Julkaisutiedote

Espoo 11.12.2007
Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti
Nimenhuuto.com

Urheilujoukkueen nimenhuuto

Nimenhuuto.com on uuden internetin ilmainen urheilujoukkueiden ilmoittautumisjärjestelmä (”ilmo”). Ilmossa joukkueen jäsenet näkevät tulevat harjoitukset ja pelit sekä mukaan ilmoittautuneet pelikaverit. Tavoitteena on välttää sähköpostipallottelu ja pimeässä talvi-illassa väärään paikkaan tai aikaan raahustaminen. Nimenhuuto.com toimii myös koko joukkueen tiedotuskanavana ja yhteystietolistana.

Palvelu avattu kaikille

Nimenhuuto.com oli kahden joukkueen käytössä jo viime kaudella. Näiden joukkueiden pelaajille tuli tavaksi käydä ilmossa tarkastamassa pelaajatilanne ennen jokaista treeniä ja katsomassa kavereiden kommentit pelien jälkeen. Käyttö oli vilkasta! Kun lisäksi palaute on
ollut erittäin positiivista, niin tällaiselle palvelulle todettiin olevan varmasti kysyntää muissakin joukkueissa. Siispä Nimenhuuto.com viilattiin kuntoon ja avattiin kaikkien vapaaseen käyttöön! Nimenhuuto.comin tekijät toivovat, että palvelusta on paljon iloa
muillekin.

Historia

Nimenhuuto.com sai alkunsa, kun harrastelijajoukkue ilmoittautui mukaan viralliseen koripallo-sarjaan. Pian huomattiin, että ”tarttis tietää milloin pelit ovat” ja ketkä kaikki pääsevät paikalle. Sähköposti oli tiedotukseen ja ilmoittautumisten keräämiseen aivan liian kömpelö ja mikro-budjetilla toimivalle joukkueelle ei valmiita vaihtoehtoja ollut. Tehtiin siis itse oma ilmo!

Nimenhuuto.com on elävä esimerkki siitä, miten uuden hyödyllisen www-palvelun pystyy rakentamaan tehokkaasti Web 2.0 -teknologialla. Web 2.0 yhdistettynä avointen ohjelmistojen (open source) työkaluihin teki ilmon mahdolliseksi.

Lisätietoja:

Palvelun kotisivut: http://www.nimenhuuto.com/

Palvelun ”tarina”: http://www.nimenhuuto.com/treeni_ilmon_tarina

Yhteystiedot:

Olli Huotari
olli@nimenhuuto.com
040-7573855

Comments

3 vastausta artikkeliin “Julkaisutiedote”

  1. Zoot Blogi » Blog Archive » Nimenhuuto.com on uuden internetin ilmainen urheilujoukkueiden ilmoittautumisjärjestelmä: http://www.zoot.fi/blogi/?p=101

  2. Innocent Bystander avatar
    Innocent Bystander

    Miten niin Web 2.0?

    Minkä verran käyttäjiä/joukkueita on ehtinyt kertyä tähän mennessä?

  3. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Web 2.0 on kyllä liukas termi, joka voi tarkoittaa montaa asiaa. Riippuu näkökulmasta ja puhujasta. ;-) Meille Web 2.0 on kolmen pointin yhdistelmä:

    1. Käyttäjien luoma sisältö. Check. Joukkueiden pelaajat luovat treeni-ilmoon kalenterin, jonka avulla osallistujat kommunikoivat ovatko tulossa paikalle vaiko eivät.

    2. Ajax / RIA / visuaalinen käyttöliittymä. Check. Viestit, tapahtumat ja ilmoittautumiset hoituvat Ajaxoituna kutsuina palvelimelle.

    3. Mash-up (paras suomennos ehkä ”fuusaus”). Check. Esim. kartat. … no, tältä osin on vielä parantamisen varaa vaikkapa kalenteri-APIn tms. käytössä samoin kuin joukkuekohtaisten RSS-feedien tarjoamisessa. Tämä ehkä eniten ToDo näistä kolmesta.

    Lisänumeroina vaikkapa teknologia-valinnat (RoR), kehitysprosessi ”ikuinen beta” ja blogin käyttö palaute- ja tiedotuskanavana.

    Jotain yllä olevan suuntaista sanoisin olevan Nimenhuuto.comin Web 2.0:n takana. Oletko samaa mieltä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *