Palaute / Antti

Uusi ulkoasu ollut ihan OK kun sitä tottui käyttämään, mutta nyt viime päivinä on ilmeisesti tehty jokin päivitys viesteihin. Meillä ainakin näkyy viestit-osiossa pelaajien IN/OUT merkintöjen kommentitkin, eli käytännössä viestejä ei voi/kannata ollenkaan tehdä joukkueelle Nimenhuudon kautta koska ne hautautuvat saman tien näiden ”mökillä”, ”kipeä” yms. kommenttien alle. Tietenkin sähköpostilla onnistuisi, mutta kun meillä koko palvelun käytön tarkoituksena on vähentää sähköpostispämmiä… Nyt olen joutunut jatkuvasti poistaa näitä kommentteja, jotta tärkeämmät tiedotteet pysyisivät esillä.

Muutenkin olisi hienoa, jos viestiosuutta voisi kehittää toimivammaksi. Voisiko esimerkiksi ylävalikkoon luoda jonkun ”keskustelu”-tabin, jossa voisi sumplia kyytejä / pulista muuta ”ei niin tärkeää” asiaa, jossa kertyy paljon viestejä? Eli toimisi perus-keskustelufoorumina? Etusivun viestit toimisi silloin paremmin ”tiedote”-osiona, jossa olisi harvemmin lähetettäviä koko joukkuetta koskevia tiedotuksia. Vaihtoehtoisesti auttaisi, jos viesteistä voisi tehdä kelluvia, eli näkyisivät aina ylimpänä.

Antti
grifk02salibandy.nimenhuuto.com


Posted

in

by

Comments

20 vastausta artikkeliin “Palaute / Antti”

  1. Timo avatar

    Taas saimme jotain uudistuksia. Hyvää on se, että pelaajia voi siirrellä tapahtumasivulla in/out tiaan vetämällä nimilappua.
    Vaan siitä emme tykkää ollenkaan, että ilmoittautumisen kommentti ilmestyy keskusteluketjuun.

  2. Ylläpitäjät avatar
    Ylläpitäjät

    Terve Antti,

    kiitos erittäin hyvästä palautteesta. Luulenpa, että otamme tämän työn alle jo varsin pian.

    1. Raija avatar
      Raija

      Hei, mekin toivoisimme Viestit-osion kehittämistä ja tämän uuden tavan poistamista, että IN/OUT-merkintöjen kommentit näkyvät Viesteissä. Kaikki olennaisempi hukkuu heti, riittää hyvin että nuo näkyvät vain tapahtumassa.

    2. Heli avatar
      Heli

      Joo äkkiä kiitos pois tämä ominaisuus, että jokaisesta kommentistakin tulee sähköposti. Ei ollenkaan hyvä. Hukkuu ne oikeat viestit. Ja meillä ainakin koko hommasta lähti järki.

      1. Ylläpitäjät avatar
        Ylläpitäjät

        Joo, tämä asia onkin jo suunnittelupöydällä.

        Mutta ei niistä kommenteista sentään erikseen sähköpostia lähde. Sähköposti lähtee ainoastaan niistä samoista ”oikeista” viesteistä kuin ennenkin.

        1. Heli avatar
          Heli

          No jostakin kumman syystä aloin tänään saada myös pelaajien IN/OUT-ilmoituksiin lisäämistä kommenteista sähköpostin (Uusi kommentti tapahtumaan). Ja jokaisesta erikseen. Ja näin kertoi juuri myös yksi joukkueemme vanhemmista. Minä käytän manageritunnuksilla, mutta hän ei. Onko meidän managereista mahdollisesti joku tehnyt jotakin vahingossa???

        2. Pete avatar
          Pete

          Moi !

          Meillä on 41 tytön korisjengi. Olemme käyttäneeet nimenhuutoa 3 vuotta niin että valmentaja ilmoittaa tytöt matseihin, ja jokaisen tulee käydä kuittamaassa OK-kommentilla. Nyt eilisestä lähtien kaikkien tyttöjen OK kommentit menevät kaikille 41 tytön vamnhemmille, eli noin 65 henkilölle. Tämä ei enää pysy hanskassa, jotain asetuksia on muutettu. Saanko mistään pois ominaisuuden että mitään sähköpostia ei lähde ?? Meillä on valittuna sähköpostissa vain viikko-ilmoitus…???

          Parh.terv: Pete

          1. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Moi Pete,

            kiitos palautteesta!

            Nyt tosiaan ilmoittautumiskommentti näkyy myös viestinä, mutta kuten tuossa Helillekin vastailin, niin ei niistä sähköpostia lähde. Molempien teidän tapauksessanne on ilmeisesti käynyt niin, että joukkueen jäsenet ovat kirjoittaneet ilmoittautumiskommentin sijasta ihan normaalin viestin tapahtuman viestiosioon ja näistä viesteistä sitten lähtee kaikille joukkueen sähköpostitiedotukset tilanneille myös sähköpostia.

            Sivuhuomiona siis, että jokainen käyttäjä valitsee siis itse haluaako sähköpostitiedotuksia esim uusista viesteistä.

            Tämä asia on meillä työn alla, koitamme saada ylimääräiset viestittelyt kuriin.

    3. Mika avatar
      Mika

      Meillä ei ainakaan sähköpostiin tule mitään ilmoituksia kommentoinnista, mutta tärkeät viestit saattavt hukkua ”viestitulvaan”. Hyvänä pidän sitä, että porautuesa tapahtumaan tarkemmin, näkee siihen liittyvän viestinnän kokonaisuudessaan. Yhtenä ehdotuksena olisi saada ominaisuus, joka poistaa automaattisesti tapahtumaan liittyvät viestit, kun se on vanhentunut.

    4. Jenni avatar
      Jenni

      Tähän olisi kyllä hyvä saada korjaus mahdollisimman pian. Riittää, että kommentit näkyvät tapahtumiin ilmoittautumisissa.

  3. Bettina von Renteln avatar
    Bettina von Renteln

    Moi,

    Olemme jo monta vuotta käyttäneet NH:ta. Olen suositellut sitä erittäin monelle joukkueelle. Erittäin hyvä ja toimiva sivusto:) Kiitos!

    Vanhaan nimenhuutoon kaikki oli jo niin tottuneita että tämä uusi ulkoasu on hieman vieras. Kai tähänkin tottuu, kun sitä oppii käyttämään :)

    Yhdyn kaikkiin yllä kirjoittaneisiin että on TOSI harmittavaa kun viestit osioon tulee pelaajien henk. koht. kommentit. Tärkeät viestit hautautuvat tosiaankin ”sairaana” ”lomalla” jne viestien alle. Tähän äkkiä muutos, esim. niin kuin Antti yllä ehdotti. Viestit ja ”kommentit” erikseen.

    Toinen asia on että ensisilmäyksellä ei näe kuka tulossa treeneihin, vaan se tapahtuma pitää erikseen avata. Tietokoneellahan se käy hyvin, mutta esim puhelimella aika huonosti, jos sattuu istumaan autossa vaikkapa vielä huonolla kuuluvuusalueella.

    Terkuin
    Bettina

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Bettina, kiitos palautteesta!

  4. Jukka avatar
    Jukka

    Epätieteellisen tutkinnan perusteella näyttäisi siltä että jos pelaaja kommentoi ilmoittautumistaan tapahtuman In/Out/? -välilehdellä, se menee jakoon kaikille (viestiasetusten mukaisesti) mutta jos kommentointi tehdään tapahtuman Pelaajalista -välilehdellä, se ei mene yleiseen jakeluun. Ylläpito vahvistanee tai kumoaa tämän havainnon.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Hyvä analyysi, Jukka!

      Tällä hetkellä siis pelaajan itse kirjoittamasta ilmoittautumiskommentista tulee viestin näköinen rivi joukkueen sivuille niihin kohtiin, joissa viestejä on listattu. Näistä ilmoittautumiskommenteista ei lähde sähköpostia.

      Pelaajalista-välilehdellä annetuista ilmoittautumiskommenteista ei tule näitä viestin näköisiä lisäyksiä listoille. Kyseinen välilehti näet on ajateltu olevan sitä varten, että joukkueen johtajat tai valmentajat ilmoittavat useita pelaajia kerrallaan ja viestit eivät siis ole kyseisten pelaajien itse kirjoittamia.

      1. Jukka avatar
        Jukka

        No nuo ”viestin näköiset rivit” ovat kyllä päiväkoosteissa ja viikkomeileissä listalla ikäänkuin viesteinä, joka saattaa hämätä. Itselläni ei ole omista asetuksista nk. normaaliasetus päällä joten en ole seurannut tulevatko ne heti sähköposteina. Todennäköisesti eivät, edellistä Ylläpidon viestiä tulkiten.

    2. Pete avatar
      Pete

      Itse olen meidän 65 vanhemman pääkäyttäjä ja joukkueenjohtaja. Olen saanut viime päivinä valitusmaileja kymmeniltä vanhemmilta johtuen näistä ylimääärisistä kommenttien aiheuttamista sähköposteista. Meillä on kommentit aktiivisessa päivittäisessä käytössä, ja ne kuitenkin liityvät vain kyseiseen treenitapahtumaan, ja niistä ei pitäisi lähteä mitään maileja. Jos on kuitenkin valinnut ns. normaaliasetukset, niin nimenhuuto lähettää nyt uutena toimintona (kiitos päivitysten) kaikista viesteistä sähköposti-ilmoituksen. Tämä on ongelmallista koska ilmeisesti jäsenet lulevat kirjoittavansa kommentteja, kun ohjelma tulkitsee ne viesteiksi. Tästä syystä ilmeisesti ne sähköposti-ilmoitukset lähtevät. Pyytäisin tekemään selvän erittelyn siitä mitkä ovat viestejä ja mitkä kommentteja. Olen pyytänyt kaikkia pelaajien vanhempia nyt laittamaan itselleen nimenhuutoon asetuksiksi ”ei sähköposteja” kunnes tämä asia saadaan kuntoon.

      Parhain terveisin: Pete

      1. Ylläpitäjät avatar
        Ylläpitäjät

        Pete,

        kerro ihmeessä, jos sinulla on hyviä ideoita siihen miten saa käyttäjän kirjoittamaan ilmoittautumiskommentin eikä osallistumaan keskusteluun viestillä, jos teidän joukkueessanne siten halutaan. Koitamme tietysti itsekin keksiä, miten pystyisimme tarjoamaan sujuvaa keskustelua kaikille, mutta silti pitämään huolta tällaisista erikoistapauksista.

        Mainitsitkin tuolla aiemmin, että teidän joukkueessanne ilmoittautumiskommenttia käytetään valmentajan tekemän ilmoittautumisen kuittaamiseen… Voisimme ehkä lähteä miettimään kuittaamiseen jotain muuta tapaa ja pyhittää kommentit ja keskustelun oikealle viestinnälle…

        Mutta kuten sanottu, niin mitään sähköpostia enemmän lähettävää uutta toimintoa ei ole.

        Viilasimme asetuksia muutenkin aika rankasti, joten nyt tuollaisista ”Kuittauskommenteista” ei pitäisi lähteä sähköpostia, vaikka käyttäjä kirjoittaisi kuittauksensa erillisenä viestinä ilmoittautumiseen liittyvän kommentin sijaan.

        1. Pete avatar
          Pete

          Moi !

          Voi tosiaan olla että meillä on vanhemmat alkaneet käyttämään tämän uuden layoutin johdosta kommentteja sekoittaen ne viestehin. Se on vaan hassu juttu koska kahteen vuoteen meillä ei ole ollut mitään tämänlaista ongelmaa. Katsoin sitä sähköpostiini tulevaa ilmoitusta jossa lukee otsikossa UUSI KOMMENTTI TAPAHTUMAAN – NIMENHUUTO.COM. Sitten alla lukee uusi viesti, ja lopussa lukee taas käy lisäämässä oma kommenttisi….?

          Hei Petri Kansi,
          Tapiolan Honka T02
          Uusi viesti
          Erica Salmi liittyen tapahtumaan ”Treenit Ryhmä 1 – 16:00-17:00 (Harkka ma 10.9.2012 klo 16:00) ” (12:06)

          huono vointi ja päänsärkyä» avaa…Käy lisäämässä oma kommenttisi osoitteessa tapiolanhonkat02.nimenhuuto.com tunnuksellasi ”Petri Kansi”.

          © 2012 Nimenhuuto.com
          Jos et halua näitä viestejä, vaihda tilausasetuksiasi.
          Viesti lähetettiin Nimenhuuto.com-sivulta tapiolanhonkat02.nimenhuuto.com

          Meillä on sääntö jonka mukaan jos jää pois treeneistä, niin kommenttikenttään lisätään poissapolon syy. Tämän käy valmentaja katsomassa, mutta ei siitä mitään viestiä pidä lähettää. Tämä on mielestäni ihan peruskauraa. Näin teemme myös muissa nimenhuudon joukkueissa. Eli mielestäni ihan tavallinen käyttö….

          Parh.terv: Pete

        2. Simo avatar
          Simo

          Ilmoittautumiskommentit voisi ottaa kokonaan pois viestien joukosta, kyseessähän on kaksi eri asiaa, eli ilmoittautumiseen liittyvä lokitieto ja oikeat viestit.

          Nykyisellään kommentit hämäävät käyttäjän kirjoittamaan oman ilmoittautumiskommenttinsa viestinä alla olemaan laatikkoon.

          1. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Olette oikeassa sikäli, että:

            • Poissaolon syy on hyvää ilmoittautumiskommentin käyttöä. Tästä ei pidä lähettää meiliä, eikä ilmoittautumiskommentista missään vaiheessa lähetettykään. Nyt myöskään ilmoittautumiskommentin tyylisistä viesteistä ei enää pitäisi lähteä meiliä.
            • Teknisesti ilmoittautumiskommentti ja viesti ovat tosiaan kaksi eri asiaa. Käytössä näin ei ole ollut: todella moni käyttää ilmokommenttia keskusteluun ja sitten ollaan ihmeissään, että miksi emme näytä kommentteja ”selkeästi” viestiketjuna.

            Tässä pitää nyt vähän hakea oikeaa tapaa. Ensiapuna blokkasimme tosiaan sähköpostit kuittaukseen väärin käytetyistä viesteistä ja pienensimme kommenttien näkymisen prioriteettiä viestiketjuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *