Savolainen ilmoittautuminen

Käyttäjäpalautteessa on jonkun verran toivottu kolmatta ilmoittautumisvaihtoehtoa. ”Mukana” ja ”poissa” -vaihtoehtojen lisäksi olisi kiva kertoa olevansa ehkä tulossa. Eli savolaisittain: suattaapi olla että tuun vuan suattaapi olla olemattannii.

Tuollainen ”ehkä”-vaihtoehto oli joskus taannoin käytössä webbi-ilmon ensimmäisissä versioissa, mutta otimme sen pois kun pitkällisen järkeilyn päätteeksi päädyimme yksimielisyyteen ominaisuuden turhuudesta. Ominaisuuden turhuus ei ole ihan itsestään selvää, koska monessa joukkueessa on pelaaja tai pari, jotka eivät pysty sitoutumaan treenivuoroon ennen kuin h-hetki on käsillä. Sitoutumiskammoon (jessus – tämä alkaa kuulostaa Demin parisuhdepalstalta) on useita syitä alkaen työpaikan kiireistä ja kalenterihäsläyksestä päättyen beesailijoihin eli siipeilijöihin eli tyyppeihin, jotka suvaitsevat saapua paikalle vain ”ehkä”.

Mutta siis, järkeilymme kulki jotakuinkin tätä rataa: ”ehkä”-ilmoittautuminen kertoo, että (1) pelaaja on tietoinen tapahtumasta ja (2) harkitsee osallistumista. Noh, meillä Nimenhuuto.comissa näkee pelaajan viimeisimmän vierailun ajankohdan, kun joukkueen sivulla vie hiiren pelaajan nimen päälle. Eli tästä voi päätellä, onko pelaaja tietoinen tapahtumasta. Toisaalta voidaan olettaa, että kun pelaaja kerran joukkueeseen kuuluu, niin oletusarvoisesti hän on ”ehkä” osallistumassa joukkueen tapahtumiin. Jos joukkueen ringissä on 15 urheilijaa, niin näistä 15:stä in-ilmoittautujat ovat tulossa varmasti, out eivät varmasti ole tulossa. Loput ovat tulossa ”ehkä” – riippumatta siitä onko ”ehkä” vaihtoehto valittu ilmoittautumisjärjestelmässä vai ei! Jos olisin matematiikan opettaja, niin nyt piirtäisin taululle neliön ja maireasti hymyillen virkkoisin ”Quod erat demonstrandum.

Itse asiassa, kun vauhtiin päästiin, niin mielessä kävi myös sellainen idea, että kun pelaaja käy joukkueen sivulla, niin automaattisesti ilmoittaisi kyseisen pelaajan in kaikkiin tapahtumiin. Jos pelaajalla sitten olisi hyvä syy, niin hän voisi merkitä itsensä out. Eipähän tarvitsisi erikseen ilmoittautua joka kerta. Riitäisi vain kun loggaisi sisään palveluun! No joo, ehkäpä tätä ideaa ei kannata ottaa kovin vakavasti. Sanotaan vaikka, että vastuu on kuulijalla. ;-)


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Savolainen ilmoittautuminen”

  1. Futis01 avatar
    Futis01

    Vastaan tammikuun 11. 2011 palauteblogin keskusteluun.

    Ylläpito: ”Kohta 7 on ollut mietinnässä myös. Osaatko valaista millaisessa tilanteessa tuollaista “takaisin epätietoisuuteen”-featurea tarvittaisiin? Kauan sitten päädyimme siihen, että mitä vähemmän olen ehkä tulossa -ilmoittautumisia on, sen parempi. Aiheesta lisää täällä.”

    Olette aivain oikeilla jäljillä ja ajatte oikeaa asiaa, mutta ehdottamani toiminnallisuuden vaikutus on täsmälleen päinvastainen kuin luulette.

    Takaisin epätietoisuuteen -toimintoa tarvitaan kahteen asiaan:
    1) Ilmoitin vahingossa naapurin pojan. Siis ihan vain ”undo” virhemerkinnän jälkeen.
    2) ”Minä muutun” oikeasti kyllä/ei tilasta epätietoisuuden tilaan. Teillä ei taida olla lapsia? Meillä lapsi ilmoitetaan ”defaulttina”, että aina mennään treeneihin. Mutta sitten aina silloin tällöin, eikä mitenkään kovin harvoin käy silviisiin että: pojan siskon leikkikoululla on pikkujoulut jonne koko perhe on kutsuttu jolloin vaarin pitäisi viedä poika treeneihin mutta kun me vietiin se auto ja poikakin haluaisi sinne pikkujouluihin joista ehkä kuitenkin ehtisi vielä sinne treeneihin jos sais jostain kyydin jotta se auto vois jäädä meille että päästäis kotiin kaupan kautta kun jääkaappikin on tyhjä…

    Eli oikeasti se, että kyllä-ilmoittautumista ei voi perua, johtaa siihen, ettei kyllä ilmoittautumista viitsi tehdä. Jos tuon voisi perua, voisi huoletta aina ilmoittautua, että kyllä tullaan ja muuttaa sen merkinnän epätietoisuuteen vain silloin, kun tulee eteen joku poikkeuksellinen ongelma. Käytännössä tämä ainakin meidän tapauksessa johtaisi siihen, että ne kyllä/ei tiedot olisi ”reaaliaikaisia” ja ”epätietoiset” tilat vähenisivät, ne merkattaisiin vain silloin kun siihen tulee joku syy.

    Semmosta.

    1. Futis01 avatar
      Futis01

      Niin vielä siis täsmennän, että ei tule mitään ”ehkä tulossa” ilmoittautumisvaihtoehtoa, vaan että ilmoittautumisen voisi perua takaisin siihen en ole vielä ilmoittautunut tilaan.

    2. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Jees, oikein hyvin perusteltu muutosehdotus. Tämmöisten pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan toiminnallisuuksia.

      Mainitsemasi kohta 1) on se suurin syy, miksi olemme tätä ajatelleet tarvittavan. Käyttöliittymissä olisi tosiaan aina hyvä olla ”undo”. Erityisen hyvä pointti on se, että ei tule uutta ehkä tulossa-vaihtoehtoa, vaan homman henki on ”virheen korjaus”.

      Kohta 2) … Kyllä on jälkikasvua, kiitos kysymästä, ja kieltämättä on tullut huomattua että suunnitelmat saattavat joskus elää ja aikataulut venyä. Hyvin kiteytit homman.. :)

      Katsotaan mitä saamme aikaan tämän osalta. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *