Tapahtuman lisätietosivu

Yleisön pyynnöstä: pika-esittely tapahtuman lisätietosivusta. Lisätietosivulla voit ilmoittautua, lukea aiheeseen liittyvät viestit ja tietysti tarkastaa tapahtuman perustiedot. Tässä tärkeimmät osiot esiteltynä:

 

Sivun yläosassa kerrotaan mitä, missä ja milloin. Samalla kerrotaan, jos tapahtumasta on kirjoitettu lisätietoja tai sivulle on tullut uusia viestejä. Tai vaikkapa jos ilmoittautumisille on asetettu takaraja.

 

Ilmoittautumiset voi hoitaa monella tavalla:

  • Klikkaa In- tai Out-nappia ja siinä se. Voit samalla jättää ilmoittautumistasi koskevan kommentin. Yksinkertaista.
  • Tartu hiirellä nimilappuun ja vedä nimilappu In- tai Out-kohtaan. Huom! Voit ilmoittaa myös muita, eli tämä on mm. junioireiden vanhemmille oiva tapa hoitaa koko perheen ilmoittautumiset.
  • Valitse Pelaajalista-välilehti ja haluamasi ilmoittautumisvalinnat ja klikkaa lopuksi Tallenna-nappia. Tämä on valmentajalle tapa hoitaa kokoonpanot kerralla kuntoon.

 

Tapahtumaan liittyvät viestit ovat aina näkyvillä ja keskustelu löytyy myöhemminkin tapahtuman sivulta. Lisäksi muilla viestisivuilla näkee viestiketjun alussa, mihin tapahtumaan viestit liittyvät.

 

Jos oman joukkueen osallistujat eivät riitä, voi tapahtumaan ilmoittaa myös extrapelaajia. Joukkueen ulkopuoliset osallistujat näkyvät listoilla omalla värillään rooleittain järjestettyjen listojen viimeisinä. Huom, jos tapahtuma on merkattu avoimeksi/julkiseksi, voivat joukkueen ulkopuoliset ilmoittautua mukaan myös itse! Tätä varten voit jakaa tapahtuman linkin.

Tapahtumien välillä pääset liikkumaan tapahtumanavigaation avulla: listaan on linkattu joukkueen kaksi edellistä ja kaksi seuraavaa tapahtumaa.

Yksi päivän polttavista kysymyksistä on ilmoittautumiskommenttien käsittely. Jotkut joukkueet käyttävät kommenttia keskusteluun ja haluavat kommenttien näkyvän viesteinä, joihin voi vastata. Toiset joukkueet käyttävät kommenttia osallistumisen kuittaamiseen, eivät halua kommenttien näkyvän viesteinä. Kehitämme parhaillaan tähän dilemmaan ratkaisua. Kiitos kaikille aiheesta palautetta antaneille (esim Antti, Timo, Raija, Heli, Pete, Mika, Jenni, Bettina, Jukka, Simo)!


Posted

in

by

Comments

10 vastausta artikkeliin “Tapahtuman lisätietosivu”

  1. Olli suominen avatar

    Meillä koko porukalla kantana, että ei mitään mieltä näyttää ilmon yhteydessä lisättyä kommenttia missään muualla kuin ko. Tapahtumassa. Vanha systeemi paras. Jos haluaa viestiä kaikille tai näkyvän muualla niin viestit sitä varten.

  2. Monika avatar
    Monika

    Hei,
    kaipaamme tälle sivustolle selkeämpää kooditusta värien ja järjestyksen suhteen – nyt on aika sekava ja hankala käyttää. Esim. kaikki IN peräkkäin ja nimet samalla tavoin värikoodattuina roolin mukaan kuin muissakin kohdissa selkeyttäisi tätä huomattavasti.

    Aiemmassa versiossa meillä oli pääsion käytössä ensimmäinen sivu niine raahattavien palkkeineen ja puhekuplineen ja tähän olivat kaikki vanhemmat tyytyväisiä – ei haitannut, vaikka sivulla mahtui vain 5 tapahtumaa kerrallaan. Yhdellä silmäyksellä näki kaikki tärkeät asiat – mitä, missä, kuka tulossa ja puhekuplista kuka tarvitsee esim. kyydin jne.

    Nyt joutuu (avaussivusta riippumatta) seilaamaan usean sivun ja sivun välilehden välillä nähdäkseen selkeästi sen saman ja kun entisessä näit samasta näkymästä myös seuraavan ja sitä seuraavan tapahtuman, pitää tässä samat asiat nähdäkseen reissata useamman klikkauksen verran sivusta toiselle.

    Meidän näkökulmastamme uudet sivut eivät siis tuoneet ainakaan yksinkertaisuutta tähän asiaa vaan pikemminkin monimutkaistivat aiemmin niin helpon toiminnan.
    —-
    Noista jo tässäkin mainituista kommenteista eli entisistä puhekuplista tulee siis osa viestiketjua ja toivoisin, että ne saataisiin pysymään vain ko tapahtuman sisällä eikä puhekuplista tarvitsisi lainkaan tulla kommenttia… – tätä ongelmaa emme huomanneet ennen kuin vasta 6.9. jälkeen ja nyt se aiheuttaa sen että pitää jatkuvasti olla poistamassa kommentteja viestisivulta jottei tärkeät asiat huku noiden kommenttien alle (kommentit sinänsä tärkeitä, mutta vain ko tapahtumaan).
    —-
    Joukkueen asetusten ja pelaajatietojen muuttaminen – olisin muuttanut yhden ominaisuuden sellaiseksi että sitä voivat myös pelaajat omista tiedoistaan muokata, mutta vaikka kuinka yrität niin aina se ”vain manageri voi muokata” täppä hyppää takaisin päälle. Kokeilin sekä IE8 että Mozillalla eikä toiminut kummassakaan….
    —-
    Mobiilikäytöstäkin näkyi olevan jokin kommentti. Aiemmat sivut toimivat älypuhelimissa moitteettomasti – ei mitään valittamista. Mobiiliversioista en ole koskaan tykännyt vaan haluan saman näkymän kännykkään kuin koneellekin.
    Nykyistä on vain erittäin vaikea käyttää – sivun avauksen jälkeen automaattisesti sivun yläkulmasta hyppää esille tuo valikko, jossa palautekanavakin on – jos nämä yläreunan valikot muutettaisiin sellaiseksi että ne aukeavat valittaviksi vain klikkauksella tätä ongelmaa ei olisi. Toinen haaste on se, että sivulla ei pääse tarpeeksi pitkälle jotta pääsisi käsiksi viesteihin tai pelaajiin. Nämä haasteet mobiilikäytössäkin ovat tehneet sen, että emme pysty reissuissa hyödyntämään nimenhuutoa lainkaan – aiemmin kaikki tiedot ja muutokset sai vaivatta päivitettyä matkojenkin aikana ja laitettua niistä tekstiviestit pelaajilla. Nyt en ole kertaakaan onnistunut tuon tekstiviestin lähettämisessä kun yritän asiaa hoitaa mobiililaitteilla.

    Vaikka yli 90% muutoksen aiheuttamasta palautteesta vanhemmilta ja pelaajilta on meillä ollut negatiivista löytyi joukosta yksi positiivinenkin palaute – vanhemmat ovat tykästyneet tuohon että ulkopuolisetkin voi ilmoittaa mukaan (tosin ihmettelevät miksi sitä kohtaa ei löydy tuolta pelaajalista sivulta, sillä siellä olevat kommentit vaikuttavat ulkopuolisen ilmoittautujan kommentteihin)

    ystävällisin terveisin
    Monika, KyIF 98

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Hei Monika,

      vastauksessasi oli paljon hyvää asiaa, kiitos! Jos vähän puran kommenttia osiin, niin:

      • Ensimmäisessä kappaleessa mainitset, että haluaisit ”kaikki IN peräkkäin ja nimet värikoodattuna”. Eikö tämä ole täsmälleen se, mitä Lisätietosivun ensimmäisellä (oletuksena auki olevalla) välilehdellä on?
      • Kolmannessa kappaleessa kaipaat listanäkymää. Mitä muutoksia siis tarkemmin sanoen kaipaisit Tapahtumalista-sivun näkymään?
      1. Monika avatar
        Monika

        Hei,
        kaipaamme tuota järjestystä nimenomaa tuohon Ilmoittautumisten pelaajalista-välilehteen, sillä se on ainoa sivu, jossa kaikki tiedot olisivat yhdellä silmäyksellä nähtävissä (=kommentit/puhekulpat) tapahtumia varten. Mutta jos ja kun on paljon pelaajia, niin on hankala skrollata sivua edestakaisin kun ei ole mitään selkeää erottelua IN ja OUT ilmoittautumisten välillä – pelkkä täppä on liian huomaamaton.
        Edellisessä versiossa nämä ilmoittautumiset järjestyivät tähän ilmoittautumisjärjestykseen (ensin IN ilmoittautuneet ja sitten OUT ilmoittautuneet) ja kommentit näkyivät nimen perässä. Tämä oli meillä toimihenkilöillä enemmän käytössä kuin vanhemmilla, varsinkin silloin kun tehtiin kommentteja ja kysymyksiä toisten ilmoittautumisiin. Vanhemmat käyttivät pääasiassa sitä aiempaa etusivua josta lähin vastaava on tuo Tapahtumalista.

        Tapahtumalista-sivun näkymä on muutoin melko hyvä (nyt kun kommentitkin näkyvät eikä pelkkä kirjautumispäivämäärä), mutta meiltä jää tuosta näkymästä ne pelaajat, jotka eivät ole ilmoittanuneet IN eikä OUT. Ilmoittautumissivulla on nuo pelaajat laitettu tuohon sivuun nähtäväksi, mutta tässä niitä ei näy – kolmas ”välilehti” IN ja OUT lisäksi, jossa olisi ne ? olevat pelaajat auttaisi tässä eikä erillistä pelaajataulukkoa tarvittaisi =o). Vielä jos tässä toimisi noiden potentiaalisesti kolmen välilehden välillä tuo pelaajan ”raahaaminen” boxista toiseen, niin perustoiminnot olisi melkein kaikki hoidettu tällä – ainoastaan kommentoiminen vaatisin itse tapahtuman ”avaamisen”…

        ystävällisin terveisin
        Monika, KyIF 98

        1. MeMa avatar
          MeMa

          Moi!

          Onko bugi vai feature?! Kun ilmoittaa ulkopuolisen tapahtumaan, hänelle ei voi kirjoittaa mitään kommenttia – ei ilmoittautumisen yhteydessä eikä jälkikäteen. Ei myöskään manageri-oikeuksilla oleva henkilö.

          Ehdottaomasti olisi hyvä saada mahdollisuus antaa pelaajakohtainen kommentti myös ulkopuolisille osallistujille vastaavasti kuin voi antaa ryhmän jäsenille.

          terv. Merja

          1. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Moi Merja,

            kiitos ehdotuksestasi. Tällä hetkellä joukkueen ulkopuoliselle osallistujalle ei tosiaan voi kirjoittaa erillistä ilmoittautumiskommenttia.

  3. Jenni avatar
    Jenni

    Hei!
    Jostakin syystä en saa mistään näkyviin ulkopuolisen pelaajan ilmoittamismahdollisuutta (managerioikeudet). Miten ulkopuolisen pelaajan pystyy ilmoittamaan?

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moikka Jenni,

      ulkopuolisen pelaajan pystyy ilmoittamaan tapahtuman lisätietosivulla. Tähän ei tarvita edes managerioikeuksia.

      Jos et ilmoittamismahdollisuutta löydä, niin voisitko kertoa katsomasi tapahtuman lisätietosivun tarkan osoitteen selaimen osoitekentästä?

      1. Jenni avatar
        Jenni

        Kiitos, nyt löytyi. Helpottaa löytämistä myös, kun ottaa osallistujamäärän rajoituksen pois tai laittaa sen vähän suuremmaksi ;)

        1. Ylläpitäjät avatar
          Ylläpitäjät

          Heh, hyvin oivallettu! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *