Toistuvat treenivuorot ja muita kalenteriominaisuuksia

Käyttäjien toivotuimmat -listalta tuli vuoroon viikottain toistuvien treenivuorojen lisääminen. Aika monella joukkueella on koko kaudelle varattu vakiovuoro joka viikko samaan aikaan. Nyt tällaisten vuorojen lisääminen helpottuu, kun joukkueen sivulla tapahtumaa lisätessä voi merkitä tapahtuman toistuvaksi viikoittain. Toistuva tapahtuma kopioidaan tuleville viikoille samanlaisena: kellonaika, info, paikka ja karttalinkki pysyvät samoina. Jos toistuvaa tapahtumaa myöhemmin muuttaa, niin muutos vaikuttaa vain siihen yhteen muutettavaan kertaan – muut pysyvät ennallaan. Samoin tapahtumaa poistaessa vain yksi tapahtuma poistuu ja muut säilyvät ennallaan.

Harjoitusten toistuvuuden toteuttamisesta on aika monta erilaista tapaa olemassa eri kalentereissa. Esimerkiksi tapahtuman muuttaminen myöhemmin voi toimia siten, että muutos vaikuttaa kaikkiin toistossa oleviin tapahtumiin tai kaikkiin muutetun tapahtuman jälkeisiin tai ainoastaan siihen muutettavaan tapahtumaan. Yritimme löytää tähän ilmoittautumispalvelun tapaukseen parhaan tavan ja päädyimme siihen, että selkeintä on jos muutos ja poisto vaikuttavat vain siihen yhteen käsiteltävään tapahtumaan. Yksinkertaisuus on valttia!

Toivottavasti uusi toiminto on käyttökelpoinen. Kiitos toiminnon tarpeellisuudesta palautteessa vinkanneille: JJ, Mervi, PLi, Naksu, Mika, matti, Pikkis ja Raimo!

Lisäsimme myös mahdollisuuden kopioida tapahtumat omaan henkilökohtaiseen kalenteri-ohjelmaan. Joukkueen tapahtumat-sivulla on linkki, josta voit ladata joukkueen kalenterin omalle koneelle. Avaa ladattu tiedosto kalenteriohjelmassasi, jolloin tapahtumien tiedot tallentuvat myös sinne. Tässäpä ominaisuus kaikille kiireisille urheileville bisnesihmisille – eipä pääse harjoitukset unohtumaan! Kalenteriominaisuus perustuu standardiin, jota käyttävät kaikki yleisimmät kalenteriohjelmat. Palaute kalenterin toiminnasta, ongelmista tai muista kommervenkeistä on erittäin tervetullutta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

21 vastausta artikkeliin “Toistuvat treenivuorot ja muita kalenteriominaisuuksia”

  1. Mervi avatar
    Mervi

    Iso kiitos!
    Toistuva treeni helpottaa elämäämme huomattavasti :)

  2. Jep avatar

    Kalenteriominaisuus on tosi hyvä. Miten saan _kaikki_ tapahtumat kerrallaan kalenteriin? Nyt voin tallentaa vain yhden ja sekin on menneitä tapahtumia. Käytössä on XP ja Outlook 2003.

    1. Timo avatar
      Timo

      Kalenteri toimii nykyään Outlookiin ok. Toimintaa harjoitellessa tuli vain monistettua samaa tapahtumaa useampaan kertaan ja ylimääräisiä oli sitten kiva poistaa. Eli toiminnon pitäisi jotenkin tunnistaa jo kalenterissa oleva sama tapahtuma ja korjata sitä, jos se on muuttunut.

  3. Juha avatar
    Juha

    Moi,
    kalenteriominaisuus ihan OK, mutta ”tyhmä kysymys”: Nyt taitaa olla ”kertaluontoinen” tapa siirtää ical-file omalle koneelle, mutta onko to-do -listalla tilaa eli vielä parempi olis jos voisi tilata ( subscribe) kalenterin päivittymään jatkuvasti.

    Eli muutokset tehtäisiin Nimenhuuto.com:in kalenteriin ja sieltä ne päivittyisivät automaagisesti omaan Outlook tms kalenteriin joka tulee ”Internet calendar subscription:ia webcal:// … )

  4. Haba avatar

    saisiko managerin lisäksi myös ryhmän valmentajat

    joukkueessamme on 6 valmentajaa – saisimmeko

  5. Tapani avatar
    Tapani

    Tuosta kalenteritoiminnosta muutamia havaintoja.

    1) iCal tuntuu jostain syystä siirtävän vain ensimmäisen tapahtuman tiedot. Liekkö Outlook 2003 ominaisuus.

    2) Nuoren urheilijan huoltajana kaipaisin ”huoltaja” profiilia. Huoltaja voi ilmoittaa pelaajan treeneihin mutta ei ole itse pelaaja ja ei siis valittavissa tapahtumaan eikä huomioida ilmoittautumisia laskettaessa.

    3) Mobiili käyttö. Simppelimpi käyttöliittymä mobiilia käyttämistä varten. Ilmoittautumisessa käytetty drag & drop toimii heikohkosti mobiililla selaimella toimii paremmin toiminnallisuus jossa tapahtuma avataan/laajennetaan ja osallistuva pelaaja(t) valitaan listalta.

  6. Anders avatar
    Anders

    Olisi mukavaa jos voisi antaa treeni-illalle myös jonkun otsakeen. Käytämme nimenhuuto.comia harrastuksemme kalenterina sekä tapahtumien tiedottamisesta.

  7. Kalle avatar
    Kalle

    Miten käyttäjät yleensä organisoi tämän avulla kyydit? Teettekö uudet tapahtumat eri kyytiporukoista, vai sovitteko erikseen? Olisko näpsyä jos kalenteritapahtumaan voisi osallistujat ryhmitellä eri kyyteihin?

  8. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Kalle: meillä on ollut tapana, että vieraspeleihin lähtijöistä autoilevat ovat kirjoittaneet ”kyyti tarjolla” -viestin ja sitten vaan joukkueen viestitaulun avulla on selvinnyt kuka menee milläkin kyydillä. Osallistujien ryhmittely kalenterissa voisi kyllä olla oivallista. Hyvä idea!

  9. Mikko avatar
    Mikko

    Tapani Says:
    Joulukuu 3rd, 2008 at 10:01
    – Tuo mainittu feature on myös minulla Outlook 2003:ssa

    Kaksi keinoa saada toimimaan
    1) Tallenna iCal koneellesi ja importtaa, niin silloin tulee kaikki merkinnät näkyviin
    2) Valitse .csv ja tallenna ja importtaa se

    -Mikko

  10. Petri avatar
    Petri

    Moi, onko kukaan saanut kalenteria siirtymään Notesille, minä en osannut/ymmärtänyt? Pitäiskö vaihtaa Outlookiin? Helpottais elämää ehkä hiukan :)

  11. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Kiitoksia palautteista. Päivitimme tapahtumien lataamista omaan kalenteriin hetki sitten. Nyt ainakin google calendariin pystyy lisäämään url-osoitteen avulla joukkueen kalenterin. Sen jälkeen oma kalenteri päivittyy automaattisesti kerran päivässä. Ominaiisuus toimii nyt paremmin myös muiden ohjelmien kanssa.

    1. Mika avatar
      Mika

      Moi – voisitteko kädestä pitäen kertoa miten tuo Google kalenteriin tapahtuva jatkuva synkkaus tapahtuu?

      Löysin sieltä kyllä ”Tuo kalenteri” -toiminnon, mutta ainakaan minulle ei tuo huolinut web-osoitetta. Ainoastaan filen, joten joka kerran pitäisi kai:

      a) ladata iCAL file Nimenhuuto.com sitelta omalle koneelle
      b) Manuaalisesti synkata koneelle tuotu file Google kalenteriin.

      Eli kaipaan automatiikkaa…
      Nimim. Olenko tyhmä?

    2. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hei,

      joukkueen managerin pitää sallia tapahtumien näyttö julkisesti, että kalenteriohjelma (google) voi hakea kalenterin kirjautumatta sisään. Tämän näkee siellä tapahtumat sivun lopusta, jos tapahtumat eivät ole julkisia, niin siellä lukee seuraavaa:

      ”Tälle joukkueelle ei ole sallittu julkisia tapahtumia. Manageri voi sallia julkiset tapahtumat managerin omilta sivuilta, sen jälkeen omalle kalenteriohjelmalle voisi antaa suoraan alla olevan osoitteen ja kalenteriohjelma päivittäisi tietonsa automaattisesti.” -> Sano joukkueen managerille, että laittaa joukkueen asetuksista täpän päälle, jonka jälkeen automatiikka toimisi.

      Jos tapahtumat ovat jo julkisia niin siellä lukee ”Voit antaa alla olevan osoitteen suoraan kalenteriohjelmalle.”
      -> Tällöin mene google calendariin ja valitse vasemmasta alalaidasta ”muut kalenterit” kohdasta lisää, klikkaa siitä ja valitse ”lisää url-osoitteena”. Sitten laita siihen url osoitteeseen tapahtumat sivulta kopioituna se ical-osoite. Tämän jälkeen google päivittää kalenterin automaattisesti muutaman kerran päivässä.

      Toivottavasti ongelma ratkesi?

  12. tonyk avatar
    tonyk

    MInä taas kaipaisin importointimahdollisuutta. Eli jos minulla on vaikka csv-muodossa nuo tapahtumat, niin voisin sen tiedoston importoida tapahtumiksi nimenhuutoon.

    Nimittäin jos ne kerran on johonkin kalenteriin yms. jollain tavalla lisännyt, niin samojen tapahtumien lisääminen manuaalisesti toiseen paikkaan on aika fitti homma.

    Varsinkin, kun kivojen skriptien avulla saa kaikennäköisistä tulospalveluista tapahtumat sopivaksi csv-tiedostoksi, jonka sitten voi importoida google tai outlook -kalenteriin.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      tonyk: mainio idea! Ainakin jos tapahtumalistan automaattinen editointi on hallussa, niin importtaamalla voisi säästää aikaa. Onko mielessä hyviä esimerkkejä tulospalveluista, joista tapahtumia saisi csv:ksi? Voisimme tsekata formaatin läpi ja miettiä jatkoa siltä pohjalta.

  13. tonyk avatar
    tonyk

    EI ole nyt esimerkkejä. Jostain saa kyllä jossain muodossa, mutta kun eivät ne oikein riittäviä minulle, niin olen skriptillä aikaansaanut nuo csv:t itse.

    Tällainen ”header” rivi mulla on aina ensimmäisenä kun importoin tapahtumat kalenteriin.

    ”Subject”,”Start Date”,”Start Time”,”End Date”,”End Time”,”Description”,”All day event”,”Reminder on/off”,”Reminder Date”,”Reminder Time”,”Location”,”Private”,”Sen
    sitivity”,”Show time as”

    Ja itse tapahtumat ovat sitten oikeassa muodossa.

    Teidän tapauksessahan sitten riittäisi:

    ”Subject”,”Start Date”,”Start Time”,”Description”,”Location”

    Eikä sen tarvitse olla edes tarkoin määritelty csv-tiedosto. Tehän voitte määritellä sen missä muodossa haluatte.

    Mutta olisihan se hienoa, jos vaikka jossain tulospalvelussa olisi valmiina ”export to nimenhuuto”. ;-)

  14. Tapio avatar
    Tapio

    Kiitoksia loistavasta kalenterin synkkaus-toiminnosta. Minun kokoonpanollani (mac + noksun luuri bluetoothilla) saan lähes itsestään kalenterin päivittymään kännykkääni asti – olen aina ajan tasalla treenivuoroista. (Tuo ”lähes” tulee siitä että mac ei osaa automaagisesti synkata sen noksun kännyn kanssa bluetoothin kautta, vaan joudun manuaalisesti tönäisemään sen käyntiin. Aina muutaman päivän välein riittää – no big deal. Ja mac:in kalenteri on minulla päivittäin ajan tasalla.)

    Yksi pyyntö/ehdotus olisi. Ajoittain olisi kentän laidalla kiva tietää ketkäs kaikki nyt olivatkaan ilmoittautuneet. Eli jos saisi ilmoittautuneiden nimet näkyviin siihen synkronoituun kalenterimerkintään. Voisivat olla vaikka siellä varsinaisessa teksti-osiossa listattuna sekä paikalle, että pois ilmoittautuneet.

    Tähän loppuun vielä yleiskiitokset. Vuoden päivät on palveluanne käytetty. Erinomainen järjestelmä, olemme kovin tyytyväisiä.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Kiitos kehuista :)

      Hyvältä kuulostaa tuo synkkaus-prosessisi. Osallistujien nimet mukaan kalenterimerkintään on muuten todella hyvä idea! Pitääpä katsoa, miten sen toteuttaisi.

  15. mn avatar
    mn

    Kalenteriominaisuus on tosi hyvä. Miten saan _kaikki_ tapahtumat kerrallaan kalenteriin? Nyt voin tallentaa vain ensimmäisen. Käytössä on XP ja Outlook 2003.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hei,

      En osaa näin suoralta kädeltä miksi tallentuisi vain ensimmäinen tapahtuma. Muilla käyttäjillä/ohjelmistoilla tuo tuntuu toimivan ongelmitta, mutta joku on maininnut tuosta vanhemman outlookin ongelmasta aikaisemminkin. Lähetäppä viestiä support (at) nimenhuuto.com jos ongelma jatkuu ja katsotaan voidaanko asialle tehdä jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *