Palaute: viestien erottelu kategorioihin / Riikka

Hei! Joukkueemme toivoisi selkeyttä viesteihin. Nyt kaikki viestit tulevat ”allekkain” seinälle, johon ne helposti katoavat ja sekoittuvat. Saisiko toimintoihin esim tärkeät viestit seinän ja tapahtumien viesteille oman seinän, jolloin pelaajat löytävät esim valmentajan tärkeät viestit nopeasti. näihin omiin ”seiniin” voisi tulla esim joku merkki kun niihin tullut viesti. Tämä selkiyttäisi käyttöä huomattavasti! t.

Riikka
Hjk-kannelmäki t04-05


Posted

in

by

Tags:

Comments

17 vastausta artikkeliin “Palaute: viestien erottelu kategorioihin / Riikka”

  1. Ylläpitäjät avatar
    Ylläpitäjät

    Heippa Riikka,

    kiitos palautteesta. Kertoisitko vielä, kuinka paljon teillä keskimäärin tulee viestejä, ja miten ne jakautuisivat näiihin mainitsimiisi kategorioihin?

    Viestejähän pystyy jo nykyisellään jonkin verran ryhmittelemään. Voit katsoa esimerkiksi kaikki tapahtumiin liittyvät viestit erikseen:

    Teidän kannattaisi myös otsikoida kaikki tärkeät viestit, jolloin ne ensinnäkin erottuvat muista viesteistä ja toisekseen pystyy myös listaamaan erikseen.

  2. Riikka avatar
    Riikka

    Meillä tulee etenkin kauden alussa ja lopussa tiedotettavaa + ympäri kauden uusia asioita, jotka etenkin vanhempien pitäisi nähdä, vaikka ei käy joka päivä nimenhuudossa. Tähän auttaisi siis se ”ryhmittely” viesteille. Nythän löytyy tapahtumat, viestit yms eri kohdilla, mutta jos esim. viikon aikana tulee näihin kaikkiin boxeihin monta viestiä ja vastausta, ne ”hukkuvat” toistensa alle ja sivuista tulee todella sekavat. Olisi hyvä, että tulisi esim. yksi TÄRKEÄT viestit ”boxi”, jotka pysyisivät ”omassa olossaan” ja vain viestiketjujen ensimmäinen viesti näkyisi. Vastaukset voisivat näkyä, kun viestiä klikkaa. Näin tärkeät asiat pysyisivät omassa rauhassa ja olisi kaikkien luettavissa rauhassa. Niihin viesteihin voisi tulla jokin merkki, ´jos joku vastaa niihin, jotta muut näkevät! Muut viestit ja tapahtumailmoituksetkin voisi erottaa toisistaan. Näin sivut siistiytyisivät ja selkiytyisivät. Tätä on hieman haasteellista selittää kirjallisesti, toivottavasti ymmärrätte siellä!

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Riikka,

      nimenomaan tuo mainitsemani Otsikolliset tiedotukset olisi teidän tapauksessanne TÄRKEÄT viestit, eikö niin?

  3. Ylläpitäjät avatar
    Ylläpitäjät

    Tähän liittyen vielä Harri esitti hyvän kysymyksen, eli mistä se otsikko lisätään?

    Otsikkokenttä ei ole tyrkyllä heti viestiä kirjoitettaessa, koska ehdottomasti suurin osa viesteistä ei tarvitse otsikkoa. Sen sijaan otsikon voi lisätä mihin tahansa omaan viestiinsä sitten, kun viesti on kirjoitettu ja näkyy sivustolla.

  4. Juho-Pekka avatar
    Juho-Pekka

    Moi,

    Kärkeen kiitokset hienosta palvelusta.

    Tulin antamaan palautetta siitä, että etusivun viestit häviävät näkyvistä liian nopeasti: pelaajat lukevat vain ne viestit, mitä etusivulla näkyy (Uusimmat viestit). Ja kappas, täälähän oli palautetta juuri samasta asiasta :) Kyseessä on oikeastikin asia, jota teidän kannattaa vielä pohtia, koska se on haitannut jo ainakin kahta käyttäjää niin paljon, että ovat ryhtyneet palautetta kirjoittamaan (todennäköisesti haitannut isompaakin joukkoa, suurin osa ei jaksa valittaa:)

    Tuo otsikointi on hyvä vinkki. Ainut miinuspuoli on vain se, että jokaisen pelaajan pitäisi opettaa käyttämään sitä ominaisuutta ja mikä pahinta, jokaisen pelaajan pitäisi myös muistaa käydä painamassa tuota ”Otsikolliset tiedoitukset” nappia joka kirjautumiskerralla, jotta näkee tärkeät viestit… Minun mielipiteeni on, että se on liikaa vaadittu peruskäyttäjiltä.

    Otsikolliset viestit / tiedotteet voisivat olla jossain sivussa selkeämmin esillä, eivätkä ne sieltä häviäisi näkyvistä ennen arkistoimista. Ilmoitustaulu sanan varsinaisessa merkityksessä. Nyt tilanne on vähä sama, kuin meillä olisi ilmoitustaulu, jossa on kaksi puolta: pitää hoksata kurkata molemmille puolille, että oiskohan täälä jotain tärkeää. Ilmotustaulun ideahan on se, että asiat on siinä näkyvillä helposti (ne huomaa ohi kävellessä) ja ne pysyvät siinä kunnes lappu repäistään pois.

    Tarkoittaako ”tiedoite” normaalia viestiä? Minusta olisi parempi, jos viestin voisi merkata joko viestiksi tai tiedoitteeksi. Tiedotteet jäävät sinne ilmoitustaululle korokkelle ja rupatteluviestit sitten tuohon pohjattomaan viestiletkaan, joka häviää näkyvistä (aivan liian nopeasti:)… Viestit ovat myös melko ilmavasti muotoiltu, joten harkitsisin uudelleenmuotoilua luettavuuden takia.

    Ei muutakuin jatkakaa hyvää työtänne palvelun kehittämisen parissa.

    Terveisin,
    Juho-Pekka

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moikka Juho-Pekka,

      kiitos hyvin perustellusta palautteesta. Aiheessa olisi ainesta pidempäänkin kirjoitukseen – ja sellaisen varmaan teenkin – mutta nyt pikaisesti pari tärkeää huomiota sinulle:

      ”Pelaajat lukevat vain ne viestit, mitä etusivulla näkyy.” Kyllä, aivan varmasti nuo viestit saavat eniten huomiota. Nyt täytyy muistaa että pelaajalle näkyvät etusivulla kaikki viestit, mitä hän ei ole vielä lukenut. Eivät ne viestit siitä mihinkään katoa muilta pelaajilta, vaikka sinulla itselläsi niitä ei etusivulla näkyisikään.

      Ilmoitustaulu-analogiasi on hyvä… mutta väärä. :) Ehkä analogia toimisi näin paremmin: tilanne on sama, kuin teillä olisi automaattisesti päivittyvä, erillinen ilmoitustaulu jokaiselle joukkueen jäsenelle siten, että ilmoitustaululla näkyvät kullekin vielä lukemattomat viestit.

      1. Juho-Pekka avatar
        Juho-Pekka

        Moi,

        Aika jännä homma, että tuo ajatus automaattisesti päivittyvästä ilmoitustaulusta kuulostaa paperilla hyvältä, mutta silti kuulee pelaajilta kommenttia, että viestit menevät ohi. Onkohan tämä sitten vain sellainen kuuluisa ”stupid user error” :)

        Juho-Pekka

        1. Ylläpitäjät avatar
          Ylläpitäjät

          Ehkä kuvaavampi olisi puhua busy user errorista. :) Ainahan joku viesti joltain menee ohi, eikä auta vaikka viesti tulee sähköpostiin, kännykkään ja näkyy etusivulla… Näihin on vaikea teknologialla auttaa.

          Voisi tietysti miettiä sellaista tärkeä viesti-kategoriaa, joka vaatii käyttäjältä kuittauksen. Eli käytännössä tapahtuman tyyppinen olio, johon pelaajan pitää erikseen merkitä IN

          1. Juho-Pekka avatar
            Juho-Pekka

            Seuraava eli tuleva tapahtuma ei mene ohi keneltäkään palvelussa piipahtavalta (huom!), ei edes kiireisiltä, koska se näkyy ensimmäisellä sivulla ylälaidassa, eikä siitä häviä vasta kun päivä menee ohi. Ehkä vikaa ei olekaan käyttäjässä niin paljon kuin annat ymmärtää.

            Uskon vakaasti, että pystytte palvelemaan busy useria viestien suhteen yhtä hyvin, kuin tapahtumien suhteen teette :)

          2. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Voi veikkoset, eihän käyttäjässä mitään vikaa ole. Joskus vaan on kiire Joskus vaan ei tule luettua kaikkea.

            Mutta että seuraava tapahtuma ei menisi keneltäkään ohi? Totta kai niitä menee ohi – jatkuvasti tulee palautetta ja tilanteita, joissa tarvitaan välineitä pelaajien muistuttamiseen jostain tietystä, tärkeästä tapahtumasta. Hyvä jos teillä ei ole näin käynyt, vielä.

            Kaikki ei voi olla ensimmäisenä ensimmäisen sivun ylälaidassa. Pitää tehdä valintoja, mutta tästähän designissa onkin kyse. Painotamme tapahtumia ja pidämme huolen siitä että uudet viestit ovat näkyvillä.

            No joo, tämä menee ehkä vähän inttämiseksi. Pointtisi tuli kyllä selväksi, katsotaan mitä keksitään palvelun parantamiseksi tältä osin! :)

          3. Juho-Pekka avatar
            Juho-Pekka

            Ei tässä kiireestä ole kysyms, vaan yksinkertaisesti siitä, että viestit häviävät landingpagelta liian heppoisin perustein.

          4. Juho-Pekka avatar
            Juho-Pekka

            En yritä aukoa päätäni tai inttää, ainoastaan auttaa:
            https://dl.dropboxusercontent.com/u/2735419/nimenhuuto_etusivu.png
            Tuon tyyliset viestit tulisi luettua joka kerta, eivätkä ne menisi ohi. Aivan kuten tapahtumatkin. Toisin kuin viestit, jotka häviävät näkyvistä kuten on jo muutaman kerran tullut tässä esille :P

            Kerroit, että on design-kysymys, ettei kaikkea laiteta ylälaitaan. Olette kuitenkin päättäneet laittaa tuollaisen pelaajalistauksen siihen. Onko teillä statistiikkaa siitä, käytetäänkö tuota? Itse en ole koskaan käyttänyt tuota; käyn nimenhuudossa tsekkaamassa tapahtumat ja viestit monta kertaa päivässä, en pelaajien yhteystietoja.

    2. Jaakko avatar

      Hei,

      Alkaa olla jo vanha ketju, mutta idea on mielestäni sen verran hyvä, että pakko kannattaa ja kehua tälleen jälkijunassakin. Juho-Pekan esittämän kuvan kaltaiset muistilaput, jotka eivät häviä etusivulta ennen kuin manageri ne poistaa, vaikka joukkueen jäsen olisikin ne jo lukenut, olisivat kultaakin arvokkaampia.

      Meillä viestejä tulee paljon – me käytämme Nimenhuutoa joukkueen yhteisenä sosiaalisena kanavana ja olohuoneena, joten otsikollista ja otsikotonta asiaa sekä tapahtuviin liittyvää turinointia tulee sellaista tahtia, että jako tiedotuksiin, otsikollisiin sellaisiin ja tapahtumiin ei käytännössä auta kovinkaan paljon, joten tärkeimmät asiat joudutaan viestittämään moneen kertaan. Kertaus on opintojen äiti, mutta samalla se tuhlaa aikaa ja resursseja ja tekee viestitettelystä vaikeampaa kuin sen täytyisi olla.

      Toinen mitä kaipaisi kipeästi, olisi jonkinlainen viestihaku sanojen/päivämäärien/kirjoittajan/tms perusteella. Tätä on varmasti joku ehdottanut aiemminkin, onhan?:) Välillä meinaa epäusko iskeä, kun tajuan, että yhdessä aiemmassa viestissä on juuri nyt tarvitsemaani tietoa, ja vaikka valitsen pelkät tiedotukset, läpikäytäviä viestisivuja on silti 185, ja kaipaamani tieto on jossain sivujen 50 ja 120 välillä. Auts. Sekin auttaisi, jos kaikki 185 sivua viestejä saisi yhteen pötköön kerralla nähtäväksi, niin voisin käyttää selaimen omaa avainsanahakua.

      Ymmärrän, ettei Nimenhuudon ole tarkoitus olla täysiverinen keskustelufoorumi, mutta kuten aiemmin mainitsin, omalla joukkueella viestejä tulee viikottain monia kymmeniä (turnausviikolla voipi sata mennä rikki helposti), joten jonkun tärkeän jutun tai linkin kaivaminen viesteistä myöhemmin on järjettömän työlästä. Joten kaksi toivetta: etusivun muistilaput tai vastaavat sekä hakutoiminto. Jos ovat liian hifistellyä perusnimenhuutoon, niin pankaa ne vaikka pro-pakettiin, otetaan paketti saman tien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *