Palaute

Otamme innolla vastaan uutta palautetta ja toiveita uusista ominaisuuksista!

Palvelumme hyvyys on käyttäjiemme ansiota. Olemme saaneet ahkerasti palautetta ja sopivasti kehuja, jotta työ tuntuu mielekkäältä. Jatketaan samaan malliin!

Muuten, kokosimme vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin erilliselle sivulle: Nimenhuuto.com Usein Kysyttyjä Kysymyksiä.

Comments

1 119 vastausta artikkeliin “Palaute”

  1. veikko avatar
    veikko

    Olisko mahdollista saada sivuille joukkuekohtaista chattia? :)

    Veikko

  2. Päivi avatar
    Päivi

    Missä kerrotaan, mikä taho on tämän palvelun taustalla?

  3. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Kiitos kysymyksestä. Huomasimme nimittäin, etteihän tuota ollut vielä kerrottu missään. Aloimme keräämään Usein Kysytyt Kysymykset -osioita tälläisille kysymyksille. Ylhäällä olevasta UKK / FAQ linkistä pääsee sivulle.

  4. Tomi avatar
    Tomi

    Eräs idea tuli mieleen: olisikohan systeemiin mahdollista luoda suoraan joukkueen kirjautumissivulle menevä url-osoite muotoa: http://www.nimenhuuto.com/joukkueennimi
    (tuon …/team/53 tms. -päätteisen osoitteen rinnalle/sijaan)?

    Voisi helpottaa joitakin muistamaan sivun osoitteen paremmin (eli jäisi tuo joukkueen haku -vaihe kokonaan pois).

    Entä toinen: olisikohan teknisesti/taloudellisesti mahdollista toteuttaa sellainen, että sivustolta voisi lähettää joukkueelle ryhmäviestejä myös kännykkään (SMS)?

  5. Anis avatar
    Anis

    Heip,

    Hieno serviisi! :)

    Saisko:

    • tapahtumien päättymisajan kirjausmahdollisuuden
    • selityskentän per tapahtuma mahdollisia lisäselittelyjä varten
    • joukkuekohtaisen blogin tai infokirjeiden julkaisun joukkueen sivuston yhteyteen –> uudet jäsenet saavat nähdä aiemmat tiedotuskirjeet yms.

    Anis

  6. JJ avatar
    JJ

    Tapahtumien toistuvuus olisi kätevä toiminto, vähänkuin esim kalentereissa on.

    Jos on joka keskiviikko treenit 17-18 samassa paikassa, niin voisi luoda vaikka 15 viikkoa eteenpäin moisen tapahtuman ja tarvittaessa poistaa yksittäisiä sieltä välistä (pyhäpäivä estää harjoittelun tmv). Tällähetkellä nuo käsittääkseni pitää luoda yksitellen, joka on ehkä hieman vaivalloista.

    Ehdotukseni toteutuessa voisi luoda vaikka koko vuoden treenit etukäteen kalenteriin tietylle päivälle.

  7. Mervi avatar
    Mervi

    Anis ja JJ olivatkin jo toivoneet noita mitkä minullakin oli mielessä.

    Muuten näyttää hyvältä!

  8. Vekku avatar
    Vekku

    Hieno palvelu.. itse yritin rakentaa vastaavaa meidän joukkueelle, mutta ei riittänyt osaaminen kuin karvalakki malliin.. nyt päästään siitä eroon.

  9. JJ avatar
    JJ

    Vielä ylläolevan toivomuksen lisäksi olisi kiva saada optio, jossa listan ylläpitäjä voisi esimerkiksi valita ruksilla hallintapuolesta jos haluaisi mailin aina kun joku ilmottautuu, ilmoittaa ettei tule tai vaihtaa valintaansa. Tuo maili voisi olla valittavissa tulevaksi aina kun jotain muutoksia tapahtuu, tai vaikkapa kerran vuorokaudessa.

    Varsinkin pienemmissä porukoissa helpottaisi kummasti.

    Lisäksi ehdotan että koko nimestä kirjautumistunnuksena vaihdetaan pois, eli otetaan käyttöön erikseen käyttäjätunnus. Tällähetkellä ongelma on mm se että ääkköselliset nimet eivät kelpaa tunnukseksi.

  10. PLi avatar
    PLi

    Samaa palautetta kuin muiltakin:
    Tapahtuman päättymisaika
    Paikka lyhyelle lisäselvitykselle tapahtumasta
    Tapahtuman toistuminen viikottain, kuukausittain, jne.
    Tapahtumien ”kalenterimainen” esitys esim. kuukausinäkymässä

    Nämä olisivat ominaisuuksia, jotka parantaisivat käytettävyyttä.
    = Risteyttäkää nykyinen hyvä ideanne Google -kalenterin kanssa, niin tulee todella hyvä!

  11. PLi avatar
    PLi

    Liikuntapaikkojen sijainnit kartalla pikalinkkeinä olisi kiva.
    Esim jäähallit löytyy osoitteesta:
    http://www.finhockey.fi/mp/db/file_library/x/IMG/29947/file/Hallit2007-2008.xls

  12. PLi avatar
    PLi

    Ja vielä yksi:
    Yhteystiedoissa olisi tarvetta useammalle kuin yhdelle e-mail osoitteelle / pelaaja ja mielellään myös puhelinnumeroitakin saisi olla useampi kuin yksi.

  13. Esa Lempiäinen avatar
    Esa Lempiäinen

    Saako tapahtumiin jotenkin kellonajan muotoon 11.00-13.00, eli aloitus- ja loppumisajan. Jos ei saa, niin olisiko tällainen muutos mahdollista toteuttaa jatkossa?

  14. peke avatar
    peke

    onko tulossa mahd saada pelitieto tekstarina taskuun?

  15. PerttiGS avatar
    PerttiGS

    Useiden pelaajien lisääminen? Pitääkö aina lisäyksen jälkeen klikata manager jotta pääsee lisäämään seuraavan?

  16. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Mainioita kehitysideoita! Osa yllä mainituista ominaisuuksista olikin jo to do -listallamme, mutta tästä saa kyllä lisämateriaalia ja voi miettiä ominaisuuksien tärkeysjärjestystäkin. Toteutetuista uusista ominaisuuksista ilmoitamme blogissa sitä mukaa kun tulee valmista.

    Kiva saada palautetta! Kirjoitelkaa lisää kun ideoita tulee. :-)

    Muutama poiminta ja pikavastaus:

    • Anis: selityskenttänä olemme käyttäneet sitä tapahtuman ”mitä”-kenttää. Esimerkiksi nyt näyttää seuraavan tapahtuman mitä-kentässä lukevan ”treenit alkavat jälleen joulutauon jälkeen.”
    • Esa: tapahtuman loppumisaikaa ei tällä hetkellä pysty asettamaan. Tuon voisi kyllä johonkin tulevaan versioon toteuttaa.
  17. Jari Vanha-Eskola avatar
    Jari Vanha-Eskola

    Sukunimessäni on väliviiva, mutta sitäpä ei järjestelmänne hyväksykään kelvollisena… miksi ei?

  18. mra avatar

    Onko mahdollista perua kieltäytyminen? En löytänyt keinoa palauttaa itseäni, kun Out-ryhmään oli jo tullut toinenkin.

    Onko mahdollista saada kategoria ”varalla”? Tarpeen sulkapallon nelinpeliryhmässä, johon voin jäädä tarvittaessa, pelattuani jo edellisen tunnin, ellei riittävää osallistujamäärää.

  19. Jussi avatar
    Jussi

    Hieno palvelu!

    Pieni kehitysidea:
    In ja Out – vaihtoehtojen lisäksi voisi olla myös mahdollisesti- vaihtoehto. Voisi olla toimiva, jos tähän voisi liittää pienen selitystekstin, esim. ”in, iltapäivän palaveri ei veny”.

  20. Anssi avatar
    Anssi

    Ihmiset ovat sen verran laiskoja käymään säännöllisesti tämän tyyppisessä palvelussa, että jokaisen tapahtuman luonnin yhteydessä tarvisi lähteä sähköposti, jotta kaikki mahdollisesti kiinnostuneet saavat siitä tiedon.

    Sitten tapahtumaa luodessa voisi asettaa rajan, että pelit järjestetään, jos tietty minimimäärä ilmoittautuneita ylittyy. Yleensä esim. 6 on sellainen raja, jolla saa vielä aika mielekkäät 3 vs 3 pelit aikaiseksi. Ja voisi vielä asettaa niin, että kaikki saavat sähköpostin, kun raja on ylittynyt ja pelit oikeasti järjestetään.

    Noi väliviivojen toimimattomuus nimissä ja turhan tiukat merkkimäärärajoitukset ovat tietty sellaisia, jotka ekana kannattaa viilata.

    Hienoa, kun olette lähteneet kehittämään tällaista palvelua!

  21. Pekka avatar
    Pekka

    Olisiko mahdollista, että historiaan jäävät harjoitukset olisivat vielä nähtävissä jossain arkistossa tai vastaavassa. Sellaisesta olisi myöhemmin helppo poimia osallistujamäärät ja laskea aktiivisuudet ja muuta sellaista.

  22. JJ avatar
    JJ

    Pekka yllä olikin lisännyt juuri se mitä olin toivomassa, eli että vanhat tapahtumat saisi jostain napista kanssa näkyviin.

  23. Melinda Guneysel Tuominen avatar
    Melinda Guneysel Tuominen

    Mites noi yhdyssukunimet, eikös sitä viivaa sais sinne väliin =)

  24. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Jari, Melinda – Vika korjattu. Nyt toimii väliviiva moniosaisissa nimissä.

    JJ – Testiemme mukaan käyttäjänimien ääkkösten pitäisi toimia ainakin uusilla selaimille kuten Internet Explorer 6.0 tai uudempi ja Firefox 1.5 tai uudempi. Lähettäkää viestiä, jos ongelmia ilmenee. Näillä näkymin jatkamme nimen käyttämistä kirjautumistunnuksena. Tarkoituksena on välttää taas uuden kirjautumistunnuksen opettelu.

    Anssi – hyviä pointteja. Ensiapuna voisi toimia viestit-toiminto ajankohtaisten tapahtumiin liittyvien infojen jakamiseksi. Viestin voi valita lähetettäväksi myös sähköpostina joukkueelle, niin menee viesti nopeasti läpi. Esim: ”Lisäsin ylihuomiseksi treenit. Pidetään ne jos tulee väh 6 pelaajaa.”

    Jatkakaa ihmeessä palautteen antamista :)

  25. JJ avatar
    JJ

    Testaukseni mukaan esim Firefox 2.0.0.11 selaimella ei toimi vieläkään käyttäjän lisäys jos nimessä on ruotsalainen o (å).

    Järjestelmä ilmoittaa ”nimi on virheellinen, Ei välilyöntejä alussa eikä lopussa, vain kirjaimia ja välilyöntejä” – kun muuttaa nimestä å:n esimerkiksi ä:ksi se toimii ihan mukisematta. Eli ruotsalainen å tuntuu olevan ongelmallinen vielä.

  26. Innocent Bystander avatar
    Innocent Bystander

    http://www.nimenhuuto.com/blogi/2008/01/09/vuoden-ekat-reenit/#comments

    Eli painetta sille, että vanhat eivät häviä, vaan menevät mieluummin vaikka arkisto-näkymään.

  27. Pena avatar
    Pena

    Hyvä palvelu. Olisiko saatavissa ehkä/mahdollisesti kenttä noiden kyllä/ei lisäksi. Moni pelaaja, jolla kalenteri elää jatkuvasti voisi tarvita

  28. Stina avatar
    Stina

    Hieno palvelu, juuri sitä mitä tarvitsimme!

    Muutamia ehdotuksia/kysymyksiä:

    Jos vedät vahingossa kaverin ilmoittautuneeksi tapahtumaan, niin miten saat hänet takaisin yläpalkkiin? Jos ”vahinkoveto” jää out tai in -tilaan olettaa esim. valmentaja hänen jo ilmoittaneen osallistumisestaan eikä lähetä hänelle muistutuspostia.

    Olisiko mahdollista laittaa tapahtumaan viimeinen ilmoittautumispäivä, jonka jälkeen ilmoittautuminen sulkeutuisi ja esim. vain manager-oikeuksilla pystyisi ilmoittamaan henkilöitä tämän päivän jälkeen?

    Voisiko olla mahdollisuutena laittaa tapahtumien väliin tyhjä rivi? Esim. monipäiväinen turnaus (jokaiseen päivään ilm. erikseen) – tyhjä rivi – seuraava tapahtuma. Tämä selkeyttäisi näkymää ja poistaisi vahinkoilmoittautumisia.

    Näillä mennään tällä kertaa =)

  29. Hacker avatar
    Hacker

    Hieno järjestelmä, KIITOS! Elämä valmentajana helpottui juuri… Sama pyyntö kuin Stinalla: virheen korjaaminen ainakin Managerille ts. kun pelaaja on merkinnyt itsensä tai manageri on vetänyt vahingossa out-tilaan, niin manageri (=valmentaja) ei voi korjata virhettä. Nyt jää roikkumaan viallisia merkintöjä.

    Ja lisätekstikenttä tapahtuman kuvaukselle edelleen tarpeellinen.

    Kiitos! Jatkakaa erinomaista työtä!

  30. Naksu avatar
    Naksu

    Tosi hyödyllinen ja toimiva palvelu, lämpimät kiitokset!
    Toivon myös jo mainittuja lisäyksiä: toistuvat tapahtumat viikkotreenien helppoon lisäämiseen ja ’menneiden tapahtumien sivu’ (mahdollisuus muuttaa osallistujia, jotta toimii läsnäololistana vaikka joku ilmoittautunut ei tulisikaan).
    Lisäksi olisi kiva saada mahdollisuus liittää joukkueen kuva etusivulle tai joukkueen sivuille ja mahdollistaa html viesteihin, jotta viesteihin voi linkittää esim. tietoa muualta netistä.

  31. Hanna avatar
    Hanna

    Monet kiitokset, kätevä ja hyödyllinen palvelu!! Erittäin toivottu lisäys olisi että jokaisen profiiliin voisi liittää oman kuvan. Varsinkin uusien ja suurien ryhmien kanssa (n. 40 henkeä) helpottaisi paljon kun valmentaja saisi yhdistettyä nimen ja naaman, jolloin hahmottaisi paremmin että millaiset treenit saadaan aikaan.

  32. Teme avatar
    Teme

    Kiitos lupaavan näköisestä palvelusta. Toivottavasti kehitystyö jatkuu. Jos tapahtuma kestää useamman päivän, ni onko siihen mitään keinoa esittää se? Aloitin testauksen ja odottelen muita mukaan, mutta tuotteena juuri se, mitä on odotettu.

  33. Arkisto avatar

    Hankalaa, kun joutuu viestitoiminteen avulla pitämään arkistoa menneistä treeneistä (että löytyisi samasta paikasta…).
    Kun siis tarvitsisi siirtää vain menneet arkistoon (jonka voisi sitten mielellään vaikka csv-muodossa ellei html:nä siirtää jonnekin muualle arkistoon, jos nimenhuuto.comiin ei mahdu…)

  34. OJ avatar
    OJ

    Voisitteko säätää hieman noita teidän suurtaulumainoksia. Ilmoittaudu tapahtumiin -sivulla oleva ”Out-boksi” jää suurtaulun alle. Eli kun vie hiiren siihen punaiseen boksiin, jotta näkisi suoraan ketkä eivät tule tapahtumaan, niin avautuva pop-up avautuu suurtaulun alle. Vaikeuttaa hieman käyttöä. Ongelma näyttäisi esiintyvän ainakin XP + Firefox -yhdistelmällä. XP + IE7 näyttäisi toimivan ongelmitta.

  35. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    OJ: Kiitoksia ilmoituksesta. Korjasimme sivua hieman ja pop-up avautuu nyt suoraan alapuolelle ja enemmän vasemmalle. Nyt sen pitäisi näkyä paremmin.

  36. Mika avatar
    Mika

    Saisko tapahtumiin toistomahdollisuuden? Kerran viikossa toimisi hyvin. Nyt ei viitsi käyttää, kun viikottaiset treenit joutuu luomaan uudestaan ja uudestaan. Vähemmällä vaivalla lähettää meilin.

  37. Tommi avatar
    Tommi

    Erittäin suuret kiitokset mainiosta palvelusta.

    Edellisten ehdotusten perään pari (mahdollisesti) uutta sekalaisessa järjestyksessä.

    • Viestit-osuutta olisi mainio kehittää ”keskustelu-sivuksi” rakentamalla eri kategorioita; esim. Yleinen, Treenit, Ottelut, Otteluraportit, Muut. Näin saisi ryhmiteltyä viestintää ja jälkeenpäin löytäisi ehkä hellpommin unohtuneen tiedon
    • Edellä mainittu Otteluraportti -tekstikentän voisi myös liittää/linkittää tapahtumiin. Valmentaja ainakin meillä haluaa laittaa rapsaa ja palautetta joukkueelle
    • Joukkueen hallintaa ja kommunikointia selkeyttäisi, jos pelaajat voisi kategorisoida ”Aktiivit” ja ”ne muut” luokkiin. Näin tietty viestintä (esim. ilmoittautumispyynnöt) menisi vain aktiiveille, mutta välivuotta pitävät voisivat silti tsekkailla missä mennään. Lisäksi ”ei-aktiivit” eivät näkyisi ilmoittautumisosiossa ollenkaan – ”sotkemassa”.
    • Monilla joukkueilla on omia logoja – sellaisen lisääminen omalle saitille lisäisi aina ”fiilistä” vaikkei itse palvelua parannakaan.

    Vielä kerran kiitokset palvelusta – toivottavasti voimia riittää edelleen kehittämiseen.

    -Tommi

  38. […] toivotuimmat -listalta tuli vuoroon viikottain toistuvien treenivuorojen lisääminen. Aika monella joukkueella   […]

  39. […] joukkueen nimi osoitekentässä -ominaisuuden tarpeellisuudesta vinkkasi palautesivulla ensimmäisenä Tomi.   […]

  40. ks avatar
    ks

    asiallinen palvelu, on toiminut hienosti ja toiminut kimmokeena muutenkin joukkueen kommunikaation parantamisessa

    muutama kirjain lisää joukkueen nimen pituuteen olis hienoa. joukkueen nimi yhdistettynä kotinkunnan tms nimeen voi tehdä nimestä pitkähkön. Nyt nimen katkeaminen pituusrajaan antaa ”aina” mielikuvan kirjoitusvirheestä.

  41. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Ks: Tehty! Lisäsimme joukkueen nimen enimmäispituutta 40 merkkiin. Tämän pitäisi riittää suurimpaan osaan tapauksista. Joukkueen nimi näkyy kaikissa sähköpostiviesteissä ja joukkuuennimi.nimenhuuto.com-osoitteessa, joten nimi kannattaa pitää mahdollisimman lyhyenä ja laittaa ylimääräinen tieto joukkueen kuvaukseen.

  42. ks avatar
    ks

    Kiitos! Meidän porukalle tervetullut juttu.

  43. ruikkari avatar
    ruikkari

    Kun joukkueeseen lisätään pelaaja saa hän sähköpostitse kutsun palveluun sisäänkirjautumis ohjeiden kera. Olisiko mahdollista lähettää kyseinen viesti uudestaan manageri- tai muokkaa pelaajaa-valikosta?

    Tällä hetkellä on mahdollista lähettää uudestaan ”vahvistus-linkki”, mutta ei muuta käsittääkseni? Tämä olisi äärimmäisen tarpeellinen, jos esimerkiksi sähköpostiosoite on väärin kirjoitettu alkuperäisen kutsun yhteydessä. Asian tietysti pystynee korjaamaan poistamalla pelaajan ja tekemällä kutsun uudestaan?

  44. MRe avatar
    MRe

    Moro ja kiitos loistavasta palvelusta. Koitan sisäänajaa tätä meidän epävirallisen lätkäjengin ilmopaikaksi. Meillä on ollut muutama ongelma harkkojen järjestelyissä, joihin toivon tästä olevan apua (kehitysehdotuksia seuraa ;) ).

    Silloin tällöin meille tulee tarjolle ylimääräisiä vuoroja, joista pitää päättää otetaanko ne vai ei. Voisi olla hyvä jos jotenkin vuoroon voisi koodata vaikka värillä onko tapahtuma varma vai ehdollinen. Tämän saa kyllä tekstiinkin.

    Vielä ei ole kokemusta siitä, miltä kalenteri näyttää kun siinä on 20 nimeä, mutta meitä ei niinkään kiinnosta ketä tulee, vaan kuinka paljon. Eli voisiko siihen kalenterinäkymään saada jotenkin nimien tilalle vain lukumäärän. Ja nimet auki sitten vaikka klikkaamalla. Oma nimi ja varaus olisi tietysti hyvä näkyä koko ajan.

    Samoin jos yläpalkissa näkyvät nimet saisi piilotettua siten että vain oma nimi näkyy. Muut nimet taas näkyviin klikkaamalla. Jaa-niin, huomasin vasta nyt tuon ”in-out” -logiikan (radio-buttonit). Auttaa hieman tuossa nimien sekamelskassa, mutta nimien piilottaminen voisi silti olla ok.

    Eipä muuta tällä kertaa. Kiitos hyvästä palvelusta vielä kerran.

  45. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    ruikkari: Kiitos ideasta. Tämä on toteutettu ja mainitsimmekin tästä uusimmassa blogikirjoituksessa.

    MRe: Tuo tapahtumien värikoodaus on ollut ajatuksissa meilläkin. Sillä voisi merkitä mainitsemaasi tapahtuman ehdollisuutta tai vaikka kaikkia samaan monipäiväiseen turnaukseen kuuluvia pelejä (Stinan kommentti yllä)… Mutta samalla pitää välttää sekamelskaa pelaajien, ilmoittautumisten ja viestien kesken. Vielä ole saatu kehitettyä selkeää käyttöliittymää tuohon, mutta ehkäpä se tästä syntyy.

    Kalenteri toimii yllättävänkin hyvin vielä kun on 20-30 henkilöä. Tuota isompaa ilmoa harvat tarvitsevat. Mutta tarpeen tullen me voimme käyttöliittymää tuohon suuntaa muuttaa.

  46. raaz avatar
    raaz

    SMS:n lähetys koko joukkueelle. Olisi kätevää saada tieto joukkueelle reenejä edeltävä iltana siitä, ketä ja kuinka monta pelaajaa on saapumassa paikalle. SMS olisi kaikkein kätevin tapa, mutta toinen hyvä olisi mahdollisuus lähettää automatisoitu ryhmäsähköposti tiettynä päivänä ja tiettyyn kellonaikaan.

  47. mb avatar
    mb

    Olisiko mahdollista saada itse tulostettua listaus niistä pelaajista jotka ovat ilmoittautuneet tulevan peliin, niistä ketkä ei tule sekä listaus niistä ketkä ei ole ilmoittanut ollenkaan tuleeko vai ei.

    Kuitenkin itselle tarvitsee kirjoittaa peliin tulevat pelaajat, joten helpottaisi mikäli saisi suoraan tulostettua yhteen tapahtumaan tulijat.

  48. kielipolliisi avatar
    kielipolliisi

    Tuo ”Ketä tulossa treeneihin huomenna?” särähtää korvaan (tai silmään) niin pahasti, että voisitte muuttaa sen. Eli ei ”ketä” vaan ”keitä” tai vaikkapa ”ketkä”, jos monikkoa haetaan, tai yksikössä ”kuka”. Ellei tällä ilmauksella sitten tarkoituksellisesti tavoitella amatöörimäistä tatsia… :)

  49. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    raaz: SMS:n lähetysmahdollisuutta ei (vielä) ole. Mutta automatisoitu ryhmäsähköposti valittuna päivänä kyllä onnistuu. Ominaisuuden nimi on Viikkomeili.

    mb: Latoimme ehdotuksen todo listalle, toteuttelemme jossain vaiheessa jotain tämän tyyppistä.

  50. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    kielipoliisi: argh! Tuota, juu, kuten arvasit, niin haimme toki rentoa otetta tässä vakavassa maailmassa. :-) Mutta muutammepa etusivulle monikkomuodot, niin ei särähdä ainakaan ensikatsomalla. Mut kato sit lainausmerkkien sisäs pidetään kyl nimenhuutoslangin perinteitä kunnioittaen ”ketä”!