ehtineet mennä tukkoon, niin olisimme kiitollisia tarkemmista lisätiedoista. Tarkoitus ei tietenkään ole meiliboksien tukkiminen, vaan parempi tiedonkulku. Mutta teilläkö siis tapahtuma-ilmoittautumisten lisäksi – vai sijasta – jäsenet kysyvät viesteillä esim. ”Kuka tulee perjantaina?”, eivätkä katso perjantain tapahtuman IN-ilmoittautumisia?

      Nimenhuuto.comin vanhan mallin käyttäminen onnistuu tosiaan siten, että kaveriporukassa kaikilla on manageri-oikeudet ja ilmoitukset on pois päältä niiltä, jotka eivät niitä halua. Tuo mainitsemasi ilmoittautumiset-sivun rasti kyllä saadaan lisättyä.

      Kiitos palautteestasi!

      p.s. tästä voisimme jatkaa tässä aiheesta kertovassa erillisessä artikkelissa.

  50. aikku avatar
    aikku

    Jatkan Lennun kanssa samoilla linjoilla…
    Uudistus on tuonut varsinaisen sähköpostiryöpsähdyksen. Mulle tuli yhden päivän aikana 27 viestiä,huh. Ja syynä on se, kun kuuluu useampaan nimenhuutorinkiin (omat + lapsen harrastuset).
    Tämä vaan teille tiedoksi, lueskelen ohjeita ja teen ”säätöjä” sähköpostin rauhoittamiseksi.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hei.

      Kiitoksia palautteesta, 27 meiliä on kieltämättä liikaa. Tuliko noin paljon meilejä viesteistä, tiedostoista vai tapahtumista? Yritämme säätää palautteen perusteella palvelun sellaiseksi, että tulisi sopiva määrä tietoa. Laitoimme jo niin, että tiedot tapahtumista ja tiedostoista tulisivat yhdessä sähköpostissa pienellä viiveellä.