Uusia Nimenhuuto-widgetejä

Kyselyiden määrästä päätellen monet käyttäjät haluavat tarjota linkin joukkueensa Nimenhuuto-sivuille joltain muulta webbisivulta. Nyt siihen on lisää mainioita työkaluja: rakensimme widgetejä, joilla voi liittää uusimmat tiedotukset ja treenit mille tahansa sivulle netissä ja näin tarjota joukkueen jäsenille kätevän linkin ilmoittautumisiin.

Uusia widgetejä on kolme:

  • Tapahtumalista, joka toimii erityisen hyvin, jos sivulla on vain vähän tilaa.
  • Kuukausikalenteri, joka näyttää joukkueen kalenterin: treenit, pelit, kokoontumiset ja muut tapahtumat.
  • Uutispalat, joka näyttää joukkueen uusimmat tiedotukset.

Widgetien lisäksi joukkueensa Nimenhuuto-sivuille voi edelleen johdattaa yksinkertaisella logo-linkillä.

Dynaamiset widgetit sopivat hyvin vaikka seuran sivustolle. Silloin seurankin sivu pysyy automaattisesti ajantasalla, kun widget näyttää aina tuoreen tapahtumalistan tai uusimmat tiedotukset. Ja omassa blogissasi widget toimii muistilistana. Hyviä käyttötapauksia löytyy varmasti muitakin. Kertokaa vaikka tämän artikkelin kommenteissa millaisia toteutuksia olette tehneet! Niitä on hauska nähdä.

Muuten, jos joku tietää sanalle ”widget” ymmärrettävän suomennoksen, niin 10 pistettä ja papukaijamerkki! Siihen asti: Happy Mashupping! :)

Esimerkki 1: Tapahtumalista

Esimerkki 2: Kuukausikalenteri

Esimerkki 3: Uutispalat


Posted

in

by

Tags:

Comments

22 vastausta artikkeliin “Uusia Nimenhuuto-widgetejä”

  1. Pasi Kukko avatar

    Se widgethän on suomeksi vitkutin, jostain syystä en saanut sekunnissa tapahtumalistaa toimimaan pitää kattoo huomenna uudestaaan paremmalla silmällä

  2. ylläpitäjät avatar
    ylläpitäjät

    Vitkutin? Lisää sivuillesi Nimenhuuto-vitkutin, ei kuulosta kovin professionaalilta mutta voi olla :) Mitä ongelmia tapahtumalistauksessa oli? Tuntuu toimivan jo monella muulla.

    Vuorokauden otannan perusteella tapahtumalistaus tuntuu olevan selvästi suosituin vitkutin, mutta muitakin on jo otettu hieman käyttöön.

    Laittakaa ihmeessä kommentteja ja ehdotuksia.

  3. Ari avatar
    Ari

    myös ”vimpainta” näkyy käytettävän…

  4. jan avatar
    jan

    Vimpain kuulostaa ihan käyvältä.

  5. Jyrki avatar
    Jyrki

    En saanut toimimaan. Joskus aikaisemmin tuli ihan oikein, mutta nyt kun koitin tosissani liittää sivustolle, niin ei natsaa. Tulee vain teksti ”joukkueennimi,calender” joka ohjaa kyllä ihan oikeaan paikkaan…

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Voisitko hieman selventää mihin tuo teksti tulee ja mitä olet tehnyt että noin tapahtuu? Äsken kokeilin niin tuitui toimivan edelleen ihan hyvin.

  6. TB avatar
    TB

    Widgetit on hieno juttu. Minnekäs sivuilla sijoitetaan muilta saiteilta tuotava sisältö: ilmatieteenlaitokselta voisi tuoda säätilan johonkin juoksevaan tikkeriin tai banneriin. Se toisi ennen ulkotreeniä lämpötilaa tsekkaavat kävijät teidän saitille.
    Samaten meillä on jengissä twitter -tili joka twiittaa fudiskenttien poikkeustilanteista seuran sivuille. Miksi sama info ei löytyis joukkueen nimenhuuto-sivuilta?
    Jos tähän tulee joku ratkaisu teiltä, niin pyydän infotkaa emailillakin.
    Timo Bengs

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Sorry Timo, tämä kommentti oli jäänyt huomaamatta, joten vastaus tulee myöhässä. Kirjoitat erittäin hyviä pointteja! Muotoilemme näistä hyvin todennäköisesti jotain todo-listallemme!

  7. Jykä avatar
    Jykä

    Hyvä idea, mutta meidän joukkueen sivuilla näkyi vain otsikkotason tiedot, ei tapahtumia.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Jykä! Voisiko tästä mainitsemastasi tilanteesta nähdä esimerkin? Testasimme muutamallakin tavalla, ja widgetit näyttävät kyllä toimivan hyvin. Olisiko teidän joukkueellanne jostain syystä päätetty piilottaa tapahtumat ulkopuolisilta? Silloin widget ei toki voisikaan toimia…

  8. Minä avatar
    Minä

    Ongelman tynkää! Ajattelin lisätä tapahtimalistan sivulle ja hyvin se onnistuukin ja korkeuden ja leveyden saa hyvin säädettyä, mutta tapahtumien tiedot loppuu tuohon mallissa olevaan leveyteen ja päättyy ”…” vaikka tilaa olisi reilusti ”käyttämättä”. Koodia yritin tutkia, mutta ei auttanut.

    Näitä numeroita veivasin ja ei tehnyt mitään, ei itseasiassa edes muuttanut listaus määrää kun tuon nelosen vaihdoin kutoseksi: ”css=&events_count=4&height=250&width=300”

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi ja kiitos palautteesta! Tuo tapahtumien tietojen loppuminen ennen aikojaan on meillä työn alla.

      Sen sijaan listauksessa näkyvien tapahtumien määrän muuttamisen pitäisi kyllä toimia ihan oikein. Jos ei toimi, niin laita vaikka linkki sivulle, jossa testailet, niin katsotaan tuotakin.

    2. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Hei, nyt tapahtumien tiedot jatkuvat pidemmälle jos leveys sen sallii.

    3. Minä avatar
      Minä

      Loistavaa, nyt näyttää huomattavasti paremmalta.

  9. TK avatar
    TK

    Hei, lisäsin kalenteri widgetin joukkueen sivulle, mutta se ei näy kokonaan. Sunnuntai ’leikkautuu’ ikävästi poikki, vaikka kuink lukuja muuttaa. Saako vaikka sarakkeita pienennettyä, että kalenteri mahtuisi kokonaan näkyviin?

    1. JAH avatar
      JAH

      Sama ongelma, eli nyt jonkin muutoksen jälkeen kalenterista leikkautuu sunnuntai pois, eli leveys ei enää säädy vaan pysyy vakiona saman levyisenä.. Ennen mielestäni tuo toimi ”oikein”.. pitäisi saada tuo kalenteri näkymään 650 leveään iframeen..

    2. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moikka TK ja JAH,

      kiitos ilmoituksesta! Nyt kalenteriwidgetti toimii taas kuten pitääkin. Widgetin layoutiin oli eksynyt pieni bugi, joka aiheutti tuollaista ”kesken katkeamista”.

  10. Timppa avatar

    Onko mahdollista itse tehdä muutosta tuohon toiselle sivulle liitettyyn vidgettiin, tai sii läöhinnä tapahtumalistaan.

    Eli meille olisi tärkeämpää tieto kuinka moni EI tule paikalle kun se että kuinka moni on tulossa paikalle, oletusarvona meillä on että kaikki tulee paikalle.

    Lisäksi olisiko mahdollista lisätä tapahtumalistaan vielä eri profiilien poissaolot eli kuinka monta pelaajaa on poissa,kuinka monta huoltajaa tai valmentajaa on poissa???

    Olen tuota yrittänyt pohtia ja kokeillut muuttaa tuota HMTL koodia mutta kun en löydä sitä kohtaa missä on arvo tuolle poissaoloille/paikalla oloille.

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Timppa,

      käytättekö siellä tapahtuman omalla sivulla olevaa ”Ilmoita kaikki IN”-toimintoa? Silloinhan kaikissa tapahtumissa olisi aina oletusarvona sama lukumäärä ilmoittautuneita. Ja jos tulee OUT-ilmoittautumisia, niin niiden määrä näkyisi jossain määrin helposti erotuksena oletusarvosta.

      Täytyy myöntää, että tämä ei todellakaan ole teidän tapauksessanne täydellinen ratkaisu, mutta voisi kuitenkin olla avuksi?

      Vastauksena varsinaiseen kysymykseen: tuollaista muutosta ei tällä hetkellä pysty tekemään, mutta varsinkin eri roolien ilmoittautumisten näyttäminen eri lailla kuulostaisi hyvältä lisäykseltä. Pitääpä miettiä, kuinka tuon toteuttaisimme. Kiitos kehitysehdotuksesta!

  11. LovTorC1 avatar

    Moi.

    Noilla suntuubin sivuilla ei vidgetit näy kuin tekstinä. Suntuubin omatarjonta vidgetit toimivat ihan ok.

    Ja mitäköhän nyt sitten,,,

    t.masa

    1. ylläpitäjät avatar
      ylläpitäjät

      Moi Masa,

      en keksinyt missä vika olisi, joten testasin. Ja testin perusteella näyttäisi kyllä toimivan… http://joukkue.suntuubi.com/

      Muistitko klikata suntuubin editorista ”Koodi”-tilan päälle ennen copy/pasteamista?

  12. Ari avatar
    Ari

    Moi. Hei blokkaako wordpress.com alusta nykyään iframe tagit, niinkuin olin jostain lukevinani? Onko vaihtoehtoista kalenterinupotusmallia, jos näin on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *