Kauniimpi ja tehokkaampi Nimenhuuto

Julkaisimme tänään työversion Nimenhuudon uudesta ulkoasusta. Luvassa on huomattavasti entistä parempi palvelu.

Olemme keränneet huikean määrän käyttäjäpalautetta sekä täältä blogin keskusteluista että kyselyistä. Tältä pohjalta olemme suunnitelleet uuden ulkoasun, jossa pääosassa ovat:

1. Käytön nopeus

2. Sivuston selkeys

3. Joukkueen yhteistoiminta

Monta luonnosta ja useaa testiä myöhemmin löysimme hyvän tavan tehdä käyttöliittymän, joka saa kaikki joukkueen jäsenet aktivoitumaan ja tekee ilmoittautumisista nopeaa ja helppoa. Työversioista saamamme palaute on hyvää – kunhan muutoksen aiheuttama alkushokki on mennyt ohi ja testaaja on avoimin mielin löytänyt uusia, helpompia tapoja tehdä asioita. Olemme aika innoissamme tästä päivityksestä. :)

Poimintoina tulevasta voisi nostaa tiiviimmän ja nopeammin luettavan ilmoittautumissivun tapahtumalistan. Lista näyttää tulevan tapahtuman tärkeimmät ilmoittautumiseen vaikuttavat infot tiiviissä paketissa ja tarjoaa linkin tapahtuman omalle sivulle lisätietoihin ja tapahtumakohtaiseen keskusteluun. (Kyllä, nyt viestejä voi tehdä tapahtumakohtaisesti!)

Ylävalikko tarjoaa entistä nopeamman tavan navigoida palvelun eri osioissa ja käyttäjän eri joukkueiden välillä. Valikko myös seuraa sivun yläreunassa pitkänkin sivun loppuun asti ja helpottaa siten eri toimintojen löytämistä nopeasti.

Huom. Tämänpäiväinen julkaisu ei ole lopullinen versio. Suuret linjat ja tärkeimmät muutokset on nyt tehty, mutta jatkamme varsinaisen ulkoasun viilausta täydellä teholla kahden seuraavan viikon ajan. Joiltain osin näyttää vielä keskeneräiseltä, mutta halusimme silti julkaista uuden ulkoasun nyt ja näin välttää mahdollisimman monta yhteensopivuusongelmaa ja eri ohjelmistokonfiguraation eriytymisen aiheuttamaa riskiä. Tavoitteenamme on katkotta käytössänne oleva palvelu. Toivottavasti jaksatte kanssamme tämän lyhyen siirtymävaiheen!


Posted

in

by

Comments

94 vastausta artikkeliin “Kauniimpi ja tehokkaampi Nimenhuuto”

  1. Jouni Mäkelä avatar
    Jouni Mäkelä

    Hei,
    jokin tosiaan muuttui kun sivusto ei nä entiseen tapaan Google Chromella, valikko tulostuu tekstipötkönä
    windows Explorerilla näkyy

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Jouni, kiitos huomiosta. Tämä näyttäisi johtuvan selaimen cachesta: jostain syystä selain ei hae uusimpia tyylimäärittelyitä palvelimelta vaan käyttää vanhaa. Selaimen restartti voisi auttaa, mutta koitamme keksiä tuohon jonkun nopean korjauksen myös palvelinpäässä.

      1. Timo avatar
        Timo

        Eipä auta vaikka tyhjentäisi selaimen kaikki historiatiedot, cachet yms. Ei tule peukut näkyviin. FF14.0.1 käytössä.

        1. Ylläpitäjät avatar
          Ylläpitäjät

          Moi Timo, kiitos tiedosta. Teimme nimittäin jo eilen muutoksia tähän ja nyt kaikilla omilla testikoneilla peukut ym. näkyvät oikein. Mutta jatketaan selvitystä.

          1. Timo avatar
            Timo

            Jos helpottaa tutkimista, joukkueen sivulla vasemmassa yläkulmassa kun vie hiiren joukkueen tekstin päälle, tulee valikko missä on palautekanava, usein kysytyt kysymykset yms. Nimenhuuto.com kohdalla favicon näkyy normaalisti, muissa ei.

    2. Kari avatar
      Kari

      Haluaisin entisen version takaisin,oli paljon helpompi seurata.Näki kerralla ketä tulossa treeneihin,montako,kuka valmentaa.
      Miksi muuttaa hyvää toimivaa systeemiä.Takapakkia tuli!

      1. Eero avatar
        Eero

        Sama juttu. Vanha versio oli omasta ja joukkueen mielestä parempi, ja palautetta tulee itsellenikin. Yhdellä silmäyksellä näki muutaman päivän verran osallistujia ja kun tapahtumia on vielä usein kahdesti päivässä niin kokonaisuuden hallinta helpompaa.

        Jos uuden ja vanhan version välille saisi vaihtonapin niin vanhaa näkymää voisi halukkaat käyttää. Hyvä palvelu, kiitos!

      2. Jyri Metso avatar
        Jyri Metso

        Entisessä versiossa oli parempi se ominaisuus, että näki heti keitä on tulossa tapahtumaan per tapahtuma. nyt joutuu katsomaan useamman klikkauksen takaa keitä on tulossa paikalle. Voisiko tähän uuteen systeemin lisätä sen, että näkisi heti tapahtumasta keitä on ilmoittautunut IN/OUT

      3. Johannes avatar
        Johannes

        Sama juttu, vanha versio oli parempi kun näki helposti ketä on tulossa.

      4. Ilkka avatar
        Ilkka

        Kaipaan myös entistä ulkoasua kovasti. Nykyinen ei palvele lainkaan omia tarkoituksia, kun ei näe, ketä on tulossa muutamaan seuraavaan treeniin. Myös seuraavien treenien kommentit haluaisi nähdä yhdeltä sivulta.

      5. ppp avatar
        ppp

        haluaisin myös vanhan takaisin oli tuhat kertaa parempi

  2. Vesa avatar
    Vesa

    Saisiko Tapahtumat-sivusta vielä sellaisen entisen tapaisen vaihtoehdon, jossa näkyisi heti ekalla sivulla keitä mukaan on tulossa? Vanhassahan tämä oli, mutta nyt uudesta on poistunut ja joutuu klikkaamaan itse tapahtuman sivulle nähdäkseen tulijat ja poissaolijat. Suuri miinus mielestäni.

    Toisena huomiona, että ainakaan itselläni ei Firefoxilla (14.0.1) näy nuo peukkuikonit jostain syystä oikein millään merkistöenkoodauksella. Chromella kyllä näkyy ihan oikein.

    1. Vesa avatar
      Vesa

      Lisäksi tärkeää olisi nähdä tapahtumista mitä statusta kukin pelaaja edustaa, siis esim. ”valmentaja”, ”pelaaja” jne. Vanhasta tämäkin näkyi kätevästi, mutta uudesta ei enää näe mitenkään.

      1. Ylläpitäjät avatar
        Ylläpitäjät

        Olet oikeassa ja tämä onkin todolistalla korkealla.

    2. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Tarkat osallistumislistat ovat tapahtuman omalla sivulla, jossa niitä voidaan esittää paljon entistä laajemmin ja käytettävämmin. Ilmoittautumissivun on tarkoitus tarjota nopea yleiskuva joukkueen tilanteesta ja ohjata eteenpäin tilanteen mukaan. (Niin ja toki ilmoittautumislistat näkyvät myös ilmoittautumissivulla, kun vie hiiren IN- ja OUT-määrien päälle.)

      Kiitos tuosta ikonit ja Firefox -huomiosta – erityisesti kun osasit kertoa selaimen ja version. Tsekkaamme miten se saadaan korjattua.

      1. Janne Andersin avatar
        Janne Andersin

        Olen usean valmentajan kanssa samaa mieltä, että uudistus huononsi pelikohtaisen tilanteen hahmottamista. Tuo kokoniminen lista, joka ilmestyy hiiren/kursorin/nuolen viennillä esim. IN-määrän päälle viennillä on huomattavasti epäselvempi kuin vanha kutsumaniminen soikio-systeemi. Vanhassa ilmeessä pystyi hetkessä hahmottamaan jopa usean pelin pelaajien riittävyyden ja mikä parasta avainpelaajien mukanaolon.

  3. Jaakko avatar

    Moi,

    Vaikkei tämänhetkinen ulkoasu olisikaan lopullinen, niin näin valmentajan ja joukkueen vetäjän näkökulmasta on todella huono muutos, että tapahtumiin osallistujien nimet eivät näy suoraan tapahtumat/ilmoittautumiset-sivulla, vaan ne pitää kaivaa erikseen joko menemällä lisätietoihin tai siirtämällä hiiren osoitin IN-laatikon/neliön päälle.

    Vanha systeemi oli kätevä, koska näki yhdellä kertaa saman viikon eri tapahtumiin osallistuvien nimet, varsinkin kun joukkueemme oli värikoodannut esim. maalivahdit ja valmentajat erivärisillä nimilaatikoilla, niin helposti näki, että puuttuuko reeneistä/peleistä maalivahti tai peräti valmentajat. Samoin oli helppo treenejä suunnitellessa verrata samalta sivulta, että ketkä ovat tulossa A) sen viikon treeneihin B) sen viikonlopun turnaukseen, jolloin treenikoostumuksia pystyi vähän suunnittelemaan ja muuttaman sen mukaan, ketkä pääsevät turnaukseen paikalle.

    Nyt kaikki tämä muuttuu paljon hankalammaksi, ehkäpä jopa liian hankalaksi. Nimilaatikoissa oli se hyvä puoli, että eivät vieneet tilaa pystysuunnassa samalla tavalla kuin rivi kerrallaan näkyvä osallistujalistaus – sekään ei auta hirveästi, vaikka usean tapahtuman osallistujalistaukset saisi putkeen, kun samalla kertaa näytölle ei todnäk mahdu yli yhden tapahtuman osallistujia. Auttaisi toki jotain.

    Ihmiset kun inhoavat muutoksia ihan vain muutoksen takia, niin minusta pieni kasvojen kohotus silloin tällöin on ihan jees, mutta toivon että aikaisemman ulkoasun käytettävyyttä ei heitettäisi romukoppaan, vaan sen saisi säilytettyä, vaikka sitten jonkun namiskan tai vaihtoehtoisen esitystavan taakse.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Jaakko,

      hyvä kommentti. Roolitukset ovat tulossa tapahtuman omalle sivulle, jossa niille on kunnolla tilaa ja jossa tapahtumien välillä pääsee navigoimaan nopeasti. Ilmoittautumissivun on jatkossa tarkoitus tarjota nopea yhteenveto joukkueen tilanteesta.

      Usean treenit osallistujien vertailu ei noussut voimakkaasti esiin testeissä, mutta kertomasi käyttötapaus vaikuttaa validilta. Tällaista valmentajan/jojon tekemää suunnittelua varten voisimme tehdä dedikoidun näkymän.

      ”Ihmiset kun inhoavat muutoksia ihan vain muutoksen takia”

      Tämä on erittäin totta. Ja tietysti muutos aiheuttaakin aluksi ylimääräistä vaivaa, kun totuttelee uuteen. Arvokkainta palautetta onkin se, jossa katsotaan yli ensireaktion. Toivotaan että saamme muiltakin tällaisia perusteltuja huomioita uudistuksesta!

      1. Antero avatar
        Antero

        ”Ihmiset kun inhoavat muutoksia vain muutoksen takia”

        Miksi uudistua jos ei ole uudistumisen tarvetta?? Uuden sivuston käyttö on hankalampaa myös vanhemmille,ei ainoataan joukkueenjohdolle.Kimppakyytien järjestely pelitapahtumiin hankaloitui uuden sivuston myötä.Kahden poikani joukkueen asioita oli helpompi seurata vanhalla järjestelmällä.
        Palaute näyttää olevan pelkästään —merkkistä.Kuulkaa kentän ääntä ja PALAUTTAKAA vanha versio.

    2. Tapsa avatar
      Tapsa

      +1

      1. Tapsa avatar
        Tapsa

        Lisäksi ei pelkästään valmentajat ja joukkueenjohto tarvitse noita ilmoittautumisten vertailun mahdollistavia listoja, vaan myös pelaajat itse (vahtivat että onhan kaikki kaveritkin tulossa) ja ERITYISESTI JUNNUJEN VANHEMMAT, joiden tulisi helposti nähdä jälkikasvunsa osallistumistilanne, ja säätää in/out. Nyt tuo on tehty giganttisen vaikeaksi, kun pitää joka ilmoittautuminen avata erikseen.

    3. Eiz avatar
      Eiz

      +1 Jaakolle.
      Uusi näkymä on merkittävästi huonompi kaikille muille paitsi pelaajille. Olisiko mahdollista pitää vanha näkymä eri linkin takana jolloin valmennus yms voivat kätevästi katsoa tiedot vanhaan malliin? Tällä tavalla ei tarvitsisi uutta luoda

      1. Pate avatar
        Pate

        +2 Jaakolle
        Valmentajana joudun aina katsomaan hyvissä ajoin miten monta pakkia, hyökkääjää ja eteenkin maalivahtia treeneihin on tulossa seuraavan viikon osalta! Tärkeää on että pystyy reagoimaan heti kun huomaa että nyt puuttu treeneistä tai pelistä tärkeä osa!

        Vaihtoehtonäkymä (vanha laatikkomalli) voisi olla hyvä kompromissi.

    4. Jarkko avatar

      +1 Jaakolle

      uusi tyyli on virtaviivainen ja tyylikäs, mutta…
      Ilmoittautuneet ja roolit takaisin kaikkien roolien ensimmäiseen tapahtumanäkymään – niiden nopea selvittäminen on pääsyy, jonka takia käytämme nimenhuutoa
      listamutoinen/ tilaa vievä esitys pois ensimmäisestä näkymästä – pois turha skrollaus ja klikkailu

    5. Vesa avatar
      Vesa

      +1 täältä tosiaan myös joukkueenjohdollisesta näkökulmasta. Ehkäpä tärkein ominaisuus, joka teki vanhan Nimenhuudon todella hyväksi ja informatiiviseksi systeemiksi, oli vanha tapahtumien etusivu, josta näki kootusti yhdellä silmäyksellä ilman useita eri klikkauksia osallistujat USEAAN eri tapahtumaan, näiden roolit, tapahtumien lisäinfot (osoite, lisäinfo) yms.

    6. Pauli Harju avatar
      Pauli Harju

      +42 Jaakolle.

      1. Ylläpitäjät avatar
        Ylläpitäjät

        Hmm? Jaakon kaipaamat nimilaatikot ja jopa 10 tulevaa tapahtumaa kerralla näkyvissä on jo tehty (Tapahtumalista-sivu), ja sivuilla kaikkien käytettävissä:

        Kaipaisitko vielä jotain lisää tuonne?

        1. Juha avatar
          Juha

          Tämä sama toiminnallisuus (+ drag&drop) ja UI myös vielä ilmoittautumissivulle niin ollaan jo aika lähellä! Kiitos.

          1. Janne Andersin avatar
            Janne Andersin

            Tai tälle ”Tapahtulista”-sivulle mahdollisuus suoraan ilmoittautua: pelaaja-boxi ja drag & drop-toiminto tämänkin sivun laitaan.

  4. Eero Miettinen avatar

    Moi,

    Olen samaa mieltä aikaisemman kirjoittajan kanssa sivuston ulkoasun selkeydestä ja käytettävyydestä joukkueen valmentajan ja joukkueenjohtajan kannalta. Toivon että palautatte aikaisemman ulkoasun koska sivustonne on ollut loistava apuväline joukkueen hallinnassa.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Eero, kiitos kommentista! Kaipaatko siis itsekin tuota ”usean tapahtuman ilmoittautumislistojen vertailua” vai jotain muuta spesifiä?

  5. Kristian Ponsen avatar
    Kristian Ponsen

    Muutamia hyviäkin uudistuksia tullut, kuten tiiviimpi viestittelyosio. Silti tuokin menee helposti useammalle sivulle jos yhteen viestiin on monta vastausta (tähänkö kohtaan samanlainen systeemi kuin ilmoittautumisissa nyt koeversiossa, eli viestittelyn otsikot ja alle/viereen namiska josta lukea ketjun vastaukset?). Kuitenkin jään kaipaamaan vanhaa ”drag & drop” ilmoittautumista, koska jojona käsittelen tapahtumasta riippuen aika montaa pelaajaa kerralla enkä vain yhtä tai itseäni = helpointa raahata selkeästi näkyvillä olevia laatikoita. Pieni ei aina ole kaunista :) Hyvä idea on nuo alasvetovalikot ja minusta selkeämpiä kuin pelkkä tekstikenttä jota klikata.

    Krisse

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Krisse, kiitos kommenteista. Hyviä pointteja!

  6. Timo Leino avatar

    Saisiko uudelle viestille lisättyä otsikkokentän heti siihen kirjoitus-sivulle, kuten edellisessäkin versiossa oli? (Siis messages/new -sivulle)

    Uutena ominaisuutena näyttäisi olevan otsikon lisäysmahdollisuus vanhoihin viesteihin (ainakin managerille). Kiitos tästä, sitä on hiukan kaivattukin.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Timo, katsotaan miten tämä etenee… Huomasimme nimittäin semmoisen erikoisen seikan, että käyttäjät hyvin harvoin lisäävät otsikkoa viestiä kirjoittaessaan ja sikäli jälkikäteen otsikon lisäys voisi olla paikallaan. Ehkä molempi parempi…

      1. Tapsa avatar
        Tapsa

        No varmaan käyttäjät lisäävät harvoin otsikon, kun siinä vanhassa versiossa oli yksi näkymä käyttäjälle, jossa ei voinut otsikkoa lisätä lainkaan, vain pelkkä teksti.

        1. Timo Leino avatar

          Tapsa tarkoittanee sitä, että tapahtumien alla olevassa tekstikentässä ei koskaan ole ollutkaan otsikkomahdollisuutta, vaikka siitä voi keskusteluketjun aloittaakin. Tämä on omalta osaltaan varmasti vaikuttanut siihen, että otsikoita ei ole laitettu. Mutta jotain vanhaa asiaa hakiessa olen todennut otsikon tosi hyväksi.

          1. Tapsa avatar
            Tapsa

            Juuri näin, otsikkomahdollisuus olis tuossakin tarpeen

          2. Jarkko avatar

            iso +1 tänne, otsikointi on todella tärkeä juttu sähköposteja lähetettäessä

          3. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Kiitos tarkennuksista. +1:kin auttavat priorisoimaan!

      2. Tiina Kaitosalmi avatar
        Tiina Kaitosalmi

        Hei

        Kannatan tämän otsikkorivin palauttamista. Itse koen, että otsikko on yksi viestin tärkeimmistä asioista. Kiitos!

  7. Reda Guerfi avatar
    Reda Guerfi

    Lyhyestä virsi kaunis. Mielestäni tuohon tapahtumalistaussivulle pitäisi saada myös tapahtuman paikka näkyville. Ainakin omalla joukkueella tapahtumia (treenit mukaanlukien) on vaihtelevasti siellä sun täällä ja olisikin hyvä, kun näkisi listauksessa, missä mikäkin tapahtuma on. Lisäksi olisi hyvä nähdä mukana olevat nimilaatat tapahtuman kohdalla kuten ennenkin. Näillä uudistuksilla palvelua voisi edelleen käyttää mahdollisimman vaivattomasti.

    YT,

    Reda Guerfi

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Kiitos palautteesta, Reda

  8. Arto Keskinen avatar

    En osaa vielä liian rajusti kritisoida sivustouudistusta,
    mutta jotain häikkää heti havaittavissa.

    En ikinä mene Vanajanlinnaan tai suhtaudu kiinnostuneesti muuhunkaan mainontaanne, jos mainokset peittävät oikean laidan tapahtumien kuukausikalenterista.

    Kuukausikalenterissa näkyy päivien kohdalla kokonaan vain yksi rivi tapahtuman ”puhekuplasta”. Kupla ei myöskään näytä koko sisältöään, kun kursorin siirtää sen päälle.

    Todella ärsyttäviä yksityiskohtia.

    Vastuuvalmentajan näkökulmasta oleellisinta kuinka hyvin sivusto visualisoi informaatiota. Tämä riisuttu versio vähentää heti nähtävän tiedon määrää ja hankaloitaa toimintaani.

    Näennäinen nopeus ja helppous eivät aina oleellisimpia käyttöliittymän ominaisuuksia. Nyt on uhrattu niitä toimintoja, jotka ovat oleellisia tämän sivuston käyttötarkoituksen kannalta.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Kk-kalenterin viilaus onkin jo työn alla ja nuo bugit saadaan kyllä pois. Kiitos huomioista!

  9. Tomi avatar

    Terve,

    Vastuuvalmentajan näkökulmasta tuo vanhempi ilmoittautumislista oli parempi. Siinä näki paremmin nimilistana kuka on tulossa nyt joutuu menemään tapahtuman sisälle. Lisäksi omat lapset oli helpompi ilmoittaa vaikka koko viikon treeneihin sen kun vain repi nimeä oikeille paikoille. Nyt muiden henkilöiden ilmoittautuminen on vaikeampaa. Tämä koskee myös sitä kun treenien jälkeen poistan ylimääräiset ja laita in ne jotka olivat paikalla ilman ilmoittautumista eli tasaan tilastot oikeiksi. Näitä juttuja ei voi enään tehdä etusivulta.

    Tomi

  10. Maria avatar

    Tosiaan toivon, että palautatte vanhan tyylin, että ilman erillistä klikkaamista näkee heti, ketkä on osallistumassa ja ketkä ei + värikoodit. Myös viestiketjuissa uudet viestit eivät enää näy ”boldattuna” vaan ne ovat samalla tyylillä, kun jo samassa viestiketjussa vanhat kommentit… Aina joutuu lukemaan ns. uudestaan vanhoja kommentteja samasta viestiketjusta ennen kuin löytää uusimman kommentin, mitä ei ole itse lukenut… :) Kiitos :)

  11. Valkku avatar
    Valkku

    Muutama huomio valmentajan näkökulmasta: pelaajia voi edelleen roolittaa eri väreillä, mutta roolit eivät näy ilmoittautumistilastossa henkilöiden kohdalla, ainoastaan kokonaismäärät näkyy. Tekee oman homman huomattavasti työläämmäksi.

    Voin ilmoittaa toisen henkilön läsnä- tai poissaolevaksi, mutta kuinka voin muokata ilmoittautumisen ”kommenttia”?

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Kiitos kommentista. Tähän tiedoksi, että roolit tulevat näkymään myös henkilöiden kohdalla varsin pikapuoliin.

  12. Tommi avatar
    Tommi

    Nimenhuudon menestyksen syy on mielestäni ollut juuri se visuaalinen selkeys ja tekemisen helppous (drag&drop / laatikot) mistä tämänkin sivun palaute kielii. Ei tämä nykyinen malli palvele meidän joukkueemme tarpeita ollenkaan ja ihmettelen miksi vanhaa mallia ei ole jätetty saataville niille ketkä sitä haluavat käyttää. On VÄÄRIN että moni on maksanut pro -lisenssin tuotteesta joka ei sitten olekkaan se tuote mistä maksoivat, kai tässä on huomioitu rahan palautukset myös ?
    Asiakkaita kohtaan olisi nyt oikein antaa mahdollisuus käyttää vanhaa toimivaa tuotetta ja vaihtaa tähän uuteen hienoon jos kokee sen paremmaksi. Testiryhmä tuntuu olleen vain pieni osa käyttäjäkuntaa.

    1. Tommi avatar
      Tommi

      Lisään vielä että voin jopa maksaa siitä että saan vanhan näkymän takaisin.

      1. Ylläpitäjät avatar
        Ylläpitäjät

        Moi Tommi, kiitos tarjouksestasi. Tarkoituksemme ei kuitenkaan ole tehdä palvelusta niin huonoa, että käyttäjät maksavat vanhasta. :) Muilla konsteilla hoidetaan käyttäjät tyytyväisiksi!

        Visuaalinen selkeys ja tekemisen helppous ovat tämänkin muutoksen takana. Tällä sivulla on paljon hyvää palautetta, joka auttaa meitä viilaamaan tuotetta kuntoon.

        Toki täytyy muistaa, että vajaan 200 000 käyttäjän joukkoon mahtuu paljon erilaisia käyttötapoja. Esimerkiksi mainitsemaasi drag&dropia on tilastojen mukaan käytetty vain murto-osassa ilmoittautumisista. Mutta katsotaan mitä tähän keksitään.

        1. Toni avatar
          Toni

          Varmasti vain murto-osassa. Tuossa kohtaa tosin tilasto valehtelee osittain (uskoisin), ei siis kerro ominaisuuden tärkeyttä. Ainakaan sille käyttäjäkunnalle, joka useissa tapauksissa määrittelee, mitä järjestelmää käytetään, eli valmentajille. Valmentajalle tuo ominaisuus on erittäin tärkeä. On varmasti totta, että palveluanne käyttävät hyvin erilaiset ihmiset ja erilaisin tavoin. Luulen, että nyt suurin osa muutoksen vastustajista on erittäin aktiivisista käyttäjistä muodostuvaa organisaattorien joukkoa. Normi käyttäjän osalta ei muutos ole suurimpaan (edelleen löytyy se in/out siitä etusivulta). Tässä kohtaa siis tilasto johtaa harhaan. Palvelussanne on paljon sellaisia (ollut) toimintoja, jotka ovat tehneet siitä miellyttävän ja helpon organisaattoreille ja käyttäjille. Nyt muutos näyttäisi vievän palveluanne vähän liikaa vain toisen ryhmän tarpeita palvelevaksi. Kävin tekemässä tunnuksen osallistujiin. Samat toiminnallisuudet ja sama logiikka kuin nyt nimenhuudossa, mutta organisaattorin kannalta monipuolisempia työkaluja (tosin yhtä hankalasti kuin uudessa nimenhuudossa). Aiemmin valinta oli selkeä näiden kahden väliltä, ei enää.

          1. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Moi Toni, sinulla on erittäin hyvä pointti tuossa. Tilasto ei missään tapauksessa kerro koko totuutta ja parhaassakin tapauksessa se kertoo vain menneisyydestä. Päätöksiä teemme tilastojen, palautteen, resurssien, teknisen kehityksen jne. yhdistelmää pohtien.

            Tällaiset perustellut käyttäjäpalautteet ovat meillä erityisessä arvossa.

            Mikäli oikein tulkitsen, niin kaipaat jonkinlaista ”valmentajan näkymää”. Hyvä niin ja sellainen tullaankin tekemään. Sen sijaan ilmoittautumissivu tulee olemaan nopea ”dashboard” kaikille joukkueen jäsenille. Kokemuksemme mukaan yksi Nimenhuudon suurimmista vahvuuksista on se, että meillä koko joukkue saadaan mukaan ja aktiiviseksi: palvelun käyttö on helppoa myös sille joukkueen perusjäsenelle! Maailmassa on ihan riittävästi hienoja webbisivuja, joilla ei käy muita kuin sivun tekijä.

            Kyllä tämä tästä. ;)

          2. Jaakko avatar

            Tonilta hyvä kommentti tilastojen tulkinnasta. Tässä kun nyt muutenkin on tullut kommentoitua muutoksia, niin haluaisin painottaa joukkueiden vetäjien/valmentajien/jojojen/yms. roolia palvelun käytössä. Vaikka heidän osuutensa käyttäjistä on pieni, ja kaverihöntsyporukoilla ei usein ole oikeaa valmentajaa ollenkaan, Nimenhuudossa on jo paljon tavoitteellista juniori- ja kilpatoimintaa pyörittäviä seuroja.

            Se, joka hommaa vetää, päättää missä ilmoittaudutaan. Vaikka mainitsemallenne ”perusjäsenelle” riittää minimalistinen in/out-valinta, peruskäyttäjän tarpeet ovat paljon pienemmässä asemassa palvelun suosion kannalta kuin mitä voisi kuvitella, sillä jos jengin vetäjä ei koe palvelua enää mielekkääksi, hän siirtää joukkueensa toiseen palveluun, ja käyttäjiä lähtee samalla kertaa joukkueellinen. Jos 10 vetäjää vaihtaa palvelua, käyttäjiä saattaa hävitä 150-300. 100 vetäjää -> 1500-3000 peruskäyttäjää.

            Tämä ei sitten ole mikään uhkaus:) Halusin vain painottaa tätä pointtia, jokainenhan tietenkin nostaa omaa häntää kun siihen on tilaisuus. Mutta ilmeisesti aiotte tilanteeseen reagoida, joten odotellaan mitä tapahtuu ja kitistään sitten lisää, jos on tarvetta:)

          3. Ylläpitäjät avatar
            Ylläpitäjät

            Jaakko, hyvää tekstiä, varsinkin viimeinen kappale. :) Töitä tehdään kovasti.

          4. Juha avatar
            Juha

            ”Sen sijaan ilmoittautumissivu tulee olemaan nopea ”dashboard” kaikille joukkueen jäsenille. Kokemuksemme mukaan yksi Nimenhuudon suurimmista vahvuuksista on se, että meillä koko joukkue saadaan mukaan ja aktiiviseksi: palvelun käyttö on helppoa myös sille joukkueen perusjäsenelle!”

            Eli tuossa mennään taaksepäin käytettävyyden suhteen aika rankasti ellei nämä palautteet saa mieltä muuttumaan.

            Entäs sellainen vaihtoehto että layout on sama, mutta (edes) managerit voisivat nähdä yhdellä silmäyksellä tarkemmat listat tapahtumien yhteydessä ja käyttää drag&droppia pelaajalistasta löytyvien laatikoiden kanssa? Nythän tuo pelaajalista on jossain määrin täysin turha teos tuossa ilmoittautumissivulla. Sitten voitte katsoa tilastoista, että kuinka monta joukkuetta löytyy joissa kaikki ovat managereita ;).

        2. Tommi avatar
          Tommi

          ”Toki täytyy muistaa, että vajaan 200 000 käyttäjän joukkoon mahtuu paljon erilaisia käyttötapoja.”

          Joukkueessa / kaveriporukassa on aina se yksi tai kaksi jotka vetää hommaa ja päättää mitä palvelua käytetään, mikä on heidän työtaakkaa eniten vähentävä tuote.
          He ovat teidän tärkeimmät asiakkaat, koska jos heitä on 20,000 – loput 180,000 joutuvat vaihtamaan vaikka itse tykkäisivät.

          1. Tapsa avatar
            Tapsa

            +1 valmentajien näkymän parantamiselle, itsekin valmentajana.
            Mutta korostan vielä tässäkin, että junnupelaajien vanhemmat ovat ”kolmas käyttäjäryhmä”, jotka vanhassa versiossa oli kohtuu hyvin huomioitu drag&drop -ilmoittautuisessa. Mutta tässä uudessa ei lainkaan.

  13. Toni avatar
    Toni

    Muutama hyvä juttu uudistuksessa nähtävissä toistaiseksi (mm. valikot toimivat hyvin). Jos päätätte jatkaa tällä tiellä, niin tavallaan mielenkiintoista nähdä, mitä saatte tuosta irti. Veikkaan (ja toivon), että loppujen lopuksi päädytte hyvin samankaltaiseen versioon, joka teillä jo oli käsissänne.

    Tässä uudistuksessa on nyt pyritty selkeästi Appletyyppiseen minimalismiin ja tyylikkyyteen. Tyyliä ja minimalismia tärkeämpää ainakin itselleni tässä on käytön nopeus ja helppous. Olen usean joukkueen valmentaja ja muutamassa pelaajana. Aiempi käyttöliittymä oli ylivertaisen nopea ja helppo, jopa selkeä. Applen minimalismia tai tyyliä (värikoodeineen yms.) siitä ei irronnut, mutta se ei ole niin tärkeää.

    Muutama no-go puute tällä hetkellä.
    1. Ilmoittautumissivulla (etusivu) ei ole yhdellä vilkaisulla nähtävissä useiden tapahtumien ilmoittautuneita. Hover tyyppinen ratkaisu toimii toki sekin, mutta selkeys, toiminnan helppous, ei tässä mielessä ole samaa luokkaa kuin aiemmin.
    2. Etusivulla ei voi enää ilmoittaa muita henkilöitä. (osalla joukkueideni jäsenistä ei ole aina käytössään pääsyä nimenhuutoon. Lähettävät tällöin tekstarin, ”en pääse huomenna treeneihin, koska olen matkoilla”. Aiemmin oli helppo ilmoittaa kaveri huomisista treeneistä poissaolijaksi, mutta nyt joutuu ensin navigoimaan tapahtuman ilmoittautuneisiin, pahimmassa tapauksessa skrollaamaan näyttöä ja vasta sitten ilmoittamaan pelaajan out.
    3. Pelaaja ei voi etusivulla enää kirjoitaa kommenttia ilmoittautumisensa yhteydessä!!! Erittäin tärkeä ominaisuus. Edellytän kaikilta ”out” ilmoittautujilta syyn, mutta nyt niitä ei varmasti tule tehtyä.

    Olette nyt muuttaneet sitä palvelunne periaatetta ja luonnetta, miksi siitä on tullut niin suosittu. Varsin rohkeaa ja veikkaan, että moni (itseni tavoin) alkaa katselemaan muita vastaavia järjestelmiä. Ominaisuuksiltaan monipuolisempia on netissä joitakin, aikaisempaan verrattuna käyttömukavuudeltaan ei yhtään. Siinä oli teidän valtti. Toivottavasti tuotte sen takaisin. Nyt puhun tärkeimmästä sivustanne. Etusivusta (ilmoittautuminen). Muilla ei niin merkitystä, etusivu oli se, millä pystyitte erottautumaan muista.

    Sanoisin, että prioriteetti yksi teille on nyt rakentaa managerisivulle nopeasti valinta, josta manageri voi valita joukkueen nimenhuudon version (Klassinen / Moderni).

    Tulen tänä viikonloppuna varmasti aloittamaan muiden järjestelmien evaluoinnin.

    :(

    1. Saana avatar
      Saana

      Yhdyn Tonin kirjoittamaan mielipiteeseen. Näin 2 joukkueen vastuuvalmentajana ja 1 joukkueen jojona arvostin vanhassa etusivussa juuri noita kolmea seikkaa jotka Toni tuossa yllä jo mainitsikin.

      Tämä uudistus aiheuttaa omaltakohdaltikin tuon muiden järjestelmien tutkimisen ja kilpailuttamisen :(

    2. Juha avatar
      Juha

      +1 tälle listalle. Ehkä viikon tai pari voi katsoa mihin suuntaan kehitystä lähdetään viemään (toivottavasti vanhan version suuntaan). Jos tälläisenä pysyy, niin pakko alkaa etsimään vaihtoehtoisia järjestelmiä tai harkittava omaa toteutusta tms.

      Ja sitten jotain uutta mitä en ainakaan nopealla silmäilyllä löytänyt muista kommenteista. Vastauslaatikon oikeassa ylänurkassa on tyylikkäästi lontoon murretta ja vaikka lomakkeella on pakollisia kenttiä, niin silti ’vastaa’ -napin painallus yrittää kovasti tehdä jotain ja epäonnistuu virheilmoituksen kanssa hävittäen kirjoitetun tekstin. Lomakkeen validoinnin käsittelyssä olisi pientä viilaamista siis.

  14. Simo avatar
    Simo

    Etusivu on tosiaankin kaikkein tärkein sivu. Itse asiassa en vanhassa ulkoasussa tarvinnut lisätietosivua tai edes tiennyt sen olemassaolosta, kunnes joskus löysin sen sattumalta.

    Valmentajana itselleni on suunnittelun kannalta erittäin tärkeää se, että tulevista tapahtumista näkee heti yhdellä sivulla ja ilman lisäklikkauksia, ketä on tulossa (viikon eri treeneihin ja otteluihin), etenkin turnausviikolla treenien ja turnauksen osallistumiset kytkeytyvät vahvemmin toisiinsa. Joillekin pelaajille on myös tärkeää tietää, ketä muita on tulossa (esim. yhteiset kyydit).

    Minua ei haittaa, että sivulle mahtuu vain muutama seuraava tapahtuma, kun tietoa on näkyvillä enemmän, sillä yleensä fokus on muutenkin vain 1-2 lähimmässä treenikerrassa tai ottelussa. (== meillä n. yhden viikon tapahtumat).

    Peukun takaa löytyvä nimiluettelo (jossa pitäisi mielestäni olla nimimerkki eikä koko nimeä) on melko kömpelö. Pitkästä tekstipötköstä puhekuplan sisällä on vaikea hahmottaa eri henkilöitä. Vanhan systeemin nimilaput olivat, karusta ulkoasustaan huolimatta, huomattavasti selkeämpi ja helppolukuisempi tapa. Ehkäpä ne saisi myös puhekuplan sisälle? Kuplan tulisi olla myös mieluummin leveä ja matala kuin kapea ja korkea ja oikeastaan puhekuplan sijaan voisi käyttää sivun sisälle avautuvaa (koko ajan näkyvillä olevaa) listaa.

    (huomaan, että kuvaus muistuttaa koko ajan enemmän vanhan ulkoasun välilehtiä ….)

    Lisäksi osallistujien roolit pitäisi olla näkyvissä ja vaikkapa kuplan/laatikon taustaväri voisi kuvata ilmoittautumistilannetta (vihreä == IN ja punainen == OUT).

    1. Jaakko avatar

      En aiemmassa palautteessani jaksanut mennä näin tarkkoihin yksityiskohtiin, mutta Simon maininta kyydeistä on hyvä pointti.

      ”Joillekin pelaajille on myös tärkeää tietää, ketä muita on tulossa (esim. yhteiset kyydit).”

      Mekin hoidettiin usein kimppakyydit puhekuplakommenteilla, ja siitäkin syystä oli erinomaisen kätevää, kun usea tapahtuma näkyi samalla sivulla. Pystyi näkemään kuinka moni tarvii kyydin mihinkin tapahtumaan, ja jos Jartsa kuskaa tänään ja huomenna, niin Repe voi kuskata viikonloppuna, ettei Jartsan aina tarvi ja koska Repelle tekee tiukkaa ehtiä huomenna. Näin niin kuin esimerkkinä. Nyt tähän joutuu käyttämään etusivun viestejä, jotka me aiemmin yritimme pyhittää tärkeämmälle viestinnälle, joukkueen yhteisille asioille tms. Miksikö ei voi käyttää tapahtuman yksityiskohtien/lisätietojen takana olevaa tekstikenttää? Koska pelaajat eivät todennäköisesti sitä käytä kuin satunnaisesti, valitettavasti, eikä kukaan käy sieltä lukemassa, tarviiko kyytejä vai ei. Miksikö? Koska se on yhden ylimääräisen klikkauksen takana – voit ilmoittautua etusivulta, kuka jaksaa vielä käydä lukemassa, tarvisko joku ehkä kyydinkin? Joku, mutta hyvin harva.

      En halua tässä aliarvioida ihmisluontoa, mutta muutamaa eri jengiä vetäessä on valitettavasti realismi iskenyt päin naamaa useammankin kerran, joten luulen tietäväni, mistä puhun:)

      Olette puhuneet vanhan ulkoasun toiminallisuuden säilyttämisestä erillisen managerinäkymän avulla. En tiedä puhutaanko tässä käyttötavasta vai ihan käyttöoikeuksista, mutta mielestäni myös pelaajien pitäisi halutessaan saada sama näkymä käyttöönsä, ei pelkästään managerien. Parasta olisi jos saisi asetuksista valittua, mikä näkymä naamalle lävähtää, kun kirjautuu sisään – en valmentajana tule tarvitsemaan tuota nykyistä yksinkertaista näkymää koskaan, jos olemassa on parempi vaihtoehto.

      1. Tapsa avatar
        Tapsa

        +1, juuri näin! Meilläkin kyydit yms sovittiin puhekuplilla, joten varsinaiset viestit jäivä tärkeämmille ja yleisemmille asioille

      2. Jarkko avatar
        Jarkko

        +1 myös tänne; puhekuplia on nyt jo kaivattu takaisin. ne olivat loistava ja helposti saatavilla ollut tapa joukkueen kesken kustakin tapahtumasta viestimiseen

        1. Janne Andersin avatar
          Janne Andersin

          +1 todellakin: juuri niillä huhuiltiin ja saatiin kyytejä! Lisäksi valmentaja saattoi omalla kuplallaan kiinnittää huomiota vaikkapa muuttuneisiin infoihin jne.

  15. jari avatar
    jari

    Moi
    Saisko vanhan takasin,selvästikin selkeempi tapaus.

  16. Pauli Harju avatar
    Pauli Harju

    Hei. En lähde toistamaan jo esitettyjä hyviä argumentteja. Uusi ulkoasu on epäselvä ja sivuston käytettävyys huomattavasti heikompi kuin ennen.

    Mitä muita vastaavia palveluita on tarjolla?

  17. Petteri avatar
    Petteri

    Hei,

    aiemmissa kommenteissa on tullut hyvin esille kuinka vanha ulkoasu palveli varsinkin joukkueenjohtoa paremmin kuin tämä nykyinen. Toivoisin todella, että joukkueilla olisi mahdollisuus käyttää vanhaa ulkoasua, sillä jos tälläista mahdollisuutta tai radikaaleja muutoksia uuteen versioon ei tule, karkotatte tämän joukkueen (ja varmasti monen muunkin) etsimään parempaa vaihtoehtoa.

  18. Haba avatar

    Moi

    Etusivu on tärkeätä palauttaa pikaisesti esim. joukkueenjohtaja voi valita edellisen version tai tämän uuden version väliltä managerin kautta oletusnäkymäksi (toivottavasti saatte pian tämän, jos ei muutoin toteutettavissa tätä). Olen käyttänyt vuodesta 2008 asti NH ja nyt tämä oli selkeä takapakki perusteet on jo tullut aiemmissa viesteissä (tärkeimpinä ei näe helposti kuka on tulossa mukaan + ketkä ovat antaneet kommentteja + muiden pelaajien ilmoittaminen tapahtumiin ilman sivulta toiselle siirtoa). Olen saanut myös jo joukkueemme vanhemmilta samoista asioista palautetta ja kyselyitä asiasta

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Haba, kiitos palautteesta pitkäaikaiselle käyttäjälle! Sanopas muuten miksi tuon ”laajan näkymän” pitäisi olla nimenomaan etusivu? (Viittaan aiempaan kommenttiin tuolla ylempänä)

  19. Jaakko avatar

    Vaikkei minulta kukaan mitään kysynytkään, niin voin heittää tähän oman vastaukseni:

    Etusivu siksi, että jos tuollainen laaja näkymä olisi olemassa, käyttäisin _aina_ sitä, en koskaan nykyisenlaista suppeaa. Jos laaja olisi ylimääräisen klikkauksen takana, se alkaisi ns. ottaa kupoliin viimeistään 20 sisäänkirjautumisen jälkeen, ja siinä 50. loginin jälkeen ois naama jo aika punainen. Tämä siis varsinkin jos palvelua joutuu käyttämään ajoittain hitaan tai pätkivän mobiiliyhteyden takaa.

    Tietenkin jos laaja näkymä olisi etusivun linkin takana, niin voisihan sitä olla ovela ja kirjautua sivustolle aina jonkun xyz.nimenhuuto.com/laaja_nakyma -osoitteen avulla, joka sitten kysyy sisäänkirjautumista ja lopulta ohjaa tuonne, mutta…onhan tuo aika onnetonta, eikä tuollainen suoraan alasivulle kirjautuminen onnistu ainakaan tämänhetkisessä Nimenhuudossa, vaan etusivulle joutuu aina.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Kaveri vastaa vaikkei kysytä, mitäs tämä on. :)

      Hyvä kommentti, kiitos.

      Jäi tuossa aiemmin sanomatta, että toki tässä tapauksessa joukkueen Nimenhuuto-sivuilla pitäisi päästä suoraan haluamaansa paikkaan.

      Ihmetyksen aihe koski lähinnä sitä, että kun sanomme että ”laaja näkymä” on luvassa, niin vastaukseksi tulee että nimenomaan etusivun pitäisi olla sellainen… Vaikka siis käyttäjätestien ja tilastojen ja tavoitteidemme valossa näyttää siltä, että etusivun pitää olla nimenomaan kaikille joukkueen jäsenille suunnattu nopea katsaus: selkeä ja yksinkertainen. Ja että monipuolisemmat toiminnot pitää olla jollain toisella sivulla, missä ne voidaan esittää nykyistä paljon selkeämmin ja seikkaperäisemmin.

      1. Jaakko avatar

        Tuli vielä mieleen yksi asia, joka ennen vanhaan oli paremmin:)

        Nimittäin kun pelaajien drag and drop -laatikot olivat sivun ylälaidassa, niiden päälle ilmestyi popup siitä, milloin henkilö on viimeksi kirjautunut sisään. Kätevää, kun ihailee pääsivulta kirjoittamaansa viestiä, että tämän illan treenit siirtyvät puolta tuntia myöhemmäksi, jolloin voi tsekata, kuinka monelle pitää vielä pistää tekstiviesti perään, koska eivät ole ehtineet viestiä lukea. Pro-pakettia on ensi kaudelle harkittu, että nämä voisi hoitaa massatekstiviestillä, mutta nyt melkein pakotatte tähän, koska kirjautumisinfo täytyy nyt onkia pelaajat-sivulta. On se nyt kumma, että se mikä ennen hoitu yhdeltä sivulta, vaatii nykyisin useamman tabin selaimeen:)

        Jos joku minun mielipidettä kysyisi, niin melkein sanoisin, että laittakaa jokaisen käyttäjän asetuksiin valinta, että haluaako käyttää uutta vai vanhaa esitystapaa (vanhalle voi tehdä faceliftin, jotta on värien yms. suhteen yhdenmukainen uuden ulkoasun kanssa), ja jokainen voi sitten itse valita, kumpaa käyttää. Defaulttina uudistettu ulkoasu, niin uudet käyttäjät eivät pelästy monimutkaisuutta, jos tätä pelkäätte. Onhan tuolla kaupoissakin kenkähyllyt pullollaan ns. pappakenkiä, vaikkei niitä käytä kuin ennen 70-lukua syntyneet:)

        1. Jaakko avatar

          Unohdin äskeisessä viestissä mainita, että en tiedä oletteko yllättyneet negatiivisista kommenteista vai oliko se odotettua (eihän näitä vielä nyt niiiin paljon ole…), mutta minusta aikaisempi käyttöliittymä oli todella, todella hyvä, paljon parempi kuin muilla vaihtoehtoisilla palveluilla, kuten joku muukin jo ehti sanomaan. Jos pitäisi keksiä, miten sitä olisi lähtenyt parantamaan, useammankin tovin saisi miettiä.

          Eli vaikka tässä muutoksesta valitetaankin, niin ottakaa se kehuna – entinen tapa oli niin hyvä, selkeä ja monipuolinen ja kaikki tärkeimmät toiminnot yhdellä sivulla, että on ymmärrettävää, jos sen muuttaminen aiheuttaa vastarintaa.

      2. Tommi avatar
        Tommi

        ”Vaikka siis käyttäjätestien ja tilastojen ja tavoitteidemme valossa näyttää siltä, että etusivun pitää olla nimenomaan kaikille joukkueen jäsenille suunnattu nopea katsaus: selkeä ja yksinkertainen.”

        ehh se vanha etusivu oli nimenomaan kaikille nopea, selkeä ja yksinkertainen, myös joukkueen pelaajille. Tämä uusi on kaikille epäselvempi, pelaajat eivät edelleenkään näe yhtä helposti ketkä kaverit tulossa kenen kyytiin mennä jne.

        Varmasti teillä on se vanha versio tallella, miksi sitä ei voisi laittaa vaihtoehdoksi jos haluaa sitä käyttää, helppo toteuttaa (options), sitten näkisitte totuuden siitä kumpi on parempi ja jos käy niin kuin luulette että valtaosa käyttää uutta, voitte lopettaa vanhan tukemisen ?

      3. Pauli Harju avatar
        Pauli Harju

        Ehdotus: Etusivu suppea, mutta toinen laajempi (etu)sivu, jolla samanlainen näkymä kuin vanhassa ja jonka voisi merkitä selaimeen suosikiksi, jolloin sille pääsisi suoraan ne jotka haluavat.

  20. Monika avatar
    Monika

    Hei,
    Ehdottomasti aikaisemman version sivu väripalkkeineen ja helppoinen kommentointeineen takaisin tai joudumme etsimään joukkueelle uuden tavan hoitaa nämä ilmoittautumiset. Tässäkin ketjussa usein mainittu nopeus ja selkeys olivat syynä miksi tämän otimme alunperin käyttöön (ollut meillä käytössä vuodesta 2009 – käytössä pro-versio).
    Ensimäiseltä sivulta näki heti ketä oli tulossa paikalle ja puhekuplista kyytitarpeet ja muut kommentit. Edellytämme pelaajilta aina syyn ilmoittamista poissaoloista ja juuri kun olemme saaneet tämän toimimaan koko joukkueen osalta nopeasti ja helposti tulee tämä uudistus vaikeuttaa tuotakin asiaa.
    Lisäksi käytän puhelmilla aina täysversiota ja tämä uudistus sai lähes raivon partaalle, kun yritin epätoivoisesti saada selville keitä on tulossa ja tarvitaanko huomisen tapahtuman tietoihin muutoksia – mainokset kyllä näkyivät kokonaisina ja peittivät puolet näkymistä aivan kuten uudet alasvetovalikotkin, joita ei saanut puhelimella poistettua…Ennen sain puhelimella väripalkeilla varustetun etusivu, josta oli helppo yhdellä silmäyksellä katsoa kaikki tuo – ketä on tulossa, missä tapahtuma on ja laittaa kommentti jos siihen on tarvetta…

    Kannatan uudistumista ja ne pienet muutokset, joita on silloin tällöin tipahdellut on pääosin otettu ilolla vastaan, mutta tämä muutos ei saanut joukkueen puolelta yhtään positiivista kommenttia – ei ulkoasun eikä käytettävyyden kannalta.

  21. Tommi Paananen avatar
    Tommi Paananen

    Managereille takaisin oikeudet muokata ja kirjoittaa pelaajien kommenttirivejä. Meillä 55 junioripelaajaa futisjengissä ja ns. omien tapahtumien lisäksi on sovittu mahdollisuus tarjoutua muiden tapahtumiin ”Täydentäjäksi” viestikentän kautta. Lähellä tapahtumaa managerioikeudelliset valmentajat ovat poimineet tarvittaessa täydentäjiä ja muuttaneet kommenttirivejä.

    Lisäksi tätä käytetty esim. siihen, kun kaikki ei pääse nettiin ja ilmoittavat esim. jojolle jotain tapahtumaan liittyen. Esim. ei ehdi ensimmäiseen peliin tms. Jojo voinut sen kirjata tiedoksi valmentajille jne.

    Modernimman ja tyyllikkäämmän näköinen joiltakin osin uusi ilmeenne.
    Käyttöä en lähde varsinkaan keskeneräistä sättimään, uudistuksilla aina aluksi lastentauteja. Eiköhän sitä aina kaikessa parempaan pyritä ;o)

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Tommi,

      tosi hyvä palaute, kiitos. Tällaiset spesifin käyttötapauksen kertovat palautteet auttavat paljon, kun kehitämme palvelua!

    2. Jenni avatar
      Jenni

      Komppaan Tommia, managerin pitää päästä käsiksi pelaajien kommenttiriveihin.

  22. Saana avatar
    Saana

    Nyt tutkittuani tarkemmin tätä uudistunutta versioo olen ärsyyntynyt monista asioista :(
    Näin 2:den joukkueen vastuuvalmentajana ja 1:den joukkueen jojona arvostin vanhassa versiossa:

    1. Ilmoittautumissivulla (etusivu) OLI yhdellä vilkaisulla nähtävissä useiden tapahtumien ilmoittautuneita selkeillä nimilapuilla ja pelkillä etunimillä. Nyt tuo peukun alta esiin tuleva musta puhekulpla etu- ja sukunimineen on todella vaikea lukuinen ja vaikea hahmotteinen ketkä on tulossa treeneihin.

    2. Etusivulla PYSTYI ilmoittaa muita henkilöitä. Nyt sitä Ei voi enää tehdä. Joukkueideni jäsenillä ei ole aina käytössään pääsyä nimenhuutoon. Lähettävät tällöin tekstarin, ”en pääse huomenna treeneihin, koska olen matkoilla”. Aiemmin oli helppo ilmoittaa kaveri huomisista treeneistä poissaolijaksi, mutta nyt joutuu ensin navigoimaan tapahtuman ilmoittautuneisiin, pahimmassa tapauksessa skrollaamaan näyttöä ja vasta sitten ilmoittamaan pelaajan out.

    3. Pelaaja ei voi etusivulla enää kirjoitaa kommenttia ilmoittautumisensa yhteydessä!!! Erittäin tärkeä ominaisuus.

    4. Pelaajan viimeksi kirjautumisen näki kun vei hiiren pelaajan nimien päälle, tämäkään Ei toimi enää. Tämä toiminto oli sellainen josta seurasimme kuinka moni pelaajista oli reagoinut/lukenut mahdolliset uudet viestit tai tapahtumat.

    5. Managereille takaisin oikeudet muokata ja kirjoittaa pelaajien kommenttirivejä!.

    6. Tapahtumien värit oli selkeitä kun koko tapahtuma oli värjätty kyseisellä värillä. Nyt kun tuo väriläiskä on vain rivin alussa sekoittuvat tapahtumat herkästi kun rivit näyttävät muuten samoilta. Meillä on junnu joukkueen sisällä 2 ryhmää, joilla molemmilla on omat sarjapelit mutta yhteiset turnaukset.

    Käytän myös nimenhuudon perusversiota puhelimella jatkuvasti kun en aina ole itsekkään koneen ääressä mutta nyt tämä uusi versio estää puhelimella käytön oikeastaan kokonaan kun nuo hiirellä toimivat toiminnot ei puhelisessa toimi kunnolla ja kun näyttö on pieni niin nuo skrollausta vaativat toiminnot on todella syvältä.

    Näiden uudistusten (hankaloittavien sellaisten) takia karkotatte nämä (3) joukkuetta ja varmasti monet muutkin, etsimään parempaa vaihtoehtoa.

    1. Janne Andersin avatar
      Janne Andersin

      Täydellisen samaa mieltä Saanan kanssa uuden version ongelmakohdista / vanhan paremmuuksista!

    2. Jussi avatar
      Jussi

      Täältä myös vahva +1 Saanan kommenteille!

    3. Maria avatar
      Maria

      Hyvä Saana! Allekirjoitan täysin sinun kommenttisi! Veit niin sanoakseni sanat suustani!!!

  23. Kari avatar
    Kari

    Tervehdys,

    Ohessa muutama käyttökokemus uudesta sivustosta.

    Uudella etusivulla voisi tapahtumia mahdollisesti korostaa käyttämällä samaa kahden värin vuorottelua per tapahtuma kuin on käytetty osallistujien kohdalla tapahtuman omalla sivulla.

    Peukuista aktivoituvat puhekuplat voisi pitää aktiivisena niin kauan kun hiiri on aktivoituneen puhekuplan päällä. Nyt pienikin liike sulkee kuplan ja tieto ”häviää”.

    Tapahtumakohtainen keskustelu /viesti ei näyttäisi olevan vain tapahtumakohtainen vaan tapahtuman omalla sivulla tehty viesti ilmestyy myös ilmoitustaululle sekä Ilmoittaudu sivulle.

    Voisiko tähän saada lisävalinnan tapahtuma sivulla, jolla tapahtumakohtainen viesti jää vain tapahtuman sisäiseksi viestiksi?

    Silloin toimintoa voisi käyttää vain tapahtumaan liittyvien viestien kirjaamiseen esim. kyyditykset, joista on jo aiemmin maninittu.

    Henkilökohtaisesti jäin kaipaamaan myös manageri oikeuksilla kaikkien käyttäjien kommenttien muokkausta sekä ilmoitusten asettamista takasin ?-tilaan eli ei IN eikä OUT.

    Olen hyödyntänyt pelaajakohtaista kommenttia ja ?-tilaa jakaessani pelitapahtumaan ennakolta pelivuoroja ja tällä tavalla ”pakottanut” osallistujat valitsemaan IN tai OUT. Tässä uudessa NH versiossa tämä ei nyt enää onnistu.

    Onko FAQ/UKK sivusto päivitetty vastaamaan uutta sivustoa vai onko sen vastaukset edelleen vanhaan sivustoon perustuvia?

    Mobiilikäytössä ei vanha Nokian E55 (Symbian S60 3rd ed.) osaa renderöidä uutta sivustoa oikein. Kaikki pienet peukku ikonit jäävät tyhjiksi laatikoiksi ja kulmat eivät ole enää pyöristettyjä.

    Myös uusi ylä menu ei liiku sivusuunnassa, joten sivua pitää ensi zoomata ulos, jotta menu valinnat tulevat näkyviin.

    Voisitte ehkä informoida tarkemmin mitkä ovat tuetut mobiililaitteet, joilla voi sivustoa käyttää?

  24. ville avatar
    ville

    Loistava palvelu meni kilometrin taaksepäin uudistuksen myötä. Aiempi oli selkeämpi lukea ja antoi huomattavasti paremman kokonaiskuvan tulijoista. Äänestän jaloilla..

    1. Maria avatar
      Maria

      Olen mukana noin kymmenen joukkueen nimenhuudossa…tällä menolla en ole kohta yhdessäkään – kun ei ole joukkueetkaan….Todella hankala käyttää, edellinen versio huomattavasti parempi!

  25. Tapio avatar
    Tapio

    Huomattavasti huonompi versio kuin edellinen, samat syyt kuin aikaisemmilla kommenteilla

  26. Janne avatar
    Janne

    En kaikkia ominaisuuksia tutkinut, mutta se tärkein, eli ilmoittautumissivu meni EHDOTTOMASTI huonompaan suuntaan. Vanha malli oli toimiva ja nopea. Pelaajakommenttien merkkimäärää voisi tosin kasvattaa samalla kun vanha palautetaan…

  27. Anni avatar
    Anni

    Komppaan edellisiä. Meillä harrasteporukassa edellinen versio oli erittäin hyvä ja toimiva!!!

    Syyt samat kuin edellisillä. Haluan kuitenkin korostaa sitä, että tärkein eli selkeä näkymä ”nimilaatikoin” pitäisi ehdottomasti saada takaisin. Se toimi hyvin kännykälläkin. Esimerkiksi pelivuoroja jaettaessa oli helppo katsoa, ketkä on tulossa seuraavaan ja sitä seuraaviin matseihin. Näin valmentaja on pystynyt helposti suunnittelemaan kuinka pelaajiaan peluuttaa siten, että vuorot jakautuvat suurin piirtein tasaisesti. Se, että pystyi ilmoittamaan muita, oli varsin tärkeä ominaisuus – ennen peliä pystyi nopeasti tsekkaamaan, onko oma nimi IN-boksissa vai tuliko huilivuoro.

    Oli myös tärkeää, että heti sivun avattuaan näki, mitä uutta sivulle on tullut (tapahtumat, viestit, tiedostot). Nyt en ainakaan huomannut uusia viestejä ennen kuin kelattuani sivua alaspäin.

    Tämä ei ole vain muutosvastarintaa ns. periaatteen vuoksi. Jos muutokset ovat palvelua parantavia, ne toki otetaan ilolla vastaan. Nyt yksinkertaisuudessaan suorastaan nerokas ja joukkueen toiminnassa erittäin tärkeäksi muodostunut yhteydenpitoväline muuttui epäselvemmäksi, vaikka tarkoitus on varmasti ollut toinen. Vanha sivusto oli niin loistava, että toivoisin itseni ja monen muun puolesta mahdollisuutta käyttää sitä jatkossakin.

    1. Tommy avatar
      Tommy

      Tähän ihan sama.

      Edellinen versio oli erittäin hyvä, visuaalisesti selkeä ja toimiva ja kaikki näkivät yhdeltä sivulta kaiken tarpeellisen tiedon. Ja nimenomaan juuri tämä oli se seikka mikä teki nimenhuudosta paremman kuin kilpailijansa. Täytyykin ihmetellä miltä käyttäjäryhmältä on saatu palautetta, että etusivulta pitäisi karsia informaatiota pois – tai että se on ollut liian sekava, että tällaiseen radikaaliin muutokseen on pitänyt lähteä. Pari kivaa peukkua ja moderni taustakuva tilalla ei paljoa lämmitä.

      Tällä hetkellä tilanne on se, että vastaavissa palveluissa tällainen klikkaa-joka-tapahtuma-erikseen-auki -systeemi on toteutettu paremmin ja paremmalla ulkoasullakin.

  28. Jalo avatar
    Jalo

    Jos ei ole paluuta vanhaan niin ”Lisätiedot ja ilmottautumiset”-sivu olisi parempi aloitussivuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *