Savolainen ilmoittautuminen

Käyttäjäpalautteessa on jonkun verran toivottu kolmatta ilmoittautumisvaihtoehtoa. ”Mukana” ja ”poissa” -vaihtoehtojen lisäksi olisi kiva kertoa olevansa ehkä tulossa. Eli savolaisittain: suattaapi olla että tuun vuan suattaapi olla olemattannii.

Tuollainen ”ehkä”-vaihtoehto oli joskus taannoin käytössä webbi-ilmon ensimmäisissä versioissa, mutta otimme sen pois kun pitkällisen järkeilyn päätteeksi päädyimme yksimielisyyteen ominaisuuden turhuudesta. Ominaisuuden turhuus ei ole ihan itsestään selvää, koska monessa joukkueessa on pelaaja tai pari, jotka eivät pysty sitoutumaan treenivuoroon ennen kuin h-hetki on käsillä. Sitoutumiskammoon (jessus – tämä alkaa kuulostaa Demin parisuhdepalstalta) on useita syitä alkaen työpaikan kiireistä ja kalenterihäsläyksestä päättyen beesailijoihin eli siipeilijöihin eli tyyppeihin, jotka suvaitsevat saapua paikalle vain ”ehkä”.

Mutta siis, järkeilymme kulki jotakuinkin tätä rataa: ”ehkä”-ilmoittautuminen kertoo, että (1) pelaaja on tietoinen tapahtumasta ja (2) harkitsee osallistumista. Noh, meillä Nimenhuuto.comissa näkee pelaajan viimeisimmän vierailun ajankohdan, kun joukkueen sivulla vie hiiren pelaajan nimen päälle. Eli tästä voi päätellä, onko pelaaja tietoinen tapahtumasta. Toisaalta voidaan olettaa, että kun pelaaja kerran joukkueeseen kuuluu, niin oletusarvoisesti hän on ”ehkä” osallistumassa joukkueen tapahtumiin. Jos joukkueen ringissä on 15 urheilijaa, niin näistä 15:stä in-ilmoittautujat ovat tulossa varmasti, out eivät varmasti ole tulossa. Loput ovat tulossa ”ehkä” – riippumatta siitä onko ”ehkä” vaihtoehto valittu ilmoittautumisjärjestelmässä vai ei! Jos olisin matematiikan opettaja, niin nyt piirtäisin taululle neliön ja maireasti hymyillen virkkoisin ”Quod erat demonstrandum.

Itse asiassa, kun vauhtiin päästiin, niin mielessä kävi myös sellainen idea, että kun pelaaja käy joukkueen sivulla, niin automaattisesti ilmoittaisi kyseisen pelaajan in kaikkiin tapahtumiin. Jos pelaajalla sitten olisi hyvä syy, niin hän voisi merkitä itsensä out. Eipähän tarvitsisi erikseen ilmoittautua joka kerta. Riitäisi vain kun loggaisi sisään palveluun! No joo, ehkäpä tätä ideaa ei kannata ottaa kovin vakavasti. Sanotaan vaikka, että vastuu on kuulijalla. ;-)