Lauantai-aamu on viikon paras hetki

Nimenhuudon tieteilijä selvitti vuoden vaihteen kunniaksi, mikä on kaikkein paras ajankohta järjestää joukkueen tapahtuma. Analyysin taustalla on Nimenhuudossa vuonna 2011 tehdyt vajaa puoli miljoonaa eri tapahtumaa sekä niihin liittyvät reilu 3,5 miljoonaa ”IN”-ilmoittautumista. Eli dataa on paljon, ja datan pyörittämiseen tarvitaan kunnolla tietokonetehoa.

Analyysin lopputulos: eniten IN-ilmoittautumisia kerää tapahtuma, joka pidetään lauantai-aamuna klo 09:00! Lauantai-aamu on paras.

Myös maanantain alku-ilta kuuden aikoihin toimii hyvin, mutta älä järjestä treenejä perjantaina lounasaikaan: silloin osallistumisaktiivisuus on pienimmillään.

Joukkueiden harjoitusten suosituin päivä

Perjantaina järjestetään kaikkein vähiten harjoituksia ja pelejä, ja kaiken lisäksi niihin vähiinkin osallistutaan kaikkein huonoiten (ks. kuva yllä). Perjantaina ollaan urheilusta ”OUT”.

Joukkueiden tapahtumien ruuhkaisin päiväRuuhkaisimmat päivät saleilla ja kentillä ovat torstai ja sunnuntai. Silloin joukkueilla on eniten treenejä ja pelejä.

Entäpä kellonajat? Ruuhkaisimpien ja suosituimpien kellonaikojen analysointi aiheutti päänvaivaa, koska ensin ei tullut mieleen kesä- ja talvi- ja UTC-aikojen ero. Aikamme ihmettelimme, miten ihmeessä näin moni aloittaa treenit jo viideltä aamuyöllä? No harvempi sentään aamuyöllä treenaa oivalsimme ja otimme laskelmissa huomioon aikavyöhykkeet ja kesä- ja normaaliaikojen erot. Tilasto kertoo, että joukkueilla on eniten tapahtumia arkisin klo 18 ja viikonloppuisin klo 12.

Joukkueiden ruuhkaisin harjoitusaikaViikonloppuisin suhteellisesti eniten IN-ilmoittautumisia tulee aamulla klo 09! Eli osallistumisaktiivisuuden kannalta paras hetki joukkueen treeneille on lauantai-aamu. Viikonloppuillat sen sijaan eivät saa pelaajien suosiota. Arkipäivinä suhteellinen osallistumisaktiivisuus on selkeästi korkeimmillaan klo 18 tienoilla.

Treenien suosituin kellonaika

Mielenkiintoista, eikö vain?!

Pikaisesti muita Nimenhuuto-uutisia: teimme loppuvuodesta isompaa koneremonttia, jonka seurauksena palvelu rullaa entistä juohevammin ja kestää kasvavat käyttäjämäärät. Viime syksynä tilanne oli hetkittäin tukala, kun palvelinten muisti ja levytila uhkasivat loppua. Enää näitä ongelmia ei tule ja lisäksi luvassa on makoisia uusia ominaisuuksia.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille Nimenhuudon käyttäjille!


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *