Moi Saako kalenteria jotenkin ladattua suoraan windowsphonelle Nokia…

Moi,

Saako kalenteria jotenkin ladattua suoraan windowsphonelle(Nokia Lumia 800) Nyt nuo molemmat vaihtoehdot herjaavat että lataus ei onnistu, kun puhelin ei tue tiedostotyyppejä…

Jari
Isku


Posted

in

by

Comments

10 vastausta artikkeliin “Moi Saako kalenteria jotenkin ladattua suoraan windowsphonelle Nokia…”

  1. Marko Niskanen avatar
    Marko Niskanen

    Moi,

    onnistuu hienosti. Kirjaudu live.com palveluun tai hotmailiin – mitä Microsoftin palvelua nyt käytätkin ja valitse sieltä ”kalenteri”. Sen jälkeen vaan sitten valitset ”tilaa” ja annat siihen tuon ical URI:n ja sopivan nimen kalenterille. Kun olet valmis ja tallentanut kalenterin, niin se ilmestyy Lumian kalenteri asetuksiin valittavaksi (HUOM!) sillä aikataululla millä olet valinnut Microsoft accountin tietojen päivittyvän puhelimeen. Esim. 15 min välein tms. Tämän jälkeen se on valittavissa ”kalenteri” sovelluksen asetuksissa puhelimessasi. Pistät vaan ”käytössä” vivun päälle ja valitset kalenterille sopivan värin. Toimii hienosti.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Moi Marko, kiitos hyvästä ohjeistuksesta kaikille Windows-puhelimen käyttäjille!

  2. @ri avatar
    @ri

    Superhyvä ohje, selkeä ja helppotajuinen. Voisiko tämän laittaa sinne missä on muut kalenterin kopiointiohjeetkin?

  3. Kalenterin lukia avatar
    Kalenterin lukia

    Ja miten nämä saisi googlen kalenteriin? Tai kalenterissa ne ovat (tietokoneella), mutta ei näy puhelimessa nimenhuuto tapahtumat.

  4. Jukka avatar
    Jukka

    Moi

    Tuo synkronoituminen vaikuttaa olevan aikas sattumanvaraista näillä laitteilla ja johtuu mitä ilmeisimmin eri kalenteriohjelmien kyvystä hoitaa asiaa. Windows live kalenterin PC versio osasi ottaa vain osan kalenteritiedoista, mutta saman PC:n (windows 8.1) alkuperäinen kalenteri osasi synkronoida ongelmitta kaikki. Puhelimeen tiedot synkronoituivat ongelmitta kun PC:n windows 8.1 kalenterissa alkoivat tiedot näkyä.

    Joten jos kuullostaa sekavalta niin sitä se todellakin oli. En vain ikinä uskonut ratkaisun olevan siinä, että PC:llä on olemassa sopiva kalenteriohjelma.

    Jos joku kysyy, niin windows liven kalenterin aikana ei synkronoitunut. Windows 8.1 systeemin oman kalenterin kautta onnistui. Nimenhuudon kalenteri pitää kuitenkin tilata netin outlookin kautta, jolloin se alkaa näkyään myös PC:n kalenterissa ja silloin näkyy myös Lumia luurissa.

    Jukka

  5. Rami avatar
    Rami

    Tämä toimii vain sen ajan kun ladattuuun ical:ssa on päiviä eli tiedosto ei hae uusia päivityksiä vaan se pitää aika ajoin ladata uudestaan. Tai ei ainakaan toimi Lumia 630:ssä. Samaisesta syystä muutokset ei päivity.

    Olisiko tähän jokin ratkaisu?

    1. Satu avatar

      Hei Rami,

      Päivitystahti saattaa vaihdella puhelimen ohjelmistosta riippuen. Oletko varma, että tiedot eivät päivity vai päivittyvätkö ne esimerkiksi vasta 24h viiveellä? Jotkut puhelimet tekevät päivitystä hitaasti riippumatta meidän antamista tiedoista. Useimmilla ohjelmistoilla kalenterimme toimii hyvin.

      Jukka tuossa edellisessä palautteessa antanut vinkin, että Nimenhuudon kalenteri kannattaa tilata netin outlookin kautta.Tällöin se alkaa näkyä myös PC:n kalenterissa ja silloin näkyy myös Lumia luurissa.

  6. Rami avatar
    Rami

    Hei,

    Ehkä teoriassa pitäsikin toimia noin, mutta ei toimi. Luen siis puhelimella outlookin kalenteria. Muutos ei tule näkyviin edes outlookissa. Nimenomaan outlookiin olen ”lukenut” nimenhuutokalenterin ical-tiedoston.

    1. Ylläpitäjät avatar
      Ylläpitäjät

      Rami, varmuuden vuoksi täsmennys: älä lue ical-tiedostoa, vaan anna Outlookille kalenterin osoite. Osoite näkyy joukkueesi tapahtumalistasivulla Nimenhuudossa. Tiedosto on kertarykäisy, kun taas osoitteesta Outlook osaa käydä hakemassa päivitettyjä tietoja jatkuvasti.

  7. Rami avatar

    Hei,

    OK, ical:ssa siis syy, sivuillanne on kuitenkin ohje, että lataus on oikea tapa saada tapahtumat omaan kalenteriin. Mikä on se url:n jonka nimenhuuto kaipaa, otsikko kentässä olevaaa se ei hyväksy.
    Mitä tarkoitat tapahtumalistasivulla, sellaista kun ei ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *